Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. ThunderStrike

PTM 7950 veya Thermalright Helios Karşılaştırması

Acer Nitro 5 12700H işlemcim için soğutucu arayışındayım. PTM 7950 ile Thermalright Helios 32x42x0.25mm Katı Termal Intel Arayüz Kiti arasında kaldım. Teknik özellikler oldukça benzer görünüyor. Hangisinin daha iyi performans göstereceğini bilmiyorum. İkisinin de fiyat aralıkları da yakın...
  2. ThunderStrike

Asus B650M-R anakartta fan kontrolü

Merhaba arkadaşlar, kasamda 6 adet RGB fan var fakat hepsi aynı hızda dönüyor, RPM kontrolü yapamıyorum. Kasa modelım VENTO VG4200S RGB. Anakartım ASUS B650M-R. Anakart üzerinden fan hızlarını kontrol etmek istiyorum. Arka panel bağlantılarına baktım ama bir çözüm bulamadım. Fan kontrolü...
  3. ThunderStrike

Ryzen 5 5500 boşta yüksek sıcaklık

Ryzen 5 5500 işlemci kullanıyorum. Sistemi yaklaşık 1 yıl 8 ay önce aldım ve o zamandan beri termal macun değiştirmedim. Boşta iken işlemci sıcaklığı 35-55 derece arasında değişiyor, bazen 35 derecelerde sabit kalıyor. Yük altında ise 60-90 derece arasında gidip geliyor. Termal macun değişimi...
  4. ThunderStrike

RX 7000 serisi kartlar için undervolt/overclock rehberi

RX 7000 serisi kartlarda undervolt/overclock ayarlarını ararken çok zaman kaybettim. En iyi performansı aldığım ayarları ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Eski nesil kartlarda olduğu gibi voltajı ve frekansı doğrudan kilitleyemiyoruz. Bu yüzden MSI Afterburner gibi programlar işe...
  5. ThunderStrike

Wifi'siz Bilgisayar İçin Çözüm

Bilgisayarım eski olduğu için hep modeme kablo ile bağlıydı. Fiber internet geçtiğimiz ay geldi ve modemin yeri değişti. Bilgisayarımda Wi-Fi yok. İnternete bağlanabilmek için ne almalıyım? Bir USB Wi-Fi adaptörü düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Uygun fiyatlı ve hızlı bir çözüm...
  6. ThunderStrike

Kasa için internet adaptörü önerisi

Kasa için uygun fiyatlı bir internet adaptörü arıyorum. Fiyat performans açısından iyi olan modeller önerebilir misiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum, özellikle 30 TL altı fiyat aralığında olanları öğrenmek istiyorum. Bütçem kısıtlı olduğu için ucuz ama iş görür bir adaptör arıyorum.
  7. ThunderStrike

Wifi ve Bluetooth Bağlantı Sorunu

Yeni bir masaüstü bilgisayar aldım ancak monitörün sağ alt köşesindeki Wifi ikonuna tıkladığımda Wifi ve Bluetooth simgeleri görünmüyor. Sistemde bir sorun mu var, bilmiyorum. Dün kurulumu tamamladım ve sürücüler güncel olmasına rağmen bağlantı kurulamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ne...
  8. ThunderStrike

Wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi

700 Mbps internet kullanıyorum. Ev dubleks, her yerden modem çekmiyor. 1000 TL'nin üzerinde bir bütçem yok. İyi bir Wifi sinyal güçlendirici arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Uygun fiyatlı ve etkili bir ürün önerisi almak istiyorum. Ürün seçimi konusunda kararsız kaldım.
  9. ThunderStrike

DSL kablosu değiştirilmesine rağmen çalışmıyor

TTNET kullanıyorum ve modemin DSL ışığı iki hafta önce çalışmıyordu. Teknik ekip geldi ve DSL kablosunu yenilediler. Eve geldiğimde hız testi yaptım, değerler normaldi. Ancak kablolar dağınıktı, düzeltmek için DSL kablosunu modemden çıkardım. Düzenledikten sonra taktım, fakat DSL ışığı yine...
  10. ThunderStrike

LG8245x6-55 QoS Ayarı Nasıl Olmalı?

LG8245x6-55 modemin QoS ayarlarını yapmaya çalışıyorum. İnternet hızım 110/22 Mbps. Committed rate değerini nasıl belirlemeliyim? Bu değerin mantığı nedir? Anlamakta zorlanıyorum. Doğru bir ayarlama ile internet performansımı iyileştirebileceğimi düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...
  11. ThunderStrike

Ethernet kablosu tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar, dubleks bir dairede oturuyorum ve bilgisayarım üst katta olduğu için kablosuz ağdan pek verim alamıyorum. En az 6 metre uzunluğunda bir ethernet kablosu almak istiyorum. Ancak kablo türleri, internet hızına etkisi gibi konularda pek bilgim yok. 100 Mbps internet paketim...
  12. ThunderStrike

Tp-link archer ax12 veya ax53

Arkadaşlar, İzmir'de 60 Mbps internet kullanıyorum, Türk Telekom'un eski TD-W9970 modemi ve TP-Link TL-WR840n router'ım var. Son birkaç aydır internette sürekli kesintiler yaşıyorum. Wi-Fi tam çekmesine rağmen telefonumda internet kullanamıyorum, kablolu bağlantıda sorun yok. Yeni bir router...
  13. ThunderStrike

Eski modeme internet aktarımı mümkün mü?

Merhaba arkadaşlar, başlık biraz karışık oldu sanırım. 2017 yılından kalma eski bir Vodafone modemim var. Şu an kullandığım yeni modem, bilgisayarımın bulunduğu odadan uzak olduğu için LAN kablosuyla bağlanamıyorum. Yeni modemin internetini kablosuz olarak eski modeme aktarabilir miyim? Eski...
  14. ThunderStrike

WD Green 250 GB alınır mı?

Amazon'da 250 GB'lık WD Green SSD buldum, 850 TL'ye satılıyor. İndirimle 750 TL civarına düşüyor. Almaya değer mi diye düşünüyorum. Anakartımda boş M.2 slotu yok, sadece SATA 3 desteği var. Bu yüzden SATA SSD'ye ihtiyacım var. Fiyat biraz yüksek gibi geldi bana, ama acil ihtiyacım var...
  15. ThunderStrike

Asus Prime 320M-F anakartına HDD nasıl takılır?

Asus Prime 320M-F anakartım var, ve sadece bir SSD veya HDD takabiliyorum sanıyorum. Şu anda 300 GB'lık bir SSD kullanıyorum, ancak 1.5 TB'lık bir HDD'ye de ihtiyacım var. SSD'nin yanına HDD eklemek istiyorum. Anakartımın sadece bir depolama birimi desteklediğini düşünüyorum, ama emin...
  16. ThunderStrike

M.2 SSD sonrası SATA SSD açılmıyor

Yeni bir M.2 NVMe SSD aldım ve sorunsuz taktım. Windows, SATA SSD'de kurulu ve format atmayı düşünmüyorum. İkisini de taktığımda bilgisayar, Windows'un kurulu olmadığı M.2 SSD'ye öncelik veriyor gibi görünüyor ve siyah ekranda kalıyor. BIOS ekranına bile giremiyorum. Format atmadan çözüm var...
  17. ThunderStrike

Samsung 34 inç M7 M70D UHD akıllı monitör almalı mıyım?

LS34DM702uuxuf modelini eğitim indirimiyle 6000 TL'ye almak istiyorum. Acer Nitro 17 RTX 4070 laptop'la kullanmayı düşünüyorum. Bu monitörde bilinen kronik bir sorun var mı? Fiyat performans açısından değer mi sizce? 7000 TL'ye kadar çıkabilirdim ancak daha düşük fiyata almak daha mantıklı...
  18. ThunderStrike

Pc'yi televizyona bağladıktan sonra ses çıkmıyor

Masaüstü pc'mi hdmi ile televizyona bağladım ama televizyonun hoparlöründen ses gelmiyor. Sadece kulaklık taktığımda ses duyabiliyorum. Ne yapmalıyım? Televizyonun ses ayarlarını kontrol ettim, ses açık durumda. HDMI kablosunun düzgün takılı olduğundan emin oldum. Ses ayarlarını PC'de de...
  19. ThunderStrike

Asus Tuf VG249Q3R alınmalı mı?

Asus Tuf VG249Q3R monitörü düşünüyorum. Akakçe'deki fiyatını inceliyorum; linkini ekledim: [Link değiştirildi, örneğin: https://www.akakce.com/monitor/en-u-asus-tuf-gaming-vg249q3r-24-inc-full-hd-ips-165-hz-oyuncu-monit-fiyati,802118401.html]. Pivot veya hareket kısıtlılığı gibi özellikler...
  20. ThunderStrike

Huawei Matebook D 14 mi yoksa Acer Swift Go mu?

Yeni bir laptop alacağım ve bu iki model arasında kaldım. Huawei Matebook D 14 ile Acer Swift Go arasında karar vermekte zorlanıyorum. Bir süredir araştırma yapıyorum, ancak hala ikisi arasında seçim yapamadım. Hangisini tercih ederseniz ve memnun kalıp kalmadığınızı öğrenmek istiyorum...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri