Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. S

Cooler Master V2 240mm Sıvı Soğutucu Aura Sync'te Görünmüyor

Merhaba arkadaşlar, geçen ay İtopya'dan hazır bir sistem aldım. Sistemimde i5-12600F, H610M-K anakart, 3070 Ti ekran kartı ve Corsair marka RGB RAM var. Stok fan yeterliydi ama daha iyi olsun diye Cooler Master V2 250 mm sıvı soğutucuyu Asus TUF 302 kasamın üstüne monte ettim. Kasanın kendi RGB...
  2. S

Gigabyte 2060 ekran kartım 90 dereceye çıkıyor

Gigabyte 2060 ekran kartım var ve son zamanlarda 90 dereceye kadar ısınma görüyorum. Kartın performansında bir düşüş yok ama bu sıcaklık beni endişelendiriyor. Termal macun değişimi gerekli mi acaba? Kartı 2 aydır kullanıyorum ve öncesinde böyle bir sorun yaşamamıştım. Sıcaklık değerlerini...
  3. S

Ryzen 5 5600 Overclock Nasıl Yapılır?

Ryzen 5 5600 işlemcimi en yüksek performansa ulaştırmak için overclock yapmak istiyorum. Bu konuda tecrübem yok, en basit yöntemle nasıl yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. Corsair H100 sıvı soğutucum var, ısı problemi yaşamıyorum. Sıcaklık kontrolü konusunda endişelenmiyorum. İşlemciyi...
  4. S

R9 5800X3D için termal macun önerisi

MX-6 termal macununu kullanıyorum ve şu ana kadar memnun kaldım. Değiştirmem gerekiyor mu diye düşünüyorum. MX-6 ile benzer performans gösteren başka iyi termal macunlar var mı? Önerilerinizi bekliyorum. Bazı arkadaşlarım Arctic MX-4 kullanıyor ve oldukça memnunlar. Bu konuda...
  5. S

ASUS GT502 Plus kasa fan önerisi

ASUS GT502 Plus kasamın altına fan eklemek istiyorum. Hava sirkülasyonunu iyileştirmek için 2 adet fan düşünüyorum. Zaten kasanın yanlarında ve üstte toplam 6 fan var, bunlar sıvı soğutma sisteminin fanları. Fiyat performans açısından iyi öneriler bekliyorum. Noctua fanlar hakkında olumlu...
  6. S

IdeaPad Gaming 3 aşırı ısınıyor

ETS 2 oynarken GPU sıcaklığı 60 dereceyi geçmiyor ama CPU aşırı ısınıyor, sık sık 90 derecenin üzerine çıkıyor. Oyunu 25 FPS'ye düşürmek, grafikleri azaltmak veya güç seçeneklerinden maksimum işlemci kullanımını %15'e indirmek işe yaramıyor. Güç seçeneklerinde özel bir plan oluşturdum, her şeyi...
  7. S

4500 TL'ye kadar işlemci soğutucu önerisi

4500 TL'ye kadar bir işlemci soğutucu arıyorum. Arctic Liquid Freezer III 280 mm sıvı soğutmayı düşündüm, fiyatı yaklaşık 3800 TL civarında. Bu soğutucuyu almak mantıklı mı, yoksa bu fiyata daha iyi seçenekler var mı? Bu soğutucu hakkında kronik sorunlar veya bilinen kötü yanları varsa...
  8. S

1700 Tl altı modem önerisi

1700 TL'nin altında iyi bir modem arıyorum. Fiyat performans açısından önerilerinizi bekliyorum. Tavsiyelerinizle birlikte, modemin özelliklerine (örneğin, Wi-Fi hızı, anten sayısı) de değinirseniz çok faydalı olur. Son olarak, kullanıcı yorumlarına göre güvenilir markalar varsa bunları da...
  9. S

Kioxia Exceria 500GB M.2 SSD durumu normal mi?

27 Kasım 2023'ten beri kullanıyorum. Sağlık durumu %34'e düştü. Bu normal mi? Bu düşüş beni endişelendiriyor. SSD'nin ömrünü etkileyen faktörler nelerdir bilmiyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı?
  10. S

Eski hard disk yeni bilgisayarda sorun çıkarır mı?

Yeni bir bilgisayar topladım ve eski hard disk ile SSD'mi yeni sisteme takmayı düşünüyorum. Önceki bilgisayarımda RX 550 ekran kartı vardı ve onun sürücüleri sistemde mevcuttu. Şimdi ise RX 6600 XT kullanıyorum. Hard disk ve SSD'yi takmadan önce sıfırlamam gerekiyor mu diye düşünüyorum...
  11. S

TwinMOS 1TB M.2 SSD beklenenden çok yavaş çalışıyor

Tebilon'dan 7 ay önce hazır sistem sipariş ettim. İlk kullanımda sorun yoktu ancak 3-4 ay sonra görev yöneticisinde disk kullanımının yüksek olduğunu fark ettim. 1-2 ay daha sonra disk %100 kullanımda kaldı, çoğu oyunda 7-12 saniyelik takılmalar oluyor. Okuma yazma testi yaptığımda sonuçlar çok...
  12. S

Flash bellek temizlenmiyor

30 GB'lık dosya dolu bir flash belleğim var. Dosyaları elle silmeye çalışıyorum ama takılıp kalıyor, işlem bitmiyor. Rufus programıyla denedim, başarısız oldu dedi. Hata düzeltme de hata verdi. Belleği nasıl temizleyebilirim? Bir çözüm önerisi bekliyorum. Verilerimi kurtarmayı umuyorum.
  13. S

Asus Rog Xg279cms alınır mı?

Hepsiburada'dan Asus Rog Strix XG279cms monitörünü almak istiyorum ama 7 ölü piksele kadar iade kabul etmediklerini gördüm. Bu doğru mu? Alınır mı sizce? Monitör 27 inç, hızlı IPS, FreeSync ve G-Sync uyumlu, HDR destekli, 2560x1440 çözünürlüklü, 1ms tepki süresine ve 280Hz yenileme hızına...
  14. S

AOC AGON 24G42e alınmalı mı?

Geçen hafta bir konu açmıştım, bir arkadaş 7000 TL civarında monitör ararken bu modeli önerdi. YouTube'da inceleme bulamadım. Bu fiyat aralığında oyun için iyi bir monitör mü, yoksa başka öneriler var mı? CS:GO, LoL, RDR2 gibi oyunlar oynayacağım, görüntü kalitesi önemli. 7000 TL'yi aşmaması...
  15. S

OLED monitörler ucuzlayacak mı?

Arkadaşlar, çoğu oyuncu monitörü LCD, VA, IPS veya TN panel kullanıyor biliyorsunuz. OLED monitörler de artık piyasada mevcut. Telefonlardan OLED teknolojisini tanıyoruz zaten. iPhone genelde OLED kullanırken, Android telefonlar da benzer AMOLED panelleri tercih ediyor. Her iki panel de...
  16. S

5-7 bin TL'ye monitör önerisi

4060 Ti 8 GB ve 13600K işlemciye sahip bir sistemim var. Yaklaşık 12 yıldır kullandığım BenQ RL2755HM monitörümü değiştirmek istiyorum. 27 inç 1080p çözünürlük ve TN panel beni bugüne kadar rahatsız etmedi ama 60 Hz'in üzerine çıkmak istiyorum. Genellikle FPS ve RPG oyunları oynuyorum...
  17. S

Monster bilgisayarlar nasıl?

Monster marka bilgisayar kullananlar memnun mu? Yaklaşık 2500-2800 TL civarında bir bilgisayar almak istiyorum. Sizce Monster almak mantıklı olur mu? Monster bilgisayarların fiyat performans oranı tartışılır bir konu. Bazı kullanıcılar oldukça memnunken, bazıları da sorunlar yaşadığını...
  18. S

casper nirvana s100 alınır mı?

üniversite için 1200 TL civarında bir bilgisayar arıyorum. Oyun oynamayı düşünmüyorum, dersler ve genel kullanım için yeterli olur mu diye düşünüyorum. Casper Nirvana S100 bu fiyata mantıklı bir tercih mi? Bu fiyata daha iyi performans sunan başka alternatifler de var mı diye merak ediyorum...
  19. S

MacBook Air M4 ve MacBook Air M3 Karşılaştırması

48.000 TL bütçem var. Adobe Premiere, After Effects gibi video ve fotoğraf düzenleme programlarıyla birlikte, okul için de ofis uygulamaları kullanacağım bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Rahat kullanım istediğim için MacBook Air modellerine karar verdim. Ancak Air serisinin bu programları...
  20. S

12-25 bin tl laptop önerisi

12-25 bin TL arası bir bütçem var. Günlük işler, kodlama ve web’de gezinme gibi işler için laptop arıyorum. Oyun oynamayı düşünmüyorum. Bu fiyata iyi performans sunan bir laptop önerisi bekliyorum. Bu bütçeyle oldukça iyi özelliklere sahip bir cihaz alabilirim diye düşünüyorum. İşlemci ve RAM...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri