Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. ViperX

R7 5700X işlemcimde sıcaklık tutarsızlığı

OCCT programında işlemcim 68 derece gösteriyor, ekran kartı sıcaklık takip yazılımında da aynı değeri görüyorum. Ancak Ryzen Master'da sıcaklık 85 derece olarak görünüyor. Hangisine güvenmeliyim? Bir süredir bu durum devam ediyor ve hangi değerin doğru olduğunu anlayamıyorum. OCCT'de de 85...
  2. ViperX

MSI RX 5700 XT çekirdek saati normal mi?

Yeni bir MSI RX 5700 XT aldım ve hiçbir ayarı değiştirmedim. Çekirdek saati 1700 MHz civarında gözüküyor. Bu değer yüksek mi, yoksa değiştirmem gerekmiyor mu? Normal değerler aralığında olup olmadığını merak ediyorum. Kartın performansını etkileyen bir durum var mı diye düşünüyorum...
  3. ViperX

İşlemci Mhz'i Düşüyor, Kullanım Sabit

i5 8250U işlemci, Radeon 520 ekran kartı, 2x8 GB 2600 MHz RAM'e sahip bir laptopum var. Oyun oynarken işlemci kullanımı %30-60 arasında değişirken, MHz değeri neden düşüyor anlamadım. İşlemci 3600 MHz'de çalışırken %50-60 kullanımda 2100 MHz'e düşüyor. Tüm çekirdekler çalışırken, TDP...
  4. ViperX

Wifi ve Bluetooth adaptör önerisi

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım için yeni bir Wifi adaptörü arıyorum. İnternet bağlantısı için gerekli, ayrıca Bluetooth özelliğine de sahip olması şart. Bu yüzden hem Wifi hem de Bluetooth desteği olan bir adaptör önerilerinizi bekliyorum. Fiyat performans açısından iyi bir seçenek...
  5. ViperX

60 Megabit internet için modem önerisi

60 Megabit Türk Telekom internetim var, fiyat performans ürünü bir modem arıyorum. İyi bir wifi performansı ve stabil bağlantı sağlaması önemli. Bütçem sınırlı, çok pahalı bir modem almak istemiyorum. Tavsiyelerinize açığım. Umarım uygun fiyatlı ve işimi görecek bir modem önerirsiniz...
  6. ViperX

Modem önerisi

Mevcut modemim bozuldu, Türk Telekom'un ABS VDSL2 modemini kullanıyordum. Fiyatını ve yorumlarını araştırmıştım. Bu modeme uygun bir yeni modem önerisi rica ediyorum. Aynı hız ve performansı sağlayacak bir model arıyorum. Bütçem 350 TL civarında. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  7. ViperX

5 TB SSD önerisi

1 TB Samsung 980 Pro kullanıyorum ama yetmiyor. Uzun yıllar yetecek bir 5 TB SSD almak istiyorum. Samsung 990 Pro 5 TB düşünüyorum. Sizce nasıl? Bu SSD'nin performansı ve dayanıklılığı hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Fiyat performans açısından başka önerileriniz var mı? 5 TB'lık bir...
  8. ViperX

M.2 SSD görünmüyor

M.2 SSD'mi yeni taktım, 120 GB'lık bir sürücü. Bilgisayarı yeniden başlattım ama sistem hala yeni SSD'yi görmüyor. Ne yapmalıyım? Sistemde BIOS ayarlarından SSD'nin görünüp görünmediğini kontrol ettim ama yok. Disk Yönetimi'nde de görünmüyor. Yardımcı olabilir misiniz? Belki sürücüleri...
  9. ViperX

M.2 SSD tavsiyesi

Sadece Windows kuracağım, bu yüzden en ucuz M.2 SSD'yi arıyorum. Gaming.gen.tr sitesindeki Netac NV2000 256GB NVMe PCIe Gen3 x4 SSD'yi (NT01NV2000-256-E4X) düşünüyorum. Okuma hızı 2800MB/s, yazma hızı 1200MB/s gibi görünüyor. Bu ürünün Parolapara ve İyzico ile ödeme seçeneği var mı? Varsa nasıl...
  10. ViperX

Asus Prime A520M-R ve Samsung Evo 870 Uyumluluğu

Asus Prime A520M-R anakartımla Samsung Evo 870 SATA SSD'nin uyumlu olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Anakartımın SATA bağlantı noktaları var, SSD de SATA arayüzlü. Bu uyumluluk konusunda bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum, çünkü A520M-R anakartı genel olarak SATA SSD'leri destekliyor...
  11. ViperX

Lenovo Legion GO için SD kart tavsiyesi

Lenovo Legion GO için uygun SD kart arıyorum. Hangi marka ve model önerirsiniz? Performans açısından hızlı bir kart almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Uygun fiyatlı ve kaliteli bir seçenek bulmak benim için önemli. Bellek kapasitesi olarak da en az 256 GB düşünüyorum.
  12. ViperX

Laptopımda 60 GB alan nasıl açabilirim?

Laptopumda 200 GB yer var ama sadece 70 GB boş alanım kaldı. GTA 5 yüklemem gerekiyor. Temp ve appdata klasörlerini temizledim ama yeterli değil. Daha fazla alan açmak için ne yapabilirim? Önerilerinizi bekliyorum. Sistemde gereksiz dosyaları nasıl bulabilirim ve silebilirim? Yardımcı...
  13. ViperX

27" OLED monitör önerisi

Mevcut LG GL2783A-B 24" 165 Hz IPS monitörümü günlük işler, oyun, Netflix ve kodlama için kullanıyorum. İkinci bir monitöre ihtiyacım var ve OLED düşünüyorum. IPS monitöre göre ciddi bir görüntü kalitesi farkı olur mu? 27" için 2K çözünürlük yeterli gibi geliyor, 4K'daki farkı göremeyeceğimi...
  14. ViperX

12 bin tl'ye kadar 2k 165hz-200hz arası ips 25 veya 28 inç monitör önerisi

12 bin TL bütçemle 2k çözünürlükte, 165-200 Hz yenileme hızına sahip, IPS panelli 25 veya 28 inç bir monitör arıyorum. Kavisli de olabilir. Monitöre bakış mesafem 70 cm civarı ama gerektiğinde arkamı daha da boşaltabilirim. Bu yüzden 25-28 inç arasını düşünüyorum. Çok rekabetçi oyun oynamıyorum...
  15. ViperX

monitörde altta çizgiler var

Monitörümün alt kısmında, görseldeki gibi yatay çizgiler görünüyor. Bu çizgiler sürekli olarak orada duruyor ve oldukça rahatsız edici. Sorunun çözümü için ne yapabilirim? Bilgisayarımı yeniden başlattım ama sorun devam ediyor. Ekran kartı sürücülerini güncellemeli miyim yoksa başka bir...
  16. ViperX

Asus Rog Strix Xg28wcs monitörde "Power key locked" hatası

Dün aldığım Asus Rog Strix Xg28wcs monitörümü kapatmaya çalışırken "Power key locked" uyarısı aldım. Monitör kapanmıyor, ekran karardıktan sonra bile ışığı yanık kalıyor ve fişini çekmek zorunda kalıyorum. Bu durum oldukça can sıkıcı. Monitörü birkaç kere denedim fakat sorun devam ediyor...
  17. ViperX

ViewSonic VX2458C 23" 1.2ms 170Hz monitörde 1ms modu sorunu

ViewSonic VX2458C 23" 1.2ms 170Hz monitörü kullanıyorum. 1ms modu açtığımda monitör kapanıp açılıyor. Bu durum her bilgisayar başlatıldığında veya monitör yeniden başladığında tekrarlanıyor. Monitörü her açtığımda OSD menüsünden 1ms modunu tekrar aktifleştirmem gerekiyor. Monitör açıldığında...
  18. ViperX

19 bin TL video render için laptop önerisi

Video render işlemleri için 18-20 bin TL bütçemle taşınabilir bir laptop arıyorum. Oyun oynamayacağım, ikinci bir bilgisayar olarak kullanacağım. Birkaç seçenek buldum ama hangisinin daha uygun olduğunu bilmiyorum. Akakçe'den bulduğum Asus P1503CVA modeli bütçemi biraz aşıyor, ancak DDR5...
  19. ViperX

hp victus 16 68p42ea rtx 3060 laptop fiyatı ne kadar?

Merhaba arkadaşlar, elimde bir hp victus 16 68p42ea laptop var. RTX 3060 (95-100W), Ryzen 5 5600H işlemci, 16 GB RAM (2x8 GB 3200 MHz) ve 200W güç adaptörü gibi özelliklere sahip. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Satmayı ve masaüstü bilgisayar almaya karar verdim. Sizce bu laptopu ne kadar...
  20. ViperX

Laptop uyku modundan sonra çöküyor

Son birkaç haftadır laptopumda bir sorun yaşıyorum. Uyku moduna alıp, ekranı kapattıktan sonra açtığımda ve herhangi bir oyuna girmeye çalıştığımda sistem çöküyor. Bu durum her seferinde oluyor. Sekme falan olmuyor, direk çöküyor. Sadece laptopu tamamen kapatıp açtığımda düzeliyor. Uyku...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri