Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. L

AM4 Soket İşlemci Soğutucu Yapışması

Arkadaşlar, geçen hafta işlemci soğutucumu takarken işlemci AM4 sokete yapıştı ve pinleri büktüm. Zor bela düzelttim ama soket mandalı artık eskisi gibi sıkı kilitlenmiyor. Soket braketi değişebilir mi acaba? Nasıl değiştirilir bilmiyorum. Bir rehber bulamadım internette. Pinleri düzeltirken...
  2. L

Termal macun ve putty önerisi

Fiyat performans ürünü bir termal macun ve putty arıyorum. 15 TL civarında bir bütçem var. Kaliteli ve uygun fiyatlı termal ped önerilerinizi de bekliyorum. Termal putty yerine daha iyi bir alternatif olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda deneyimli arkadaşların tavsiyelerine açığım. İyi bir...
  3. L

Arctic Liquid Freezer III 360 pompa sesi

Arctic Liquid Freezer III 360 kullananlar var mı? Pompa sesi hakkında bilgi almak istiyorum. İnternette özellikle %60 ve üzeri kullanımda aşırı ses şikayetleri gördüm. Bu yüzden önceki modeli almaya karar verdim, ama fikrim değişebilir. Birkaç videoda da benzer sorunlardan bahsediliyor. Bu...
  4. L

Ryzen 5 5600 işlemci sıcaklık değerleri

Yaklaşık 3 ay önce hazır bir sistem aldım. Sistemde kule tipi soğutucu veya sıvı soğutma yok. Son zamanlarda Minecraft oynarken işlemci sıcaklıklarını anlamlandırmakta zorlanıyorum. Oyun oynarken normal sıcaklık değerleri ne kadar olmalı? İşlemcim Ryzen 5 5600, ekran kartım ise RTX 4070...
  5. L

TP-Link TL-WA850RE Kablosuz Genişletici İnternet Hızı Düşük

İnternet hızım genellikle 250-300 Mbps civarında Ancak odamda Wi-Fi sinyali çok zayıf olduğu için ping sorunları yaşıyordum. Bu yüzden TP-Link TL-WA850RE model bir genişletici aldım. Ancak genişletici, yaklaşık 35 metreden sonra bile 15 Mbps'nin üzerine çıkmıyor. Sorunun sebebi ne olabilir...
  6. L

Tp-Link X50-DSL AX3000 Fiber Uyumlu Mu?

Yakın zamanda 120 Mbps fiber internet hizmeti almaya başladım ve mevcut Deco kitime ek olarak TP-Link X50-DSL AX3000 modem aldım. Kutuda ve cihazın arkasında fiber desteğine dair bir bilgi yok, sadece VDSL yazıyor. Satıcı sitesi ise fiber uyumlu olduğunu belirtmişti. Ancak, cihazın fiber...
  7. L

802.11n 2.4 GHz + 5 GHz USB Wi-Fi adaptörüm 5 GHz'i bazen görmüyor

802.11n 2.4 GHz + 5 GHz USB Wi-Fi adaptör kullanıyorum. İnternet bağlantım 120 Mbit kablo net ve DOCSIS tabanlı bir modemden geliyor. 5 GHz ağımı bazen göremiyor. Her türlü ayarı denedim ama bir sonuç alamadım. Tek çözüm olarak modem arayüzüne giriyorum. 5 GHz sekmesinden bant genişliğini...
  8. L

VDSL Modem Önerisi

VDSL altyapım var, indirme hızım 35 Mbps, yükleme hızım 12 Mbps. Bütçem, CRC hatalarımı giderebilecek en uygun modemi almaya müsait. Wifi kalitesi çok önemli değil, günde sadece 10 dakika telefon kullanıyorum. CRC hataları beni çok rahatsız ediyor. Bazen günde 60 milyon, bazen haftada 250.000...
  9. L

Steam'de Bellwright oyununda bağlantı sorunu

Arkadaşımla Steam üzerinden Bellwright oynuyoruz, ancak co-op bağlantısında "ana bilgisayarla bağlantınız koptu" hatası alıyoruz. Başka oyuncularla sorunsuz bağlanabiliyorum, fakat arkadaşım bağlanamıyor. Bu durum birkaç gündür devam ediyor. Farklı sunucuları denedik, internet bağlantımızı...
  10. L

Modem ne işe yarar?

Merhaba arkadaşlar, bir sorum var; modem tam olarak ne işe yarıyor? İnternet hızımı artırıyor mu, pingimi düşürüyor mu diye merak ediyorum. Benim 60 megabit Türk Telekom internetim var. Hızdan memnun değilim, belki modemden kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Farklı bir modem kullanmanın...
  11. L

Modem bağlantısı nasıl yapılır?

Modemimi salondan odama taşımak istiyorum. Kabloyu doğrudan modeme takarsam internet gelir mi? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Modemin yerini değiştirmek istiyorum ama internet bağlantısının kesilmesinden endişeleniyorum. Direkt olarak kabloyu takmanın işe yarayacağından emin değilim...
  12. L

Ethernet kartı 1 Gbps desteklemiyor

Arkadaşlar, MSI GV72 8RC laptopumda "Qualcomm atheros AR8171/8175 PCI-e gigabit Ethernet controller" Ethernet kartı var. Wi-Fi ile 300 Mbps civarı hız alırken, kablolu bağlantıda maksimum 110 Mbps görüyorum. Sanırım kartım 1 Gbps desteklemiyor. USB 3.0 gigabit Ethernet adaptörü almayı...
  13. L

Powerline adaptör deneyimleri

Tp-Link marka prizli ve wi-fi'siz bir powerline adaptör arıyorum. Fiyat performans açısından iyi bir model olması önemli. Geçen hafta birkaç model inceledim, ama karar vermekte zorlanıyorum. Kullanıcı yorumları çok yardımcı olurdu. Özellikle performansından memnun kalanlar varsa...
  14. L

Casper Excalibur G870 CS2 harita yükleme süreleri çok uzun

Merhaba arkadaşlar, Casper Excalibur G870 bilgisayarımda yaklaşık 2 hafta önce başlayan bir sorun yaşıyorum. CS2 haritalarına giriş süreleri aşırı uzadı. Eskiden 7-12 saniye içinde haritaya girerken, şu an en az 1 dakika 20 saniye bekliyorum. Disk sağlığı %92 olarak görünüyor ve sorun devam...
  15. L

HDD hızı çok düşük

Arkadaşlar, 1 TB WD Blue 5400 RPM 2.5" HDD'm inanılmaz yavaş çalışıyor ve internette bir çözüm bulamadım. Lütfen "HDD ölmüş, SSD al" gibi önerilerde bulunmayın. S.M.A.R.T verileri şöyle: Reallocated sectors count: 180/180/40/000000000000; Current pending sector count: 180/180/0/000000000000...
  16. L

Laptop HDD'yi görmüyor

Merhaba arkadaşlar, laptopuma SSD taktım. Ana slota SSD, CD-ROM yerine de caddy ile eski HDD'mi yerleştirdim. Windows, HDD'yi farklı formattan olduğu için görmüyor. Hem ara ara Linux kullanmak istiyorum, hem de Caddy'deki HDD'de 4-5 önemli dosyam var. Dosyaları almak kolay ama asıl isteğim...
  17. L

ASRock H81 Pro BTC r.2.0 LGA ve Kioxia Exceria SATA SSD uyumluluğu

ASRock H81 Pro BTC R2.0 anakart ile Kioxia Exceria SATA SSD'nin uyumluluğunu soruyorum. Anakartım LGA 1150 soketli. SSD ise 700GB kapasiteli bir SATA3 SSD. Uyumlu olup olmadıklarını bilmek istiyorum. Herhangi bir sorun yaşar mıyım? Bilgi verebilecek var mı? Bu iki parçanın sorunsuz...
  18. L

Msi Thin GF63 Uyumlu Ssd Önerisi

Merhaba arkadaşlar, MSI Thin GF63 12UC673TR modelime 384 GB'lık bir SSD takmayı düşünüyorum. Eski 256 GB'lık SSD'm artık yetmiyor. Birkaç marka ve model araştırdım ama hangisinin daha uyumlu ve performanslı olduğunu tam olarak karar veremedim. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Fiyat...
  19. L

Flash bellek 180 MB olarak görünüyor

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 ay önce aldığım SanDisk Cruzer Blade marka 32 GB'lık flash belleğimde bir sorun yaşıyorum. Belleğim şu anda sadece 180 MB olarak görünüyor. Önceki aylarda herhangi bir sorun yoktu, tam kapasitesini kullanabiliyordum. Şimdi ise neredeyse hiç kullanamıyorum. Bu...
  20. L

Tuf gaming vg259q3a 168hz 0.9ms alınır mı

Monitörümü değiştirmeyi düşünüyorum. Asus Tuf Gaming 23 inç 168hz 0.9ms monitör almak istiyorum. Bu model nasıl? Alternatif önerileriniz varsa da onları da değerlendirebilirim. Fiyat performans açısından iyi bir seçenek mi diye düşünüyorum. Vatan Bilgisayar'da bu modelin incelemelerini...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri