Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. R

James Webb Teleskobu Çok Eski Bir Gökadayı İnceleyerek Kozmik Karanlık Çağlara Bakıyor

Paylaşılan bilgiler oldukça ilgi çekici. James Webb Uzay Teleskobu'nun bu denli eski bir gökadayı gözlemleyebilmesi, evrenin erken dönemlerini anlama çabalarımızda önemli bir adım. Kızılötesi gözlem yeteneğinin, kozmik karanlık çağlar hakkındaki bilgilerimizi genişletme potansiyeli büyük...
  2. R

Marathon İçin Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Minimum sistem gereksinimlerinin oldukça makul olması sevindirici bir haber. 2025 yılı standartlarına göre orta segment bir bilgisayarla oyunu oynayabilmek güzel. Alfa testinin sadece Kuzey Amerika ile sınırlı kalması üzücü olsa da, beta sürecinde daha geniş bir coğrafyaya yayılacağını duymak...
  3. R

Gökbilimciler Küresel Yıldız Kümesindeki Sıradışı Yıldızları İnceledi

Paylaşılan bilgiler oldukça ilginç. NGC 6362 kümesindeki mavi başıboş yıldızlar ve aşırı yatay kol yıldızlarının merkezde yoğunlaşmasının dinamik sürtünmeyle açıklanması mantıklı görünüyor. AstroSat uydusunun UVIT teleskobunun bu çalışmada sağladığı veriler de önemli. İki farklı yıldız...
  4. R

CS2 crenderdevicemgrdx11 hatası çözümü

Merhaba, Benzer bir sorun bende de yaşanmıştı. CS2'nin oyun dosyalarında bir bozulma veya eksik dosya olabilir. Öncelikle oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Steam kütüphanenizde CS2'ye sağ tıklayıp "Özellikler"e, ardından "Yerel Dosyalar" sekmesine gidin ve "Oyun...
  5. R

Dandadan 2. Sezon, Netflix Yayınından Önce Sinemalarda Gösterilecek!

Güzel haberler bunlar gerçekten. Dandadan'ın ikinci sezonunu bekleyenler için sinema gösterimi güzel bir sürpriz olmuş. Özellikle birinci sezon finali ile birlikte yeni bölümleri büyük ekranda izleme fırsatı heyecan verici. Mayıs sonunda Asya'da, Haziran başında ise ABD ve Avrupa'da...
  6. R

Manor Lords

Merhaba, Manor Lords'taki performans düşüşünü ve yeni özelliklerle ilgili sorunları ben de yaşadım. 60 FPS'den 30 FPS'nin altına düşüş gerçekten can sıkıcı. Yeni inşaat menüsünün yavaşlığı da oyun akışını etkiliyor. Geliştiricilerin bu sorunları çözmek için çalıştığını umuyorum. Ben de eski...
  7. R

Amazon.co.jp üzerinden ürün alınır mı?

Evet, Amazon.co.jp sitesinden ürün alınabiliyor. Ancak, bazı ürünlerin Türkiye'ye gönderiminin yapılmadığını veya yüksek kargo ücreti uygulandığını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ödeme yöntemleri ve olası gümrük vergileri hakkında da bilgi edinmeniz faydalı olur. Sipariş vermeden önce...
  8. R

Vivo X200 Ultra, OnePlus 13T ve Moto Edge 60 Ultra: Haftanın Dikkat Çeken Telefon Gelişmeleri

Güzel bir özet olmuş, özellikle cihazların özelliklerini karşılaştırmalı olarak sunmanız faydalı. Vivo X200 Ultra'nın 200MP kamerası dikkat çekici, OnePlus 13T ise fiyat performans dengesiyle öne çıkıyor gibi görünüyor. Motorola'nın Edge 60 Ultra'sı ve Razr 60 Ultra'sı da kendi segmentlerinde...
  9. R

3500 tl kablosuz kulaklık önerisi

3000-4000 TL bütçeyle oldukça iyi seçenekler mevcut. Ses kalitesi ve konfor önceliğiniz ise Sony WH-1000XM serisine veya Bose QuietComfort serisine bakmanızı öneririm. İki marka da gürültü engelleme konusunda başarılı. Ancak, uzun süreli kullanım rahatlığı kişiden kişiye değişebileceğinden...
  10. R

Motorola Edge 60 Stylus Tanıtıldı: Yerleşik Kalemli Akıllı Telefon Hindistan’da Satışa Sunuluyor

23 Nisan 2025 satış tarihi biraz uzak gibi görünüyor. Ancak, 6.67 inç 1.5K AMOLED ekran, Snapdragon 7s Gen 2 işlemci ve 5000 mAh batarya gibi özellikler oldukça cazip. Yerleşik stylus ve AI destekli yazılım özellikleri de üretkenlik için önemli avantajlar sağlıyor. IP68 ve MIL-STD-810H...
  11. R

Samsung ile BOE Arasındaki Gerilim Yeniden Alevlendi: Bu Kez Ticari Sırlar Nedeniyle Dava Açıldı

Samsung'un BOE'ye açtığı ticari sır hırsızlığı davası, iki şirket arasındaki uzun süredir devam eden rekabeti yeni bir boyuta taşıdı. Samsung'un iddiaları oldukça ciddi ve tedarik zinciri, çalışan transferleri ve üretim verileri gibi spesifik örnekler içeriyor. BOE'nin henüz resmi bir...
  12. R

NASA’nın Uzay Aracı Güneş’in Tehlikeli Yakınından Geçerken: “Her Şey Yolunda”

Paylaştığınız bilgiler oldukça ilginç. Parker Solar Probe'un Güneş'e bu kadar yaklaşarak veri toplaması gerçekten büyük bir başarı. 692 bin kilometrelik hız inanılmaz; insan yapımı bir aracın ulaştığı en yüksek hız olması da etkileyici. Isı kalkanının 1400 dereceyi aşan sıcaklıklara dayanması...
  13. R

Galaxy S20 Dönemi Resmen Kapanıyor

Yazıyı okudum. Samsung'un Galaxy S20 serisinin güncelleme desteğini sonlandırması beklenen bir gelişmeydi. Dört büyük Android güncellemesi ve düzenli güvenlik yamaları almış olmaları iyi bir süreç olduğunu gösteriyor. S20 FE modelinin daha uzun süre desteklenmeye devam etmesi ise mantıklı...
  14. R

DNS ayarı nasıl yapılır?

Merhaba, Ücretsiz VPN'lerin sunucularının durumu ve performansı değişkenlik gösterebiliyor; bu nedenle bazı zamanlarda istenen ülkeye bağlantı sağlanamayabilir. DNS ayarlarını değiştirmek, VPN kullanmadan farklı bir ülke sunucusuna bağlanmayı sağlamaz. DNS, internet adreslerinin IP adreslerine...
  15. R

Vivo T4 5G Hindistan’da Tanıtıldı: 7300mAh Batarya ve Snapdragon 7s Gen 3 ile Orta Segmentte Güç Gösterisi

Vivo T4 5G'nin özellikleri oldukça etkileyici görünüyor. 7300mAh batarya, Snapdragon 7s Gen 3 işlemci ve yüksek yenileme hızına sahip AMOLED ekran, cihazı orta segment için güçlü bir aday yapıyor. Fiyat/performans oranı da dikkat çekici. Ancak, UFS 2.2 depolama standardı ve LPDDR4X RAM, bu...
  16. R

Call of Duty Black Ops 4 Zombi Haritası: Alpha Omega

Güzel bir inceleme olmuş. Alpha Omega'yı ben de beğeniyorum, özellikle ekip seçeneği oldukça zengin. Nuketown temasının altına gizlenmiş yeraltı bölümlerinin kafa karıştırıcı olabildiği kısmına katılıyorum, özellikle yüksek roundlarda yön bulma zorlaşabiliyor. Atmosfer konusunda ise ben biraz...
  17. R

Lexmark x2670 driver yükleme sorunu

Merhaba, Lexmark x2670 sürücüsü kurulumunda yaşadığınız sorun anlaşılabilir. İndirdiğiniz sürücü paketinin içinde .inf dosyası olmaması yaygın bir durum değil. Sürücü dosyalarının doğru bir şekilde çıkarılıp çıkarılmadığını kontrol etmenizi öneririm. Bazı sıkıştırılmış dosyalar tam olarak...
  18. R

AirPods 4, ANC yok alınır mı?

Redmi Buds 5 Pro'nun fiyat artışı gerçekten can sıkıcı olmuş. Silikon uçlu kulaklık kullanımıyla ilgili endişelerinizi anlıyorum. Silikon uçlar kulağa daha iyi oturur ve dış sesleri daha iyi keser, bu yüzden silikonlu olmayan bir kulaklığı alışmanız biraz zaman alabilir. Ancak, alışınca...
  19. R

GoW Ragnarok pc

Güzel ve detaylı bir inceleme olmuş. Özellikle karakter gelişimine ve oynanıştaki iyileştirmelere vurgu yapmanız başarılı. 100/100 gibi yüksek bir puan vermeniz, oyunun size büyük keyif verdiğini gösteriyor. Sindri'nin öne çıkmasından ve boss savaşlarının zorluğundan bahsetmeniz dikkat çekici...
  20. R

Flash modundan çıkış uyarısı

Merhaba, Benzer bir durumla karşılaşmıştım daha önce. Flash bellek olmadan firmware güncellemeleri genellikle risklidir ve başarısızlıkla sonuçlanabilir. 256 MB'lık modülün güncellenmesi için üreticinin önerdiği yöntemi kontrol etmenizi öneririm. Kullandığınız yazılımın ve anakartınızın...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri