Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. S

MSI Pro B650M-A RGB Fan Işıkları Söndü

MSI Pro B650M-A anakartıma RGB fanları adreslenebilir sokete bağladım. Kontrol yazılımıyla yönetemiyordum. Sonra, fanın adreslenebilir sokete bağlanması için gelen bir vdg kablosu vardı; bunu da JRGB2'ye bağladım ve fanların RGB ışıkları tamamen söndü. Ne yapmalıyım? Anakartın RGB kontrol...
  2. S

R7 5800X için sıvı soğutucu tavsiyesi

MSI 360r V2 sıvı soğutucumun bir fanı yaklaşık 10 gündür çalışmıyor. Farklı portlara takmayı denedim, sonuç alamadım. Forumlarda okuduğum gibi, çalışırken pervaneyi hafifçe döndürmeyi denedim ama işe yaramadı. Diğer iki fan sorunsuz. RGB'li tek bir fan öneriniz var mı, yoksa kasamdaki (TD-500...
  3. S

Abra A5 v17.4.1 için termal macun önerisi

Geçen yıl, temizlik için servise gönderdiğim bilgisayarım, iki ayı geçmeden aşırı ısınmaya başladı. Aynı sorun tekrar yaşandığı için servise göndermek istemiyorum, çünkü önceki deneyimimden pek emin değilim. Bilgisayarımın ısınma problemiyle ilgili önerilerinizi bekliyorum. Hangi marka...
  4. S

Ryzen 5 7500F için soğutucu seçimi

Yeni sistemimde Ryzen 5 7500F kullanıyorum ve stok soğutucuyla aşırı ısındığını fark ettim. Şu an AMD'nin daha büyük bakır soğutucusunu kullanıyorum, boşta bile 50-52 derece civarında. Oyunlarda 85-95 dereceye çıkacağını tahmin ediyorum. Kule tipi veya sıvı soğutucu düşünüyorum, hangisini...
  5. S

Asus Prime LC 420 LCD ekran programı çalışmıyor

Geçen hafta Asus Prime LC 420 sıvı soğutma sistemi aldım. Kurulumunu tamamladım, RGB aydınlatması sorunsuz çalışıyor. LCD ekran, anakarta bir Type-C kablo ile bağlanıyor; bağlantıyı da yaptım, ekran açıldı. Ancak sıcaklık değerini "0 derece" olarak gösteriyor. Doğru değeri görmek için Prime...
  6. S

TL-WPA7510 Powerline hızı düştü

2020 yılının Aralık ayında TL-WPA7510 Powerline adaptörünü aldım ve aile evimde kullanmaya başladım. O zamanlar internet hızım 80 Mbps civarındaydı ve odamda 75 Mbps alıyordum; yani neredeyse hiç kayıp yoktu. Yaklaşık 1.5 yıl önce eve geri döndüğümde, herhangi bir değişiklik yapılmamasına...
  7. S

Wifi adaptör tavsiyesi

Wifi adaptör arıyorum İyi bir marka önerisi almak istiyorum. Bütçem sınırlı, 70 TL civarı bir adaptöre ihtiyacım var. Fiyat performans açısından iyi olan bir model önerebilir misiniz? Önemli olan stabil bir bağlantı sağlaması. İnternet hızım düşük kalmasın istiyorum. TP-Link veya Asus...
  8. S

Keenetic Modem ile TP-Link Access Point Yapımı

Merhaba arkadaşlar, elimde bir Keenetic modem var ve üst kata kablosuz ağ yaymak için fazladan bir TP-Link modemim mevcut. Bunu access point olarak kullanmak istiyorum. Son birkaç gündür çeşitli YouTube videolarını izleyip ayarlar denedim, fakat başarılı olamadım. Ayarlarda bir sorun mu var...
  9. S

GameGaraj Slayer[4] 7-4070 QHD+ 240Hz laptop için 5-6 TB M.2 SSD önerisi

Arkadaşlar, GameGaraj Slayer[4] 7-4070 QHD+ 240Hz laptop'um için yeni bir SSD arıyorum. Laptop Gen 5 M.2'yi destekliyor. Hızlı, kaliteli ve fiyat performans açısından iyi bir 5-6 TB M.2 SSD önerilerine ihtiyacım var. DRAM'li bir SSD tercih ederim, ısınma problemi yaşamamak da önemli. Bütçem...
  10. S

Arızalı monitörüm için servis bilgisi

Monitörümün ekranının üst ve alt kısımlarında çizgiler oluşuyor. Aynı sorunu yaşayanlar servise göndermiş ama ben nereye göndereceğimi bilmiyorum. İtopya'ya göndermeyi denedim, başka bir yere yönlendiriyorlar. Boşuna beklemek istemiyorum, direkt gönderebileceğim bir yer arıyorum. Galiba...
  11. S

MSI G2412F mi yoksa MSI G244F mi?

Oyun geliştirme ve tasarım işlerinde kullanmak üzere bir monitör arıyorum. PUBG Battlegrounds oynuyorum, sadece bu oyunu oynadığım için yüksek hz çok önemli değil. Renk doğruluğu benim için çok önemli. Bütçem maksimum 5500 TL. Daha canlı ve renk doğruluğu yüksek bir monitör önerisi...
  12. S

Game booster 27" GB-2717ff: 144 Hz yerine 120 Hz veriyor

Bilgisayarımı formatlamadan önce, yeni aldığım monitörü taktım ve 180 Hz'i sorunsuz gördüm. Bilgisayarımın depolama alanı çok dolu olduğu için formatlama gereği duymuştum. Monitörü (DP kablosuyla bağlı) çıkarmadan formatladım ve açtığımda 120 Hz'in üzerine çıkamıyordu. Dün bilgisayarı...
  13. S

Rampage monitörümde siyah ekran

Arkadaşlar, 30 inç 110 Hz'lik Rampage monitörüm var. Yaklaşık 4 sene önce aldım ve bugüne kadar sorunsuz çalışıyordu. Fakat geçen hafta oyun oynadıktan sonra aniden siyah bir ekran oluştu. Ekran tamamen siyah değil, bazı kısımlar hafifçe görünüyor ama çoğunluğu siyah. Monitörde mi yoksa...
  14. S

OLED Gerekli Mi?

OLED ekranlar ile diğer paneller arasında büyük farklar var, özellikle renk kalitesi konusunda çok daha iyi sonuçlar veriyorlar. Bu farklar göz önüne alındığında, OLED ekran gerekli mi diye sormak doğal. Bence evet, parası olanlar için öncelikli tercihlerden biri. Renklerin canlılığı ve...
  15. S

11.000 TL yenilenmiş laptop tavsiyesi

Minecraft gibi oyunları çalıştırabilecek bir laptop arıyorum. Bütçem 11.000 TL civarında. Yenilenmiş bir laptop düşünüyorum, performans açısından sorun yaşamamak istiyorum. 11.000 TL'lik bütçeyle güvenilir bir marka ve model önerisi bekliyorum. Önerilerinizi değerlendireceğim. Önemli...
  16. S

2025 ocakında oyun dizüstü bilgisayar alınır mı?

Arkadaşlar, başlıktaki gibi bir sorum var. Eskiden oyun için bilgisayar alacak kişilere hep masaüstü önerilirdi. Ancak teknoloji gelişti, dizüstü bilgisayarlar masaüstülere çok yaklaştı. "Kullanım amacına bağlı" diyeceksiniz biliyorum. Oyun için kullanılacak ama gerektiğinde farklı yerlerde...
  17. S

Toshiba Satellite C660 2C9 işlemci yükseltmesi

Merhaba arkadaşlar, Toshiba Satellite C660 dizüstü bilgisayarım için işlemci yükseltmesi düşünüyorum. Şu an Pentium B950 ve HM65 chipset kullanıyorum. Bazı forumlarda BIOS 1.10 ile i5 2430M'nin görünmediği, ancak i3 2350M'nin sorunsuz çalıştığı yazıyor. İki işlemcinin de uyumlu olduğunu...
  18. S

28000 tl'ye oyun laptobu önerisi

28000 TL civarında bir bütçem var ve oyun oynamak için laptop arıyorum. Arkadaşlarım Acer Nitro 5 modelini önerdiler, fena görünmüyor. Sizce daha iyi alternatifler var mı? Bütçemi biraz zorlayıp daha üst segment bir model alabilirim, indirim dönemlerini takip ediyorum. Acaba hangi...
  19. S

İlk açılışta NumLock ışığı yanıp sönüyor

Merhaba arkadaşlar, Casper marka notebook'uma temiz bir Windows 10 kurulumu yaptım. Bilgisayar ilk açıldığında, ekranda Casper logosu görünürken NumLock ışığı yaklaşık 1 saniyeliğine yanıp sonra söndü. Ancak, bilgisayar açıldıktan sonra NumLock aktif değildi. Normalde olması gerektiği gibi...
  20. S

Dell Vostro 3520 fan sorunu

Dell Vostro 3520 laptop'ımın fanı son bir aydır çok gürültülü çalışıyor. Geçen haftadan beri de bilgisayarı yeniden başlattığımda bir uyarı veriyor. Bu durum beni endişelendiriyor. Fanın gürültüsü sürekli artıyor ve bilgisayarın performansını etkileyeceğinden korkuyorum. Bir çözüm bulmam...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri