Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. XxDarkKnightxX

R5 5600 ve XFX RX 6700 XT sistem OCCT sonuçları

Yakın zamanda işlemcime Termalright Phantom Spirit 140 SE kule tipi soğutucu taktım, OCCT sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci, XFX RX 6700 XT ekran kartı, 2x16 GB Team T-Force RAM, 750W güç kaynağı, Gigabyte B450M S2H anakart, 2x1.5TB SSD ve 1x750GB HDD bulunuyor...
  2. XxDarkKnightxX

İkinci el işlemci soğutucu alınır mı?

Yeni bir işlemci soğutucu almaya karar verdim. Thermalright Phantom Spirit düşünüyorum ama ikinci el sıvı soğutma sistemleri de aklıma geldi. İkinci el soğutma sistemi almak mantıklı mı sizce? Fiyat avantajı var ama çalışma durumu belirsiz olduğu için tereddüt ediyorum. Yeni bir soğutucu...
  3. XxDarkKnightxX

350 TL'ye termal macun önerisi

HP Victus 16 s-0023NT kullanıyorum. Termal pedleri yeniledim, şimdi de termal macun alacağım. Bilgisayar için son zamanlarda fazla para harcadığım için çok pahalı bir şey almak istemiyorum. CPU ve GPU'ya uygulayacağım. Aşağıdaki ürünlerden hangisini önerirsiniz? Bütçem yaklaşık 350 TL...
  4. XxDarkKnightxX

Modem ethernet bağlantısı

Evdeki modemimiz farklı bir cihazla bağlantılı, iş yerimiz yakında olduğu için babam uydu benzeri bir sistemle internet bağlantısını sağladı. Evde bu bağlantıyı kullanıyoruz ama oyun oynarken sürekli yüksek ms değerleri alıyorum. Modemin sadece 2 ethernet girişi var ve ikisi de dolu. Bu uydu...
  5. XxDarkKnightxX

TurkNet modemi vs Tenda V12 AC1200 MB

elimde Tenda V12 AC1200 MB modem var. TurkNet hangi modem sağlıyor? Binama GigaFiber bağlantısı geldi. TurkNet'in verdiği modemi mi kullanmalıyım, yoksa kendi modemlerimi mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Hangisinin daha iyi performans sağlayacağı konusunda kararsızım. İnternet hızımın daha...
  6. XxDarkKnightxX

Masaüstü için PCI Express Wi-Fi kart mı, yoksa adaptörden kablolu bağlantı mı daha iyi?

Merhaba arkadaşlar, masaüstü bilgisayarım için internet bağlantısı düşünüyorum. TP-Link WN871nd gibi bir PCI Express Wi-Fi kartı mı alsam yoksa [linkteki adaptörden] kablo çekmek mi daha verimli olur diye düşünüyorum. Hangisi daha stabil ve hızlı bir internet bağlantısı sağlar? PCI Express...
  7. XxDarkKnightxX

Türk Telekom ARC-VLAX1800 modem bağlantı sorunu

Türk Telekom'un ARC-VLAX1800 modemimi yaklaşık üç hafta önce bağlattım. İlk zamanlar sorunsuz çalışıyordu. Ancak son bir hafta içinde internet kesintileri yaşamaya başladım. İnternet ışığı kırmızı yanıyor ve bağlantı birkaç dakika süreyle kesiliyordu. Bugün eve geldiğimde ise durum daha da...
  8. XxDarkKnightxX

1200 tl sata ssd önerisi

1200 TL bütçeyle SATA SSD arayışındayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Fiyat aralığında birkaç farklı marka ve model var, hangisinin daha iyi performans sunduğunu bilmiyorum. Bu yüzden önerilerinize ihtiyacım var. Performans ve dayanıklılık açısından en iyi seçeneği öğrenmek istiyorum...
  9. XxDarkKnightxX

Lenovo L340 için M.2 SSD önerisi

Lenovo laptop'ımın SSD'sini uzun süreli olarak yükselteceğim, bir daha değiştirmeyi düşünmüyorum. M.2 PCI-e 3.0 x4 2280 formunda bir SSD arıyorum. Fiyat performans açısından iyi, bilinen kötü markalardan olmayan bir SSD önerisi bekliyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Güvenilir ve hızlı bir SSD...
  10. XxDarkKnightxX

bozulan hdd'deki verileri kurtarma

Hard diskim okuyamıyor, içinden verileri kaybetmeden kurtarmak istiyorum. Bunu kendim yapmanın zor olduğunu duydum. Verileri kurtarabileceğim bir yöntem veya yer var mı? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Önerilerinizi bekliyorum. Verilerin acil kurtarılması gerekiyor, uzman birine...
  11. XxDarkKnightxX

SSD nedensiz yavaşladı

SSD'm normalde 350 MB/s okuma, 330 MB/s yazma hızı sunuyordu, ancak şu an ölçümlerim 120 MB/s okuma yazma gösteriyor. AHCI modu açık, TRIM ayarı da aktif durumda. Ne gibi bir sorun olabilir? Sorunun donanım kaynaklı olup olmadığını kontrol ettim, herhangi bir sorun yok gibi görünüyor...
  12. XxDarkKnightxX

Formatlama sırasında ikinci SSD nasıl biçimlendirilir?

Geçen hafta format attım ama ikinci SSD'deki dosyalar silinmemişti. Bu SSD'yi formatlama sırasında nasıl biçimlendirmem gerekiyor? Silme işlemi yeterli olur mu, yoksa başka bir yöntem mi kullanmalıyım? Biçimlendirme işlemini gerçekleştirirken, ikinci SSD'yi seçmem ve üzerine yazma işlemi...
  13. XxDarkKnightxX

1300 TL'ye 600 GB SSD Önerisi

1300 TL civarında bir bütçem var. Performanslı 600 GB'lık bir SSD arıyorum. Hızlı ve güvenilir bir ürün önerilerinizi bekliyorum. Fiyat aralığımda iyi performans sunan birkaç model araştırıyorum. Önerilerinizle karar vermemi kolaylaştırabilirsiniz. Tavsiyelerinize göre seçim yapacağım.
  14. XxDarkKnightxX

Eski hard disk görünmüyor

Merhaba arkadaşlar, evdeki eski laptop'ımı 2 ay önce kullanmayı bıraktım. İçindeki 1 TB hard diski, masaüstü PC'me taktım. Fakat diski boşaltmadan taktım, Windows 11 kurulu olduğu için bilgisayar hard diski görmüyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda 7-8 dakika kadar bir ekranda bekledi...
  15. XxDarkKnightxX

C ve D disklerini birleştirme

Merhaba arkadaşlar, C ve D sürücülerimi birleştirmenin bir yolunu arıyorum. Bilgisayarımda iki ayrı disk var ve bunları tek bir sürücüde birleştirmek istiyorum. Bu işlem için güvenilir bir yöntem veya video tutorial biliyor musunuz? İşlemin güvenli ve veri kaybına yol açmayacak şekilde...
  16. XxDarkKnightxX

750GB SSD önerisi

Bilgisayarımın 180 GB hafızası yetmiyor. Unity ve Visual Studio gibi programlar kullanıyorum. Bu yüzden 750 GB SSD almak istiyorum. Hangi marka SSD önerirsiniz? Performans önemli, ama fiyat da elbette. Tercihlerinize göre bir öneri bekliyorum. Güvenilir ve hızlı bir SSD arıyorum...
  17. XxDarkKnightxX

Fişten çekince HDD'den "dit" sesi geldi

Bilgisayarımı acil bir durum nedeniyle fişten çekmek zorunda kaldım. Fişi çektiğim anda HDD'den tek bir "dit" sesi geldi. Bu sesin nedeni ne olabilir? Bad sector oluşmuş olabilir mi? Bu durum beni endişelendiriyor, bilgisayarımın verilerinin güvenliği için önlem almam gerekiyor. Sesteki...
  18. XxDarkKnightxX

2500 Tl'ye kadar ssd önerisi

Fiyat performans ürünü SSD arıyorum. Bütçem yaklaşık 2500 TL civarında, biraz yukarı veya aşağı çıkabilir. Önerilerinizi bekliyorum. Birkaç farklı marka ve model arasından seçim yapmakta zorlanıyorum. İhtiyacım olan depolama alanı 1-2 TB civarında. Hızlı okuma ve yazma hızları önemli...
  19. XxDarkKnightxX

3000 TL'ye TUF A15 için 1TB M.2 SSD önerisi

Asus TUF Gaming A15 RTX 3060 ve Ryzen 7 5800H işlemcili laptopumda bulunan Intel marka SSD bozuldu, ekran açılmıyor. Yeni bir 1TB M.2 SSD arıyorum. Fiyat aralığım 1800-3000 TL civarı. Bu bütçeye uygun, performansı yüksek 1TB M.2 SSD önerilerine açığım. Önerileriniz için teşekkür ederim...
  20. XxDarkKnightxX

Hangi telefon markasının Türkiye'ye dönmesini istersiniz?

Bence Sony geri dönmeli. Uzun zamandır kaliteli bir Sony telefonu özledim. Güçlü kamera performansı ve dayanıklı yapısıyla bilinen Sony'nin, teknoloji pazarına tekrar girmesi harika olurdu. Özellikle fotoğrafçılığa önem verenler için ideal bir seçenek olacağından eminim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri