Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. GhostFace

Kule Tipi Soğutucu Önerisi

Fiyat performans açısından iyi bir kule tipi soğutucu arıyorum. Bütçem sınırlı, 1500 TL civarında bir şey düşünüyorum. Tavsiyeleriniz varsa, marka ve model önerilerinizi bekliyorum. Enerji tüketimi de önemli bir faktör. Sessiz çalışması da tercih sebebim.
  2. GhostFace

Asus RTX 4060: Boşta 40, yük altında 70 derecenin üstüne çıkmıyor

Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi Asus RTX 4060 ekran kartım boştayken yaklaşık 40 derece civarında çalışıyor. Yük altında ise 70 derecenin üzerine çıkmıyor. İşlemcim Ryzen 5 5600x ve kule tipi bir soğutucum mevcut. Sistemi ne kadar zorlasam da sıcaklık bu seviyelerin üzerine...
  3. GhostFace

i5-3570 aşırı ısınıyor ve oyundan atıyor

Hazır toplama bir pc aldım. Ekran kartım GTX 1650 Super, işlemci ise Intel i5 3570. Oyunlarda, özellikle Valorant'ta aşırı ısınıyor ve oyundan atılıyorum. Sürekli FPS düşüşü yaşıyorum. Valorant oynarken 90 dereceyi geçiyor ve oyun çöküyor. Yeni bir işlemciye ihtiyacım var. Yaklaşık 6000 TL...
  4. GhostFace

GigaFiber için ethernet kartı önerisi

Bilgisayarım için Wi-Fi özellikli bir ethernet kartı arıyorum. Bütçem 800 ile 1100 TL arasında. Şu an kullandığım "ZyXEL NWD-7605 574MBPS-1200MBPS Dual-BANT Wi-Fi 6 USB ADAPTÖR" çok yavaş. Hızı 80 Mbps'yi zor geçebiliyor. Daha eski bir cihazla daha yüksek hızlar almıştım. Direkt kasaya...
  5. GhostFace

Pc'ye wifi güçlendirici takmak mantıklı mı?

Masaüstü bilgisayarımı kablolu internet ile kullanıyorum ama odamda wifi çekmiyor. Bu yüzden bilgisayara bir wifi sinyal güçlendirici takıp odamda kablosuz interneti güçlendirmeyi düşünüyorum. Sürekli kendi internetimi kullanmak zorunda kalıyorum, bunun için bir çözüm yolu var mı? Odamda...
  6. GhostFace

Tp-Link Deco E4 mesh ağ hız düşüklüğü

İki katlı evimizde internet çekim gücü yetersiz olduğu için iki adet Tp-Link Deco E4 mesh sistem kurdum. Evime gelen internet hızı genellikle 70 megabit civarında iken, mesh sisteme bağlı kablolu ve kablosuz cihazlarımda sadece 20-25 megabit hız alıyorum. Modeme doğrudan bağlandığımda ise 50...
  7. GhostFace

VDSL ve fiber destekli modem önerisi

VDSL modemim geçtiğimiz hafta arıza yaptı, bulunduğum bölgede fiber internet çalışmaları başladı. Teknik ekipten öğrendiğime göre tüm ilçeye fiber altyapı döşenecekmiş. Fiber internet hizmeti aktif olana kadar VDSL kullanmak zorundayım ve ayrıca fiber için yeni bir modem almak istemiyorum. Hem...
  8. GhostFace

Türk Telekom modem ayarları

700 Mbps Türk Telekom internet kullanıyoruz. Kablosuz 5 GHz ağda hız testleri 180-220 Mbps gösteriyor. 2.4 GHz'i kapattım. Modem girişinde ara ara kopmalar oluyor. Bunu nasıl önleyebilirim? 2.4 GHz'i kapatmak doğru bir karar mıydı? En iyi modem ayarlarını nasıl yapabilirim? Bazen internet...
  9. GhostFace

1 TB depolamada 3 GB boş yer görünüyor

Arkadaşımla Valorant oynamak istedik, ancak 1 TB'lık depolamasının sadece 3 GB'ı boş görünüyor. Bilgisayarında pek uygulama yok, büyük boyutlu oyunlar da yok. Bu durum oldukça garip. Disk temizliği yapmayı denedik ama bir değişiklik olmadı. Acaba gizli dosyalar veya sistem dosyaları fazla...
  10. GhostFace

1200 TL 600 GB SATA3 SSD önerisi

600 GB civarı bir SSD arıyorum. M.2 yuvası dolu olduğu için SATA arayüzlü olmalı. Sadece oyunlar için kullanacağım. Bütçem yaklaşık 1200 TL. İyi bir SSD önerisi bekliyorum. Fiyat aralığımda performanslı bir model önerebilirseniz sevinirim. Oyun yükleme sürelerini kısaltmak istiyorum...
  11. GhostFace

Windows kurulumu için WD Green mi Corsair MP510 mu?

Elimde iki M.2 SSD var. Birisi Corsair MP510 (2500 okuma - 800 yazma hızı), diğeri de WD Green SN350 (1800 okuma - 1200 yazma hızı). Kesin değerler değil, arkadaştan alacağım için tam emin değilim. Format atacağım, Windows'u hangisine kurmalıyım? Corsair MP510 daha hızlı görünüyor ama WD...
  12. GhostFace

4800 TL'ye kadar 1TB M.2 SSD önerisi

Oyun laptopuma ikinci bir M.2 SSD eklemeyi düşünüyorum. Mevcut WD SN530 512 GB SSD'm yetmiyor. Yeni SSD'yi oyunlar için kullanacağım. Windows mevcut SSD'de kalacak. Bütçem 4800 TL. Kingston KC3000'ı düşünüyorum ama 1 TB için o fiyata değer mi emin değilim. Laptopum PCIe Gen 3.0 destekliyor...
  13. GhostFace

Usb format atarken boş mu olmalı?

USB belleği formatlarken boş olması gerekiyor mu? Boş değilse, içindeki dosyalar zarar görür mü diye merak ediyorum. Formatlama işlemi sırasında verilerin silineceğini biliyorum ama, dosyaların hasar görüp görmeyeceği konusunda emin değilim. Bu yüzden, USB'nin formattan önce boşaltılması...
  14. GhostFace

3500 TL'ye monitör önerisi

Ekran kartımı değiştirdim, artık akıcı 1080p oyun oynatıyor. Şu an 1440x900 75 Hz Casper 926W monitör kullanıyorum, panel tipi belli değil. 1080p'ye geçmek istiyorum. ViewSonic VA24E1-H 23.8 inç 120Hz 5ms Full HD IPS monitör düşünüyorum. Sıfır almak mantıklı mı, yoksa ikinci el 144 Hz ASUS...
  15. GhostFace

2K 240Hz monitör tavsiyesi

Arkadaşlar, 7800X3D ve 5070 ile bir sistem topladım ve 2K 240Hz bir monitör arıyorum. Rekabetçi oyunlar ve MMORPG oynuyorum. Renk doygunluğu ayarına sahip bir monitör önerirseniz sevinirim. Geçen hafta aldığım monitörü beğenmedim, Amazon üzerinden iade ettim. İşte linki...
  16. GhostFace

Msi g255f monitör almalı mıyım?

Vatan'dan 75 Hz'lik MSI G255F monitör almak istiyorum. Fiyatını uygun buldum. Düşüncelerinizi merak ediyorum. Tavsiye eder misiniz? Özellikle oyun performansı nasıl acaba? Monitörün genel kalitesi ve uzun vadede sorun çıkarıp çıkarmayacağı konusunda bilgisi olan var mı? Birkaç yorum okudum...
  17. GhostFace

Sağlam bir Windows laptop arıyorum

Macbook'un özelliklerini tek tek sıralayıp fanboyluk yapmak istemiyorum ama geçen ay 1.7 ay boyunca kullandığım M1 Air'ın temel modelinden çok memnundum. Zorunluluktan sattım, şimdi tekrar almaya can atıyorum. Tek beğenmediğim nokta işletim sistemi ve donanım üzerinde tam kontrol...
  18. GhostFace

12 bin₺ laptop önerisi

yazılım işlerim için 12 bin TL bütçeyle laptop arıyorum. En önemli özelliği HDMI girişi olması çünkü harici monitöre bağlayacağım. Ek bir dönüştürücü almak istemiyorum. Bir de USB hub'a ihtiyacım var, bu konuda da önerilerinizi bekliyorum. Uygun fiyatlı ve kaliteli bir USB hub önerisi...
  19. GhostFace

Nokia 500 kendini yeniden başlatıyor

Arkadaşlar, elimde bir Nokia 500 (RM-750) telefon var. IMEI numarası kapalı değil. SIM kart taktığımda telefon kendi kendine açılıp kapanıyor, kullanamıyorum. Bu sorunun sebebi ne olabilir? Telefonu birkaç gün önce aldım, başka bir sorun yok gibi görünüyor SIM kart takılmadığı sürece...
  20. GhostFace

İnternetten Telefon Alırken IMEI Kaydı Şart mı?

Yeni bir telefon alacağım ama bu konularda pek bilgim yok. İnternetten aldığım telefon için IMEI kaydı yaptırmak zorunlu mu? AVM'lerden alınan telefonlar için de IMEI kaydı gerekiyor mu diye merak ediyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri