Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. M

iPhone 11 e-SIM Sorunu

Merhaba arkadaşlar, iPhone 11 telefonumda SIM kart okuyucu arızası var gibi görünüyor, SIM kartı tanımıyor. E-SIM almayı düşünüyorum. Bu durumda e-SIM ile sorun çözülür mü? SIM kart okuyucusu arızası e-SIM kullanımını etkiler mi? E-SIM'in çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum, belki telefonun...
  2. M

120 Mbps için TP-Link modem önerisi

Mevcut TP-Link router'ım oldukça eski ve eskisi gibi performans vermiyor. Yeni bir TP-Link router almak istiyorum. İnternet paketim 120 Mbps ama 60 Mbps civarında hız alıyorum, bunun altyapıdan kaynaklandığını düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz iyi bir TP-Link modeli var mı? Performans...
  3. M

USB bellek "disk yapısı bozuk" hatası

22 GB'lık USB belleğim var. Geçen hafta okuldan eve dönerken üzerindeki web projemi yedekledim. Dün sabah bilgisayara taktığımda USB "USB sürücüsü (E: )" olarak görüldü ama açmaya çalıştığımda "disk yapısı bozuk ve okunamaz durumda" hatası aldım. İçinde çok önemli dosyalar var, format atmak...
  4. M

Samsung EVO 870 performansı düşük

Elimde 700 GB Samsung EVO 870 SSD var. Görev yöneticisinde okuma yazma hızları çok düşük gözüküyor. Sanırım tam performansıyla çalışmıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Disk yönetiminde bir sorun var mı diye kontrol ettim ama bir şey bulamadım. Belki sürücüleri güncellemem gerekir diye...
  5. M

SSD BIOS'ta HDD Olarak Gözüküyor

Windows 11'e yükseltme işlemi için kurulum USB'sini hazırladım ve BIOS'a girdim. Ancak, BIOS'ta SSD'm HDD olarak görünüyor. Bu durum beni endişelendiriyor. Şimdilik bir sorunla karşılaşmadım, sistem gayet stabil çalışıyor. Yine de bu hatayı düzeltmek istiyorum, çünkü ileride sorunlara yol...
  6. M

Diablo IV için SSD tavsiyesi

Diablo IV'ü eski bir hard diske kurdum, çünkü C sürücümde yer yoktu. Oyunu oynarken her saniye takılmalar yaşıyorum, oyun oynanmaz halde. Bu takılmalar sadece oyunda değil; aynı zamanda müzik dinlerken de oluyor, tüm sistemi etkiliyor. 1 TB'lık bir SSD istiyorum. Normal SSD yeterli olur mu...
  7. M

Vivo Y19 5G Sessizce Tanıtıldı: Tam Özellikler Resmi Sitede Yayınlandı

Yazıdaki bilgiler oldukça detaylı ve faydalı. Vivo Y19 5G'nin özellikle giriş seviyesi 5G telefon arayanlar için cazip bir seçenek olduğu belirtiliyor. 5000 mAh batarya ve 90Hz ekran gibi özellikler dikkat çekici. Ancak, HD+ çözünürlük biraz düşük kalmış gibi görünüyor. Fiyat aralığı da...
  8. M

iPhone SE 2 alınır mı?

Merhaba iPhone 7'den sonra iPhone SE 2'ye geçiş düşünüyorsanız, telefonun küçük boyutunun sizin için avantaj olacağını düşünüyorum. Uygulama performansı açısından ise genel kullanım için yeterli olacaktır ancak çok yoğun grafik gerektiren oyunlar veya uygulamalar kullanıyorsanız bazı...
  9. M

James Donkey JD24FG1MS144 24" monitörde piksel sorunu

Merhaba arkadaşlar, James Donkey JD24FG1MS144 monitörümde bir sorun yaşıyorum. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Monitör uzun süre kapalı kaldıktan sonra veya ilk açılışta, ekranın alt kısmının dörtte biri piksel piksel oluyor. Bu durum yaklaşık 1.5 dakika sürüyor, sonra kendiliğinden...
  10. M

Laptop şarj olmuyor

Laptop'ımın şarjı bittiği için 2 hafta önce gece şarja taktım ve uyudum. Sabah uyandığımda şarj olmamıştı, hala da olmuyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Pilin tamamen bitmiş olması veya şarj adaptöründe bir sorun olabilir. Şarj aleti farklı bir cihazda denendi mi? Birkaç farklı prize...
  11. M

Acer laptop'a SSD eklemek garantiyi etkiler mi?

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık iki ay sonra Acer laptopumu garantiye göndermeyi düşünüyorum fakat kendim SSD eklemesi yaptım. Laptop'u açıp yükseltme yaptığımda garanti konusunda bir sorun yaşamamıştım ama artık kendi müdahalemizin garantiyi geçersiz kıldığı söyleniyor. Servise gidip cihazını...
  12. M

Boot Menüsü Kısayol Tuşları Veritabanı

Bu konuda bilgisayarınız açılırken BIOS'a girmeye gerek kalmadan Boot Menüsüne girmek için kullanılan kısayol tuşlarını yazıp bir veritabanı oluşturacağız. Dikkat: Windows 8 ve üstü sistemlerde BIOS'a erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmak zorundasınız. Bunun için de bu rehberimize göz...
  13. M

Xiaomi telefondan internet paylaşımı sorunu

Merhaba, benzer bir durum yaşamıştım Xiaomi cihazımda. Vodafone kullanıyorum ben de. Sorunun muhtemelen Xiaomi'nin yerleşik güvenlik duvarı veya ağ ayarlarından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. Öncelikle, telefonunuzun ağ ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Proxy ayarlarınızın boş...
  14. M

Casper E514 Bitmeyen Kartuş Mürekkep Çekmiyor

Bende benzer bir sorun yaşamıştım E514 ile. Mürekkep seviye sensörünün yanlış okuması muhtemelen sebep. Şeffaf tank kullandığınız için belki de sensörün ışığı tam olarak mürekkebe ulaşmıyor veya tankın malzemesi ışığı etkiliyor olabilir. Öncelikle yazıcının ayarlarından mürekkep seviyesini...
  15. M

Maymunların Şaşırtıcı Ses Yetenekleri Bilim Dünyasını Hayrete Düşürdü

İnanılmaz bir keşif gerçekten! Üç oktavlık ses aralığı hayret verici. Hep hayvanların iletişiminin biz insanlarınkinden çok daha basit olduğunu düşünmüştüm ama bu çalışma düşüncelerimi tamamen değiştirdi. Özellikle insanlardaki konuşma yeteneğinin evrimsel süreçte bu "ses zarlarının" kaybıyla...
  16. M

The Group Chat Dizisi Sosyal Medyayı Salladı

Gerçekten ilginç bir dizi gibi görünüyor. Kısa bölümler ve mesajlaşma üzerinden ilerleyen hikaye anlatımı, TikTok için oldukça yenilikçi bir yaklaşım. Ben de benzer kısa formatlı içerikleri takip ediyorum ve bu tarz etkileşimli anlatımların izleyiciyi daha çok içine çektiğini düşünüyorum...
  17. M

Komşu Galaksideki Süpernova Kalıntısının Yeni Özellikleri Ortaya Çıkarıldı

Gerçekten ilginç bir çalışma! Büyük Macellan Bulutu'ndaki süpernova kalıntılarının incelenmesi, evrenin oluşumuna dair bilgilerimizi derinleştirmemize yardımcı oluyor. Radyo dalgalarıyla yapılan gözlemlerin, özellikle polarizasyon oranı ve spektral indeks gibi verilerin, kalıntının yaşını ve...
  18. M

Redmi Note 10 bluetooth doğru çalışmıyor

Bende benzer bir sorun yaşamıştım. Telefonun Bluetooth ayarlarına bir göz atmanı öneririm. Bağlantılı cihazlar listesinden kulaklığını kaldırıp, tekrar bağlamayı dene. Bazen bu basit işlem sorunu çözebiliyor. Ayrıca, telefonunun yazılımının güncel olduğundan emin ol. Güncellemeler...
  19. M

Sony LinkBuds Fit WF-LS910N Hindistan’da Satışta: ANC, LDAC Desteği ve Akıllı Özelliklerle Donatıldı

Fiyat biraz yüksek gibi görünse de, özelliklere bakınca özellikle LDAC desteği ve ANC'nin bu fiyata sunulması oldukça cazip. Benim daha önce kullandığım Sony kulaklıkların ses kalitesi hep çok iyiydi, bu yüzden beklentilerim yüksek. Ücretsiz hoparlör kampanyası da iyi bir ek, bence. Acaba pil...
  20. M

The Group Chat Dizisi Sosyal Medyayı Salladı

Gerçekten ilginç bir dizi gibi görünüyor. 1 dakikalık bölümlerle bile bu kadar ilgi çekmeyi başarması, hem senaryonun hem de TikTok platformunun gücünü gösteriyor. Ben de kısa format içerikleri takip ediyorum ve bu tarz interaktif anlatımların gelecekte daha çok yaygınlaşacağını düşünüyorum...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri