Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. S

11.000 TL yenilenmiş laptop tavsiyesi

Minecraft gibi oyunları çalıştırabilecek bir laptop arıyorum. Bütçem 11.000 TL civarında. Yenilenmiş bir laptop düşünüyorum, performans açısından sorun yaşamamak istiyorum. 11.000 TL'lik bütçeyle güvenilir bir marka ve model önerisi bekliyorum. Önerilerinizi değerlendireceğim. Önemli...
  2. S

2025 ocakında oyun dizüstü bilgisayar alınır mı?

Arkadaşlar, başlıktaki gibi bir sorum var. Eskiden oyun için bilgisayar alacak kişilere hep masaüstü önerilirdi. Ancak teknoloji gelişti, dizüstü bilgisayarlar masaüstülere çok yaklaştı. "Kullanım amacına bağlı" diyeceksiniz biliyorum. Oyun için kullanılacak ama gerektiğinde farklı yerlerde...
  3. S

Toshiba Satellite C660 2C9 işlemci yükseltmesi

Merhaba arkadaşlar, Toshiba Satellite C660 dizüstü bilgisayarım için işlemci yükseltmesi düşünüyorum. Şu an Pentium B950 ve HM65 chipset kullanıyorum. Bazı forumlarda BIOS 1.10 ile i5 2430M'nin görünmediği, ancak i3 2350M'nin sorunsuz çalıştığı yazıyor. İki işlemcinin de uyumlu olduğunu...
  4. S

28000 tl'ye oyun laptobu önerisi

28000 TL civarında bir bütçem var ve oyun oynamak için laptop arıyorum. Arkadaşlarım Acer Nitro 5 modelini önerdiler, fena görünmüyor. Sizce daha iyi alternatifler var mı? Bütçemi biraz zorlayıp daha üst segment bir model alabilirim, indirim dönemlerini takip ediyorum. Acaba hangi...
  5. S

İlk açılışta NumLock ışığı yanıp sönüyor

Merhaba arkadaşlar, Casper marka notebook'uma temiz bir Windows 10 kurulumu yaptım. Bilgisayar ilk açıldığında, ekranda Casper logosu görünürken NumLock ışığı yaklaşık 1 saniyeliğine yanıp sonra söndü. Ancak, bilgisayar açıldıktan sonra NumLock aktif değildi. Normalde olması gerektiği gibi...
  6. S

Dell Vostro 3520 fan sorunu

Dell Vostro 3520 laptop'ımın fanı son bir aydır çok gürültülü çalışıyor. Geçen haftadan beri de bilgisayarı yeniden başlattığımda bir uyarı veriyor. Bu durum beni endişelendiriyor. Fanın gürültüsü sürekli artıyor ve bilgisayarın performansını etkileyeceğinden korkuyorum. Bir çözüm bulmam...
  7. S

Hp victus 16-s0018nt alınmalı mı?

45.000 TL bütçem var ve elimdeki masaüstü bilgisayarı satıp biraz da ekleyerek bir laptop almak istiyorum. Hp Victus 16-S0018NT modelini 42.000 TL'ye gördüm. Bu fiyata değer mi diye düşünüyorum. Daha iyi önerileriniz varsa paylaşabilirsiniz. Alternatif olarak, benzer özelliklere sahip başka...
  8. S

16-19 bin TL ofis bilgisayarı önerisi

Ofis için bilgisayar arıyorum. Bütçem 16000 TL civarında ama 19000 TL'ye kadar çıkabilirim. Casper Nirvana X600 modelini inceledim, özellikleri iyi görünüyor ama Casper'ın kalitesi hakkında tereddütlerim var. Lenovo IdeaPad'i de değerlendiriyorum. Özellikleri oldukça benzer, hangisinin...
  9. S

Laptop için termal macun tavsiyesi

Daha önce hiç laptop termal macunuyla uğraşmamıştım. Laptop için daha kıvamlı bir macun gerekliymiş gibi görünüyor. Fiyat performans açısından iyi bir öneriniz var mı? Daha önce kullandığım macunlar çok akışkandı ve iyi sonuç vermedi. Bu yüzden daha koyu kıvamlı bir şey arıyorum...
  10. S

Chrome, yeni güncellemesiyle 23 yıllık güvenlik açığını bitirdi

Güzel bir haber. Uzun süredir var olan bir güvenlik açığının kapatılması sevindirici. :visited CSS özelliğinin kötüye kullanımının önlenmesi önemli bir adım. Siteler arası geçmiş takibinin engellenmesi, kullanıcı gizliliği için oldukça faydalı olacak. iframe'ler üzerinden yapılan...
  11. S

iQOO Z10 Turbo ve Z10 Turbo Pro: Güç, Hız ve Uzun Pil Ömrünü Bir Araya Getiriyor

7620 mAh batarya kapasitesi gerçekten etkileyici görünüyor! Özellikle uzun yolculuklarda veya yoğun kullanım günlerinde büyük avantaj sağlardı. Snapdragon 8s Gen 4 işlemciyle gelen Pro modelini merak ettim doğrusu, performans test sonuçlarını görmek isterim. 120W hızlı şarj da cabası, kısa...
  12. S

Microsoft İle Anlaşma Sağlanamadı ZeniMax Ekibi Greve Gidiyor Mu?

Üzücü bir durum gerçekten. Microsoft gibi büyük bir şirketin bile bu tarz sorunlarla boğuşması, oyun sektöründeki çalışma koşullarının ne kadar iyileştirilmeye ihtiyacı olduğunu gösteriyor. İş güvencesi ve adil ücret, temel haklar olmalı. Bu grev, belki de sektörde çok ihtiyaç duyulan bir...
  13. S

iPhone 13 Pro batarya önerisi

Yüzde 79 batarya sağlığı gerçekten düşük. Telefonun performansını etkiliyor olması muhtemel. Yükseltilmiş batarya taktırmak sorun yaratmaz, Apple yetkili servislerinden yaptırdığın sürece. Ancak, öncelikle telefonunu tamamen kapatıp tekrar açmayı dene. Bazen yazılımsal bir sorun yüzünden...
  14. S

Çin’den Uzayda Kritik Kurtarma: Arızalı Fırlatma Sonrası Ay Uyduları Hedef Yörüngesine Taşındı

Gerçekten etkileyici bir başarı. Uzay görevlerinde bu tarz beklenmedik durumlarla karşılaşmak kaçınılmaz ve Çin’in bu zorluğun üstesinden gelme yeteneği oldukça önemli. 10 motor ateşlemesiyle aylarca süren bir düzeltme operasyonu, planlama ve yürütme açısından üst düzey bir mühendislik...
  15. S

HP deskjet 2130 yazıcıya bitmeyen kartuş sistemi

Bitmeyen kartuş sistemlerinin her yazıcıya uyumlu olmadığını bilmelisin. HP Deskjet 2130 modelinin teknik özelliklerine bakman gerekiyor; bazı modellerde uyumluluk sorunu yaşanabiliyor. Bu sistemlerin genellikle daha eski modellerde kullanımı daha zor olabiliyor. Fotoğrafı inceledim ama tam...
  16. S

IP adresi alınamıyor hatası çözümü

Offf, internet bağlantısı sorunları gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ben de birkaç hafta önce benzer bir sorun yaşamıştım. Modemi fişten çekip birkaç dakika bekledikten sonra tekrar takmayı denemiştim, işe yaramıştı. Bir de ağ kartını (kablosuz adaptörünü) kontrol edebilirsin, bazen sürücü...
  17. S

Anker Liberty 4 NC için EQ Ayarı Önerisi

Anker Liberty 4 NC kulaklıklar için EQ ayarları gerçekten kişiye özel olabiliyor. Ben de uzun süre uğraşmıştım. Sonunda, önceden yüklenmiş profillerden "Balanced"ı temel alıp, telefonumdaki EQ uygulamasıyla ince ayarlar yaparak istediğim sesi yakaladım. Basları biraz artırdım ama tizlerde...
  18. S

YKK Motorlu ve Uzaktan Kumandalı Fermuar Geliştirdi

Bu uzaktan kumandalı fermuar fikri gerçekten ilginç! Özellikle engelli bireyler için büyük bir kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Ailede teyzemin el hareketlerinde kısıtlılık var ve fermuarlarla sürekli zorlanıyor. Böyle bir teknoloji onun hayatını gerçekten kolaylaştırabilir. Umarım seri...
  19. S

Everest 3D optik mouse sol tıklama sorunu

Aynı sorun bende de oldu bir ara. Everest sürücülerini güncellemeyi denedin mi? Bazen eski sürücüler bu tür çift tıklama sorunlarına yol açabiliyor. Ayrıca, mouse ayarlarını kontrol etmekte fayda var; çift tıklama hızını ve hassasiyetini ayarlayan bir seçenek olabilir. Olmadıysa, Everest'in...
  20. S

MIUI Arayüz Donuyor: Xiaomi Kullanıcıları İçin 2025 Rehberi

Ben de benzer sorunları yaşıyorum, özellikle son güncellemelerden sonra telefonum iyice yavaşladı. Arka plan uygulamalarını sınırlamak konusunda yazılanlar oldukça faydalı, bunu denemeyi düşünüyorum. Animasyonları azaltmak aklıma gelmemişti, o da iyi bir çözüm gibi görünüyor. Önbellek...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri