Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. C

Dark Freezer X145 takılma sorunu

Dark Freezer X145 soğutucuyu takmaya çalışıyorum ancak bir tarafı taktığımda diğer taraf havada kalıyor. Sorunun nereden kaynaklandığını anlayamıyorum. Soğutucuyu yerine tam olarak oturtmak için farklı açılardan denedim fakat başarılı olamadım. Montaj kılavuzunu tekrar kontrol ettim, fakat...
  2. C

Yeni modemden sonra Mi Box internet hızı düştü

Yeni bir Keenetic marka modem aldım çünkü eski modemde sürekli kopmalar oluyordu. Kablolu ve kablosuz internette sorun yok, hız mükemmel. Ancak Mi Box'tan internete bağlandığımda hız çok düşük, YouTube videoları bile açılmıyor. Eski modemdeyken böyle bir problem yoktu. Acaba modem ayarlarında...
  3. C

1200-2800 TL arası modem önerisi

VMG3312-B10b modemi yaklaşık 12 yıldır kullanıyorum. VDSL ışığı turuncu yanıyor, yani internet bağlantısı sağlıyor. Altyapıyı pek anlamıyorum. 1800-2800 TL bütçemle Wi-Fi 6 destekli bir modem önerir misiniz? Fiyat performans açısından iyi bir seçenek arıyorum. Wi-Fi 6'nın daha hızlı ve...
  4. C

Anakart veya ethernet kartı hızını nasıl öğrenirim?

Cat6 kablo kullanmama rağmen internet hızım neden 12 Mbps civarında kalıyor? Anakartımın (A320M-H) 1000 Mbps desteklediğini biliyorum ve modem de çok yakın olmasına rağmen bu düşük hızı alamıyorum. Sorunun anakart veya ethernet kartıyla ilgili olup olmadığını anlamak için hızımı nasıl kontrol...
  5. C

Dubleks ev için yönlendirici önerisi

Modem üst katta olduğu için, dubleks evim için güçlü bir kablosuz bağlantı sağlayan yönlendirici arıyorum. İyi sinyal alan bir model önerisi olan var mı? Alt kattaki odalarda da iyi internet bağlantısı almak istiyorum. Bu yüzden geniş kapsama alanlı bir yönlendirici şart. Fiyat performans...
  6. C

Hassas belgeleri güvenli saklama

Bulut depolama mı, yoksa harici disk mi daha güvenli? Banka işlemleri gibi hassas bilgiler için en uygun yöntem hangisi acaba? Birkaç arkadaşımla bu konuyu tartışıyoruz. Bulut depolama kullanmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Güvenlik önlemleri ne kadar etkili? Veri ihlali...
  7. C

Toshiba TR200 SSD sağlığı

6 yıldır kullandığım SSD'den dün itibarıyla vazgeçtim. Aslında daha kullanılabilirdi ama performansı biraz düştü gibi geldi. Sağlığı biraz daha düşmeden değiştirme kararı doğru muydu acaba? Bence doğru karar vermişsiniz. SSD'lerin ömrü sınırlıdır ve performans düşüşü yaşamadan önce...
  8. C

R7 5700X sistemde M.2 SSD okuma-yazma hızı düşük çıkıyor

Yeni fark ettim ki, M.2 SSD'min okuma-yazma hızları çok düşük. En ufak dosya transferinde bile sistem aşırı kasıyor. M2_1 ve M2_2 slotlarındaki hız değerlerini ekte görebilirsiniz. 1. slottaki hızlar daha da kötü. Ayrıca, diski M2_1 slotuna taktığımda bazen BIOS'ta görünmüyor, sistem de...
  9. C

Samsung G6 QD-OLED ve Asus XG27AQDMG deneyimlerim

Yaklaşık 3 ay boyunca Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG612SUXUF kullandıktan sonra, Asus ROG Strix OLED XG27AQDMG'ye geçtim ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Her iki monitör de fiyat performans açısından oldukça popüler ancak farklı panel teknolojilerine sahipler. İkisini de deneyimlemiş biri...
  10. C

HDMI bağlıyken GPU kullanımı

Laptopuma ikinci bir monitör kullanıyorum. Dün bilgisayarı çalıştırdığımda, CPU yerine GPU'nun tüm iş yükünü aldığını fark ettim. Brave gibi uygulamaları bile GPU ile çalıştırıyor ve bu da aşırı kasmalara yol açıyor. RTX 3070 - i7 12700H işlemci kullanıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim...
  11. C

Samsung Odyssey LS27DG612suxuf mi yoksa Asus Rog XG27ACDNg mi?

Samsung Odyssey LS27DG612suxuf 240 Hz, Asus Rog XG27ACDNg ise 360 Hz yenileme hızına sahip. Bütçem müsait ancak 360 Hz için 9000 TL fazla vermek mantıklı mı diye düşünüyorum. Samsung'un daha uygun fiyatlı olduğunu biliyorum. Acaba sadece 60 Hz farkı için bu kadar para ödemeyi gerektirir mi...
  12. C

Odyssey G4 27 vs MSI G2527H

27 inç Odyssey G4 mü yoksa MSI G2527H mi daha iyi? Hangisini almalıyım diye düşünüyorum. İkisini de inceliyorum ama karar vermekte zorlanıyorum. Fiyat farkı önemli bir etken. Özellikleri karşılaştırdığımda, Odyssey G4'ün biraz daha üstün olduğunu düşünüyorum ama fiyat performans açısından...
  13. C

Laptopta Ses Sorunu

Laptopumda yaklaşık 10 gündür ses seviyesi kendi kendine değişiyor. Ses düzeyiyle oynamadığım halde ses kısılıyor ya da artıyor. Bazen de sağ hoparlörden ses gelmiyor. Eski ses sürücüsüne geri döndüm ama sorun devam ediyor. Bu sorun, yaklaşık 3 hafta önce yaptığım bir güncellemeden sonra...
  14. C

Acer A315-25P Wi-Fi Sorunu

Merhaba arkadaşlar, yeni aldığım Acer A315-25P AMD Ryzen 3 7420u bilgisayara Windows 11 kurdum. Fakat Wi-Fi ağlarını göremiyorum. İki farklı sürücü kurulumu denedim ama sorun devam ediyor. Herhangi bir çözüm önerisi olan var mı? Sistemi yeniden başlattım, BIOS ayarlarını kontrol ettim ama...
  15. C

35.000 TL'ye iş bilgisayarı önerisi

35.000 TL bütçemle iş bilgisayarı almak istiyorum. MacBook Air M1 (16 GB RAM, 256 GB SSD), ThinkPad E16 ve Huawei MateBook D16 2024 modellerini değerlendiriyorum. Hangisinin daha uygun olduğunu bilmiyorum. Performans, dayanıklılık ve uzun vadeli kullanım açısından önerilerinizi bekliyorum...
  16. C

Alienware M15 R7 anakart tamiri

Alienware M15 R7 laptop'ım var. Geçen sene 50 bin TL'ye almıştım. Aylar önce mavi ekran hatası almaya başladı, bazen de açılmıyordu. Güç düğmesine basılı tutup kapatıp açınca düzeliyordu. Geçen hafta tamamen kapandı ve açılmadı. BIOS'tan SSD ve RAM testleri yaptım. Sürekli "memory error"...
  17. C

14000 TL'ye laptop önerisi

Yaklaşık 15 ay sonra büyük bir sınavım var. Sınavdan sonra oyun oynayabileceğim, o zamana kadar oynamayacağım bir laptop arıyorum. God of War 2018'i açabilecek, 14000 TL bütçem var. Önerilerinizi bekliyorum. Bu bütçeye God of War 2018'i sorunsuz çalıştırabilecek bir laptop bulmak mümkün...
  18. C

Acer Liquid Z630 Android 7.1 ROM önerisi

Acer Liquid Z630 telefonum için Android 7.1 ROM arıyorum. Uzun zamandır arıyorum ancak bir türlü bulamadım. Bu konuda bilgisi olan veya ROM portlama konusunda deneyimli biri yardımcı olabilir mi? 7.1 sürümünün çalışır bir ROM'unu bulmakta zorlanıyorum. Alternatif bir ROM önerisi de...
  19. C

Orijinal IMEI kontrolü nasıl yapılır?

İkinci el telefon alırken IMEI numarasının orijinal olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Telefonunuzun IMEI numarasını öğrenmek için *#06# kodunu tuşlayabilirsiniz. Bu kodu girdikten sonra e-Devlet üzerinden IMEI sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. Sayfaya IMEI1 numaranızı girerek...
  20. C

HTC One M8'e Windows Mobile kurulumu mümkün mü?

Benim HTC One M8 Android telefonum var. Biliyorum ki, bu modelin Windows Mobile sürümü de mevcuttu. Donanım, işlemci vs. aynı gibi görünüyor. One M8 telefonuma Windows Mobile kurmayı deneyeceğim, bu mümkün mü? Mümkünse nasıl yapabilirim, bilen var mı? Herhangi bir rehber veya kaynak...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri