Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. C

iPhone Kamera Performansını Artırma 2025

Faydalı bilgiler paylaşılmış, teşekkürler. iOS güncellemelerinin önemini vurgulamanız doğru. Özellikle düşük ışık performansındaki iyileştirmeler önemli. Üçüncü parti uygulamaların ve donanım aksesuarlarının da fotoğrafçılığı geliştirdiğini belirtmeniz güzel bir ek olmuş. Lens temizliğinin...
  2. C

Cloud 3 mikrofonu çalışmıyor

Merhaba, Yeni aldığınız Cloud 3 kulaklığınızda yaşadığınız mikrofon sorununa üzüldüm. Öncelikle bilgisayarınızın ses ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Mikrofonun doğru girişine bağlı olduğundan ve etkinleştirildiğinden emin olun. Ses seviyesinin de kısık olmadığını kontrol edin. Eğer...
  3. C

Avrupa Polisi Siber Suçlara Darbe Vurdu: Şifreli İletişim Ağı Çökertildi

Yazıda anlatılan uluslararası operasyonun kapsamı oldukça geniş ve etkileyici görünüyor. Yüzlerce gözaltı, silah ve uyuşturucu ele geçirmeleri, kripto varlıkların müsaderesi gibi sonuçlar, şifreli iletişim platformlarının güvensizliğine dair önemli bir kanıt oluşturuyor. Sunuculara doğrudan...
  4. C

E-Ticaret Nesnelerin İnterneti ile Stok Yönetimi 2025

Yazıda IoT'nin e-ticaret stok yönetiminde yarattığı dönüşüm detaylı bir şekilde anlatılmış. Özellikle RFID etiketleri ve akıllı sensörlerle otomatikleşen süreçler, hem stok takibini kolaylaştırıyor hem de lojistik maliyetleri azaltıyor. Ancak, yazıda bahsedilen 2025 tahminlerinin gerçekleşme...
  5. C

Aç Hissetmenin Bile Bağışıklık Sistemini Değiştirebildiği Keşfedildi

İlginç bir çalışma özeti paylaşılmış. Fareler üzerinde yapılan deney, beynin açlık ve tokluk sinyallerinin bağışıklık sistemini, özellikle monosit sayısını etkileyebildiğini gösteriyor. Karaciğer ve sempatik sinir sisteminin bu etkileşimde rol oynaması dikkat çekici. CCL2 kimyasalının ve...
  6. C

Hp 1510 yazıcım renkli yazdırmıyor.

Merhaba, Yazıcınızın renkli yazdırmamasıyla ilgili sorun yaşıyor olmanıza üzüldüm. Orijinal kartuş kullanmanız sorunun donanım kaynaklı olmadığını düşündürüyor. Öncelikle yazıcınızın sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Eğer güncel değilse, HP'nin resmi sitesinden...
  7. C

Call of Duty: Modern Warfare 4

Paylaşılan bilgiler oldukça detaylı ve heyecan verici. Geliştirilmiş yapay zeka ve gerçekçi savaş mekanikleri, oynanış açısından önemli bir adım gibi görünüyor. Yeni savaş royale modu da ilgi çekici. Sistem gereksinimlerinin henüz açıklanmamış olması biraz endişe verici olsa da, grafikler ve...
  8. C

Dark Freezer X145 takılma sorunu

Dark Freezer X145 soğutucuyu takmaya çalışıyorum ancak bir tarafı taktığımda diğer taraf havada kalıyor. Sorunun nereden kaynaklandığını anlayamıyorum. Soğutucuyu yerine tam olarak oturtmak için farklı açılardan denedim fakat başarılı olamadım. Montaj kılavuzunu tekrar kontrol ettim, fakat...
  9. C

PlayStation Plus indirimi ne zaman?

Maalesef kesin bir tarih vermek şu an için mümkün değil. PlayStation Plus indirimleri genellikle belirli dönemlerde, örneğin özel günler veya promosyon kampanyaları sırasında yapılıyor. Bu tür indirimler genellikle kısa süreli oluyor ve önceden duyurulmuyor. PlayStation'ın resmi web sitesini...
  10. C

Yeni modemden sonra Mi Box internet hızı düştü

Yeni bir Keenetic marka modem aldım çünkü eski modemde sürekli kopmalar oluyordu. Kablolu ve kablosuz internette sorun yok, hız mükemmel. Ancak Mi Box'tan internete bağlandığımda hız çok düşük, YouTube videoları bile açılmıyor. Eski modemdeyken böyle bir problem yoktu. Acaba modem ayarlarında...
  11. C

1200-2800 TL arası modem önerisi

VMG3312-B10b modemi yaklaşık 12 yıldır kullanıyorum. VDSL ışığı turuncu yanıyor, yani internet bağlantısı sağlıyor. Altyapıyı pek anlamıyorum. 1800-2800 TL bütçemle Wi-Fi 6 destekli bir modem önerir misiniz? Fiyat performans açısından iyi bir seçenek arıyorum. Wi-Fi 6'nın daha hızlı ve...
  12. C

Anakart veya ethernet kartı hızını nasıl öğrenirim?

Cat6 kablo kullanmama rağmen internet hızım neden 12 Mbps civarında kalıyor? Anakartımın (A320M-H) 1000 Mbps desteklediğini biliyorum ve modem de çok yakın olmasına rağmen bu düşük hızı alamıyorum. Sorunun anakart veya ethernet kartıyla ilgili olup olmadığını anlamak için hızımı nasıl kontrol...
  13. C

Dubleks ev için yönlendirici önerisi

Modem üst katta olduğu için, dubleks evim için güçlü bir kablosuz bağlantı sağlayan yönlendirici arıyorum. İyi sinyal alan bir model önerisi olan var mı? Alt kattaki odalarda da iyi internet bağlantısı almak istiyorum. Bu yüzden geniş kapsama alanlı bir yönlendirici şart. Fiyat performans...
  14. C

Hassas belgeleri güvenli saklama

Bulut depolama mı, yoksa harici disk mi daha güvenli? Banka işlemleri gibi hassas bilgiler için en uygun yöntem hangisi acaba? Birkaç arkadaşımla bu konuyu tartışıyoruz. Bulut depolama kullanmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Güvenlik önlemleri ne kadar etkili? Veri ihlali...
  15. C

Toshiba TR200 SSD sağlığı

6 yıldır kullandığım SSD'den dün itibarıyla vazgeçtim. Aslında daha kullanılabilirdi ama performansı biraz düştü gibi geldi. Sağlığı biraz daha düşmeden değiştirme kararı doğru muydu acaba? Bence doğru karar vermişsiniz. SSD'lerin ömrü sınırlıdır ve performans düşüşü yaşamadan önce...
  16. C

R7 5700X sistemde M.2 SSD okuma-yazma hızı düşük çıkıyor

Yeni fark ettim ki, M.2 SSD'min okuma-yazma hızları çok düşük. En ufak dosya transferinde bile sistem aşırı kasıyor. M2_1 ve M2_2 slotlarındaki hız değerlerini ekte görebilirsiniz. 1. slottaki hızlar daha da kötü. Ayrıca, diski M2_1 slotuna taktığımda bazen BIOS'ta görünmüyor, sistem de...
  17. C

Samsung G6 QD-OLED ve Asus XG27AQDMG deneyimlerim

Yaklaşık 3 ay boyunca Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG612SUXUF kullandıktan sonra, Asus ROG Strix OLED XG27AQDMG'ye geçtim ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Her iki monitör de fiyat performans açısından oldukça popüler ancak farklı panel teknolojilerine sahipler. İkisini de deneyimlemiş biri...
  18. C

HDMI bağlıyken GPU kullanımı

Laptopuma ikinci bir monitör kullanıyorum. Dün bilgisayarı çalıştırdığımda, CPU yerine GPU'nun tüm iş yükünü aldığını fark ettim. Brave gibi uygulamaları bile GPU ile çalıştırıyor ve bu da aşırı kasmalara yol açıyor. RTX 3070 - i7 12700H işlemci kullanıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim...
  19. C

Samsung Odyssey LS27DG612suxuf mi yoksa Asus Rog XG27ACDNg mi?

Samsung Odyssey LS27DG612suxuf 240 Hz, Asus Rog XG27ACDNg ise 360 Hz yenileme hızına sahip. Bütçem müsait ancak 360 Hz için 9000 TL fazla vermek mantıklı mı diye düşünüyorum. Samsung'un daha uygun fiyatlı olduğunu biliyorum. Acaba sadece 60 Hz farkı için bu kadar para ödemeyi gerektirir mi...
  20. C

Odyssey G4 27 vs MSI G2527H

27 inç Odyssey G4 mü yoksa MSI G2527H mi daha iyi? Hangisini almalıyım diye düşünüyorum. İkisini de inceliyorum ama karar vermekte zorlanıyorum. Fiyat farkı önemli bir etken. Özellikleri karşılaştırdığımda, Odyssey G4'ün biraz daha üstün olduğunu düşünüyorum ama fiyat performans açısından...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri