Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. S

AIDA64 ve HWMonitor farklı değerler gösteriyor

Dün akşam sistemimin değerlerine baktım ve farklı yazılımların farklı sonuçlar verdiğini gördüm. Yük altında ekran görüntüsü aldım. AIDA64'te CPU sıcaklığı 85 derece civarındaydı, bu hangi sensörü okuyor acaba? MSI Afterburner'da da benzer bir değer gördüm ama HWMonitor'da daha yüksek...
  2. S

Acer Nitro 5 an515'im AIDA64 testinde 110 dereceye ulaştı

AIDA64 testinde Acer Nitro 5 an515 laptopumun işlemci sıcaklığının 110 dereceye çıktığını gördüm. Bu durum normal mi acaba? Bu sıcaklık değerinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Sistemin uzun vadede zarar görmemesi için endişeleniyorum. Normal kullanımda da bu sıcaklıklara ulaşılıyorsa bir...
  3. S

i3 12100f için termal macun önerisi

Merhaba arkadaşlar, i3 12100f işlemcim var ve stok soğutucu kullanıyorum. Eski termal macun kuruduktan sonra işlemci 70 derece civarında kalıyordu. Geçen hafta bir bilgisayarcıdan termal macun alıp değiştirdim, fakat şimdi 90 dereceleri görüyorum ve daha fazla ses çıkartıyor. Dün Valorant...
  4. S

3500 tl'ye kasa fan seti önerisi

Yeni topladığım sistem için 5 veya 6 fanlık bir kasa fan seti arıyorum. Hızlı ve hız kontrolüne sahip, fiyat performans ürünü önerilerinizi bekliyorum. Toplamda 8 fan almak istiyorum, bütçem ise 3500 TL civarında. Sessiz çalışması da önemli bir kriter. Farklı markalardaki önerilerinizi ve...
  5. S

Thermalright Peerless Assassin 110 SE gürültülü çalışıyor

Thermalright Peerless Assassin 110 SE model soğutucuyu yeni aldım. Kasayı açtığımda yüksek sesle çalıştığını fark ettim. Resimleri ekleyemedim, çünkü üçüncü taraf çerezlerini kabul etmem gerekiyor. Kasa kapalıyken de aynı şekilde gürültülü çalışıyor. BIOS'tan baktığımda fan devir sayısının...
  6. S

Powerline adaptör ile oyun oynanabilir mi?

Evimiz 5+1 ve modem salonun diğer ucunda olduğu için internet çoğu odada çekmiyor. Sorunu çözmek için bir access point aldım fakat oyunlarda sürekli ping problemi yaşıyorum. Powerline adaptörleri araştırdım, oyun oynamak için uygun mu acaba? Powerline adaptörlerin internet hızını...
  7. S

Tenda N301 VDSL modem Türk Telekom ile çalışır mı?

Geçen ay ev internetimi iptal ettirdim ve Türk Telekom'a geçtim. Elimde eski modemlerimden bir Tenda N301 var. Bunu Türk Telekom VDSL bağlantısıyla kullanabilir miyim? Yeni bir Türk Telekom modemi almak zorunda mıyım? VDSL bağlantım için uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Tenda N301'in...
  8. S

3500 tl'ye mesh sistem önerisi

4+1 evimde, modem odamda ve Turkcell'in 1200mbps modemimi kullanıyorum. İnternet hızım iyi ancak sinyal odam dışında çok zayıf. Odam dışında hiçbir yerde çekmiyor. 3500 TL civarında üçlü bir mesh sistem önerisi rica ediyorum. Mesh sistemler hakkında pek bilgim yok, bu yüzden önerilerinizle...
  9. S

Mercusys Halo H70X almalı mıyım?

Evimde Superonline 750 Mbps internet ve verdikleri Wi-Fi 6 EX530v modemini kullanıyorum. Ancak modem, kör noktalar nedeniyle istenen hızı sağlayamıyor. Bu yüzden Mercusys Halo H70X Wi-Fi 6 mesh sistemini satın almayı düşünüyorum. İşe yarar mı diye merak ediyorum. Halo H70X AX1500 bütün ev...
  10. S

Temu'dan Wifi adaptörü önerisi

Merhabalar, Temu'dan Kali Linux için aricrack-ng kullanmak üzere bir Wifi adaptörü önerisi arayışındayım. Fiyat performans açısından iyi bir seçenek önerebilecek var mı? Uygun fiyatlı ve aricrack-ng ile uyumlu bir adaptör bulmakta zorlanıyorum. Tavsiyelerinize açığım. Temu'da birçok...
  11. S

1200 Mbps fiber internet için Keenetic modem önerisi

Evde 1200 Mbps fiber internet kullanıyorum. Keenetic Hopper DSL AX1800 bu hız için uygun olur mu? Olmazsa, Keenetic marka hangi modemi önerirsiniz? Bu hızda sorunsuz çalışacak bir model arıyorum. Keenetic'in sunduğu diğer modellerden hangisinin 1200 Mbps hızı desteklediğini ve performansını...
  12. S

ssd'deki geri dönüşümdeki videolar silindi mi?

Arkadaşıma 128 GB hafıza kartını vermeden önce bazı videoları sildim. Videolar geri dönüşüm kutusundaydı ve oradan da silmedim. Bu videolar tamamen silinmiş midir? Tamamen silinmiş olmayabilirler. Geri dönüşüm kutusu, dosyaların tamamen silinmeden önce geçici olarak tutulduğu bir alandır...
  13. S

8500 tl'ye oyun monitörü önerisi

8500 TL bütçem var, monitör kalitesine bağlı olarak biraz daha fazla ödeyebilirim. Oyun için, özellikle FPS oyunları için bir monitör arıyorum. Öncelikle yüksek yenileme hızına sahip bir monitör istiyorum, 144Hz veya 165Hz ideal olur. Tepkime süresi de düşük olmalı, 1ms civarında olması...
  14. S

Pencereli Tam Ekran ve Tam Ekran Arasındaki Fark

Bilgisayarıma format attıktan sonra, tam ekranda oyun oynarken Win tuşuna basınca fare imleci donup kasmaya başladı. Oyunlara girerken de aynı sorun devam ediyordu. Yanlışlıkla pencereli tam ekrana geçtiğimde ise bu kasmanın durduğunu fark ettim. Dead by Daylight, Fortnite ve Valorant gibi...
  15. S

Yeni sistemde görüntü sorunu

Yeni bir sistem kurdum. 8 GB RAM'leri takıp çıkardım, yerine oturduğunu kontrol ettim. Kule tipi soğutucuyu ve ekran kartını da düzgünce taktım. Kabloları doğru şekilde bağladıktan sonra sistemi çalıştırdım, ancak ekranda görüntü yok. Tüm fanlar dönüyor, monitörde ise küçük turuncu bir ışık...
  16. S

Hp Notebook 15s-fq1003nt ekranı kararıyor

Merhaba arkadaşlar, hp notebook 15s-fq1003nt dizüstü bilgisayarımın ekranı sorun çıkarmaya başladı. Masaüstünde çalışırken aniden karararak açılıyor, fareyi hareket ettirdiğimde bu durum tekrarlıyor. Bilgisayarı sıfırladım, ama sorun devam ediyor. Ekran kartı sorunu olduğunu düşünmüyorum...
  17. S

Acer Aspire 5 i5-12450H 16 GB vs Dell Inspiron 3530 i5-1335U 16 GB

Merhaba arkadaşlar, 23.000 TL bütçeyle laptop bakıyorum. Oyun oynamayacağım, ofis programları veya edit programları kullanmayı da düşünmüyorum. Sadece film izlemek ve YouTube'da video izlemek için kullanacağım. Bu iki laptop arasında kaldım. Acer Aspire 5 i5-12450H 16 GB ve Dell Inspiron 3530...
  18. S

Cmd kendi kendine açılıp kapanıyor

Bilgisayarımı açtığımda, ara sıra 4-5 tane Cmd penceresi açılıp hemen kapanıyor. Bu durum sık sık olmuyor, arada bir oluyor. Sorun son birkaç haftadır devam ediyor. Başka bir sorunla bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Bu durumun neden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi öğrenmek...
  19. S

Ekran kartı arızası nasıl anlaşılır?

Ekran kartının arızalı olup olmadığını anlamak için birkaç belirtiye dikkat edebilirsiniz. Görüntüde bozulmalar, çizgiler, piksellerin kaybolması veya renklerin yanlış gösterilmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Ekran kartı arızasının bir diğer belirtisi de oyunlarda veya grafik yoğun...
  20. S

Laptop'u şarjda kullanmak zararlı mı?

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımı %65'te şarjı sabitleyip kullanıyorum. Li-polimer pil kullanıyorum. Uzun vadede pil ömrümü olumsuz etkiler mi diye merak ediyorum. Geçen ay aldığım yeni bilgisayarım için endişeleniyorum. Bu şekilde kullanımın pili erken bozacağına dair bir bilgi var mı...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri