Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. F

Termal ped tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar, HP Victus 16 s-0023NT modeli bilgisayarımı tamire götürmüştüm. Tamir sırasında tüm termal macunlar temizlenmiş, detaylı bilgiyi önceki mesajlarımda bulabilirsiniz. Şimdi yerine termal ped almak istiyorum, hangi ürünü tercih etmeliyim? 🤔 Aklımdaki seçenekler arasında...
  2. F

Wipaste C2 ile Ryzen 7 5800X ısınır mı?

Merhaba arkadaşlar, Wipaste C2 macununu Ryzen 7 5800X işlemci ve stok soğutucu ile kullanmayı düşünüyorum. İşlemcinin çok ısınmasından endişeleniyorum. Bu macunu, ekran kartı soğutmasında da kullanabilir miyim acaba? Kullanan var mıdır? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ekran kartı...
  3. F

Markasız termal macun kullanımı

Bilgisayarımın işlemcisi 90 derecelere kadar çıkıyor son zamanlarda. Bu durumdan endişelenmeli miyim? Kullanmaya devam edersem bir sorun olur mu acaba? İşlemcinin ısınması normal olsa da, 90 derece oldukça yüksek bir değer. Bu sıcaklıkta uzun süre çalıştırmak işlemcinin ömrünü kısaltabilir...
  4. F

Uygun fiyatlı ARGB kasa fanı önerisi

MSI MAG100A kasam var ve 11 cm'lik fanlar uyumlu. RGB aydınlatmasını kapatıp sabit bir renk seçebilmem gerekiyor. Soğutma konusunda sorun yaşamıyorum, zaten sıvı soğutma sistemim mevcut. Bütçemi çok zorlamak istemiyorum, mümkün olduğunca uygun fiyatlı bir fan arıyorum. Önemli olan RGB...
  5. F

Powerline işe yarar mı?

Masaüstü bilgisayarım, Tp-Link VR600 VDSL modemime yaklaşık 8 metre uzaklıkta olduğu için geçen yıl 5 GHz destekli Dark Rangemax AC1200 kablosuz adaptör aldım. Turknet 100 Mbps internet hızımda sorun yok, fakat bilgisayarım 4 çizgi çekim gücüne rağmen yüksek ping değerleri, ara sıra kopmalar ve...
  6. F

TurkNet GigaFiber için modem tavsiyesi

TurkNet GigaFiber altyapı talebim 2 aya kadar bağlanacakmış. GigaFiber için uygun bir modem arıyorum. Keenetic Hopper DSL AX1800 modelini düşünüyorum. Bu modem işimi görür mü acaba? Performansı nasıl? Alternatif modem önerilerine de açığım. Fiyat performans açısından iyi bir seçenek olması...
  7. F

Modemde 2.4GHz ve 5GHz ağları ayrı ayarlamak

Yeni bir modem aldım, fiber internet hızım 750 MBPS. Modem arayüzüne 192.168.1.1 ile girdim ama 2.4 GHz ve 5 GHz Wi-Fi ağları ayrı görünmüyor. İsimlerini ve şifrelerini ayrı ayrı ayarlamak istiyorum, fakat önceki modemimde yapabildiğim bu ayarı bulamama rağmen, bir uyarı alıyorum ve...
  8. F

700-800 TL USB bellek önerisi

200 GB veya 256 GB kapasiteli bir USB bellek arıyorum. Genellikle masaüstü bilgisayarımda kullanacağım için standart USB bağlantısı yeterli. Ancak, arada MacBook'ta da kullanma ihtimalim olduğu için çift taraflı (USB-A + Type-C) bir model mi alsam yoksa tek girişli alıp dönüştürücü mü...
  9. F

Diskpart | Boş disk listesi ve dinamik diskin temel diske çevrilememesi

Disk yöneticisinde diskimin "dinamik" olarak görünmesiyle karşılaştım. Diski "temel disk"e çevirmeye çalıştığımda "çevrimdışı diskte bu işleme izin verilmez" hatası aldım. Komut satırından "list disk" komutunu çalıştırdığımda ise sadece "-" işaretleri görüyorum. Bu durum, Windows 11'i tek...
  10. F

Statik ve dinamik kontrast oranı kararı

Yeni monitör arıyorum, fakat statik/dinamik kontrast oranları ve PPI değerleri nedeniyle iki model arasında kararsız kaldım. Yardımınıza ihtiyacım var. Lenovo Legion R24e 23.8 inç 0.5ms 165Hz monitörü ve ASUS VP249QGR 23.8 inç 1ms 120Hz monitörünü inceliyorum. İkisinin de artıları ve eksileri...
  11. F

8500 TL'ye monitör önerisi

8500 TL bütçem var, 2K çözünürlük, 144Hz üstü yenileme hızı ve IPS panel özelliklerine sahip bir monitör arıyorum. Sağlam ve kaliteli modeller önerileriniz nelerdir? Gamepower veya Twisted Minds gibi markalara yönelmeli miyim yoksa daha farklı markalara bakmalıyım? Bu bütçeye daha iyi...
  12. F

aoc ag256fs alınmalı mı?

aoc ag256fs monitör almayı düşünüyorum. Fiyat performans açısından nasıl bir monitör olduğunu bilmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu monitörün oyun performansı nasıl? Tepki süresi ve yenileme hızının oyun deneyimini nasıl etkilediğini öğrenmek istiyorum. Ekran kalitesi hakkında da...
  13. F

Asus Tuf VG249QM1a monitörde çizgiler

Dün oyun oynarken monitörümde yatay ve dikey beyaz çizgiler oluştu. Kabloları değiştirip monitör ayarlarını sıfırladım, ama sorun devam etti. PlayStation 5'te de denedim; aynı sonuç. Başka kullanıcıların da benzer sorun yaşadığını gördüm. Monitörü yaklaşık 2 ay önce aldım ve bu kadar kısa...
  14. F

12.000 TL laptop önerisi

Öğrenciyim, uzun pil ömrüne sahip, mümkünse klavyesi aydınlatmalı bir laptop arıyorum. Bütçem 12.000 TL civarında. İkinci el de olabilir, Ankara çevresinden öneriler bekliyorum. Fiyat performans açısından iyi bir seçenek bulmak istiyorum. Tercihen hafif ve taşınabilir bir model olsun. Ödev...
  15. F

Laptop önerisi

12.000 - 20.000 TL arasında iş ve oyun için uygun bir laptop arıyorum. Hem işimi görecek hem de orta seviyede FPS oyunlarını sorunsuz çalıştırabilecek bir cihaz istiyorum. Fiyat performans dengesi önemli. Bu bütçeye uygun, iyi işlemci ve ekran kartına sahip modeller önerirseniz sevinirim...
  16. F

Google Pixel yazılımı hakkında düşünceler

Google Pixel telefonlardaki yazılımı nasıl buluyorsunuz? Benim görüşüm, basit bir arayüze sahip olduğu yönünde. Ancak, bu sadelik zamanla sıkıcı olabilir diye düşünüyorum. Uzun süreli kullanımda bazı eksiklikler hissedilebilir. Belki de özelleştirme seçenekleri daha fazla olabilirdi. Daha...
  17. F

Telefon klavyesindeki kapatma tuşu konumu

Telefonumda klavyedeki kapatma tuşu sol altta bulunuyor. Bu tuşu sağ tarafa taşıyabilir miyim? Uygulamanın ayarlarında böyle bir seçenek var mı acaba? Sağa kaydırma özelliği olup olmadığını merak ediyorum. Bu, yazarken daha rahat olurdu benim için. Başka bir çözüm önerisi varsa da...
  18. F

Bataryasız Samsung telefonu açma

Elimde eski bir Samsung Wave serisi telefon var. Sanırım modeller Genoa ve Wave Y. Bataryası olmadan nasıl açabilirim? Bu eski telefonları çalıştırmanın bir yolu olup olmadığını merak ediyorum. Belki de bazı özel teknikler vardır, bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir.
  19. F

Honor telefonlarda Gmail ve Google servisleri çalışıyor mu?

Biliyorsunuz ki ABD, Huawei'ye yasaklar uyguluyor ve Google Play, Gmail gibi servislerinin kullanımını engelliyor. Honor markası için de benzer bir durum söz konusu mu? ABD, Honor'a da aynı şekilde yasaklar uyguluyor mu? Honor telefonlarda Google servislerinin çalışıp çalışmadığı konusunda...
  20. F

Diamond Rush, Bounce Tales ve City Bloxx hangi Nokia modelinde?

Ailemde 8 yıl önce, renkli ekranlı bir Nokia telefonda bu üç oyun; Diamond Rush, Bounce Tales ve City Bloxx aynı anda vardı. Telefonun görüntüsü, ekran simgeleri vs aklımda ama modeli bir türlü bulamıyorum. İnternette aradığımda sadece City Bloxx oyununa sahip 6300 modeli çıkıyor, ama benim...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri