Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. SkyRider

170mm destekleyen kasaya 168mm soğutucu sığar mı?

Kasam 170mm soğutucu destekliyor, ancak DeepCool AK620 soğutucu 168mm olarak gösteriliyor sitesinde. Biraz daha büyük gibi görünüyor. Sığacağına emin değilim, küçük bir fark olsa da sorun çıkarabilir diye düşünüyorum. Sizce sığar mı? Risk almamalı mıyım? Belki başka bir soğutucu modeli...
  2. SkyRider

Thermalright Aqua Elite 240 beyaz ARGB V3 alınır mı?

Yakında yeni bir sistem kuracağım. Önce Ryzen 5 7600 işlemci için Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB düşünüyordum. Ancak durumlar değişti ve elimde 1300 TL civarı daha fazla para oldu. Sistemi beyaz yapacağım için ve görünümü güzel olduğu için Thermalright Aqua Elite 240 white ARGB V3...
  3. SkyRider

9500x3D Arctic Liquid Freezer 3 400mm ile yükte 95 derece oluyor

Merhaba arkadaşlar, 9500x3D işlemcimi Arctic Liquid Freezer 3 400mm sıvı soğutucumla kullanıyorum. Yük altındayken işlemci sıcaklığı 95 dereceye kadar çıkıyor. Boşta ve yükteyken çektiğim fotoğrafları ekledim, bir sorun olup olmadığına bakabilir misiniz? Montajı kendim yaptım ve oldukça...
  4. SkyRider

Ryzen 5 7600X işlemcim boştayken 75 dereceye çıkıyor

Anakartımın garantisinden yeni geldi. Her şeyi tekrar taktım, Cooler Master termal macununu özenle sürdüm ve sıvı soğutucumu (MSI MAG CoreLiquid P240) kasanın önüne, boruları üstte olacak şekilde monte ettim. Ancak işlemcim 65-75 derece arasında gidip geliyor. Anakart ayarlarını sıfırladım...
  5. SkyRider

Laptop için termal macun önerisi

Laptopumun içini açıp termal macunlarını değiştirdim geçen hafta. VRAM'lerdeki pembe termal macun kurumuştu, taş gibi olmuştu. Onları termal ped ile değiştirdim ama sıcaklıklarda ani oynamalar oluyor. Bu yüzden termal macun (putty) kullanmayı düşünüyorum. Bulduğum bir ürün var; Cooler Force...
  6. SkyRider

TP-Link Deco E4 ile 800mbps mümkün mü?

TP-Link mesh sistem düşünüyorum, internet hızım 800mbps. Deco E4 ile M4 arasında kararsızım. E4'ün ethernet portu sadece 100mbps destekliyor, M4'ün ise 1000mbps. Ethernet kullanmayacağım, wifi üzerinden bağlanacağım ve iki modelde de benzer hızlar gösteriyor. Ancak bazı forumlarda wifi ile...
  7. SkyRider

İki TP-Link AX55 bağlamak

Superonline modemi (TP-Link EX530v AX3000) kullanıyorum ve internet erişimi için başka bir odaya yönlendiriciye ihtiyacım var. TP-Link Archer AX55'i beğendim ve iki tane almaya karar verdim. Mevcut modemin yerine takarsam Superonline'ın kısıtlamalarıyla uğraşmak zorunda kalmayacağım. Örneğin...
  8. SkyRider

3000 TL modem önerisi

3000 TL bütçem var ve yeni bir modem arıyorum. Wifi performansı çok önemli benim için. Özellikle uzak mesafelerden 5GHz bandında iyi sinyal almalıyım. Amazon'da gördüğüm TP-Link Archer AX1800v ve benzer modeller dikkatimi çekti. Bu modellerin performansları hakkında daha fazla bilgi edinmek...
  9. SkyRider

HDD sağlığı hakkında

Hard diskimin durumunu anlayamıyorum. Sağlam olup olmadığını bilmek istiyorum. Ek olarak, HDD'nin sağlık durumu hakkında bilgi almak istiyorum. Ekte hard diskin sağlık raporunu paylaştım. Bu rapor üzerinden bir değerlendirme yapıp, diskte sorun olup olmadığını söyleyebilirsiniz. Yardımcı...
  10. SkyRider

Problemli Kingston USB'ye tekrar şans verilmeli mi?

2024'ün ocak ayında Kingston'un kendi sitesinden 128 GB'lık bir USB bellek aldım. Linkini burada paylaştım: [https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0CT938GLB/] Aldığımdan beri sorun yaşıyorum; flash belleğe hafifçe temas etsem bile bağlantısı kopuyor, çok yavaş ve kararsız çalışıyor. Başlarda...
  11. SkyRider

Lexar NM790 1TB Gen4 SSD testi sonucu

Yeni bir sistem kurdum ve içinde Lexar nm790 1 TB Gen4 M.2 SSD kullanıyorum. Dün diske bir performans testi yaptım. Sonuçlarımı paylaşmak istiyorum; acaba bir sorun var mı diye merak ediyorum. Test sonuçlarımı inceleyip bir fikriniz varsa memnun olurum. Disk performansının düşük olduğunu...
  12. SkyRider

1 TB M.2 SSD önerisi

Asus Tuf A15 kullanıyorum. 750 GB'lık SSD'm yetmediği için yeni bir SSD arıyorum. Windows'u da bu SSD'ye kuracağım için DRAM'li bir model daha mantıklı olur diye düşünüyorum. 1 TB M.2 SSD için 1800-2200 TL civarında bir bütçem var. Bütçeye uygun, performanslı bir SSD önerisi bekliyorum...
  13. SkyRider

12.000 TL bütçeyle 34 inç monitör önerisi

Ps4 için büyük bir monitör arıyorum. En az 34 inç, daha büyük de olabilir. Duvara monte edeceğim için uzaktan oynayacağım. İleride PS5 alacağım. Bütçem 12.000 TL civarı. Önerilerinizi bekliyorum.
  14. SkyRider

Acer QG214Y-P monitörümde sorun var

Acer QG214Y-P monitörümde garip bir sorun yaşıyorum. Oyun oynarken veya monitör boştayken ekran aniden gidiyor ve tekrar geliyor. Monitörün ışığı ise sürekli yanık kalıyor. Geçen hafta benzer bir sorun yaşadığımda, ekranın gittiği sırada monitörün dahili hoparlöründen de sesin gidip geldiğini...
  15. SkyRider

ViewSonic VX2458-C-mhd güç adaptörü arıyorum

ViewSonic VX2458-C-mhd monitörümün güç adaptörünü kaybettim. Yeni bir adaptör almak istiyorum ama hangi adaptörün uyumlu olduğunu bilmiyorum. Monitörün güç girişiyle ilgili bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek biri var mı? Uyumluluk konusunda detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim...
  16. SkyRider

Monitör Tavsiyesi

Arkadaşlar, indirimlerden yararlanıp monitör bakmaya karar verdim ve bu iki modeli buldum ama aralarındaki farkı anlayamadım. Hangisini almalıyım? ASUS ROG Strix XG258QNS 24" 360Hz OC 0.2ms HDMI DP HDR10 USB 3.2 ELMB SYNC AdaptiveSync Pivot FHD Fast IPS eSports Gaming Monitör ITOPYA'da...
  17. SkyRider

Asus Tuf Gaming VG249QM1a monitörüm sarımsı gözüküyor

Yaklaşık geçen yılın kasım ayından beri Asus Tuf Gaming VG249QM1a monitörümü kullanıyorum. Birkaç hafta önce 180Hz'lik bir Fazeon monitör aldım ve renk farkını fark ettim. Asus monitöre yanlardan bakınca daha sarımsı, diğer monitör ise daha mavi görünüyor. Tam karşıdan bakınca bir sorun yok...
  18. SkyRider

12.000 TL monitör önerisi

2021 yılından beri AOC C24G1 kullanıyorum, fakat artık parlaklık sorunları ve diğer kronik sorunlar yaşıyorum. Monitörü bir akrabamın LG UltraGear 2424GS60F-B modeliyle takas ettim ve yeni bir monitör almam gerekiyor. Bütçem 12.000 TL civarında, ancak en fazla 3.000 TL daha artabilir. 27 inç...
  19. SkyRider

Thinkpad X270'de Windows 11 ve Windows 7 Dual Boot

Thinkpad X270 laptopımda Windows 11 64 bit kurulu Arıza tespiti için kullandığım Renault Can Clip programı sadece Windows 7 veya 10 32 bit ile çalışıyor. 32 bit Windows 7'yi dual boot olarak nasıl kurabilirim? Bu yüzden 32 bit bir işletim sistemi kurmayı düşünüyorum. Dual boot kurulumu için...
  20. SkyRider

Lenovo Chromebook Wi-Fi'ya Bağlanmıyor

Yeni bir Lenovo Chromebook 14E aldım. Eve geldikten sonra cihazı sıfırladım, ancak kurulum sırasında Wi-Fi ağına bağlanmam istendi. Sorun şu ki, hiçbir ağ görünmüyor. Bir de harici Wi-Fi adaptörü denedim; yine de hiçbir ağ tespit edilemedi. Bu durum donanımsal bir sorun mu acaba, yoksa...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri