Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. ElectricMage

Thermal Grizzly Kryonaut amazon'da orijinal mi?

Yaklaşık 6 yıldır bilgisayarımın termal macununu değiştirmedim. Kaliteli bir ürün almak istediğim için Thermal Grizzly Kryonaut düşünüyorum. İtopya'da 6 gr'lık ambalajlar mevcut, ancak 1 gr'lık bulamadım. Amazon'da da satılıyor, orada satılanlar orijinal mi acaba? Arctic markasında çok fazla...
  2. ElectricMage

Ryzen 5 7600 için 900 tl altı soğutucu önerisi

Ryzen 5 7600 işlemci için 900 TL altında soğutucu arıyorum. Thermalright Burst dışında uygun fiyatlı ve stokta olan bir model bulamadım. Fiyat performans açısından önerilerinizi bekliyorum. Tavsiyelerinize göre uygun bir soğutucu seçmek istiyorum. Bütçemi aşmamak önemli.
  3. ElectricMage

i5 13400 için soğutucu önerisi

Arkadaşlar, i5 13400F işlemcim için yeni bir soğutucu arıyorum. Sistemim Haziran ayında kuruldu ve stok soğutucuyla 80 dereceye kadar çıktı. Yaz ayları yaklaşıyor, daha düşük sıcaklıklar için sıvı veya kule tipi soğutucu düşünüyorum. Daha serin ve güvenilir bir çözüm arıyorum. Bu yüzden...
  4. ElectricMage

Kablonet 501 modemimde port açılmıyor

Kablonet 501 modemim var ve Minecraft sunucusu kurdum. Statik IP kullanıyorum, modem arayüzünden 25565 portunu yönlendirdim. Ancak port yönlendirme doğru çalışmıyor gibi görünüyor. Port yönlendirme ayarlarımı kontrol ettim, her şey doğru görünüyor. Arkadaşlarım sunucuya bağlanamıyor, port...
  5. ElectricMage

TurkNet için vdsl modem önerisi

Merhaba arkadaşlar, TurkNet'e geçtiğimden beri modem arayışındayım. TurkNet'in kendi modemi satmadığını, benim VDSL destekleyen bir modem almam gerektiğini söylediler. Fiyat olarak uygun, iyi bir VDSL modem öneriniz varsa çok sevinirim. Özellikle TP-Link veya ZTE markalarını düşünüyorum ama...
  6. ElectricMage

Yeni laptopumun SSD okuma yazma hızı

Yeni bir laptop aldım, SSD'sinin okuma yazma hızını merak ediyorum. Teknik detayları pek bilmiyorum. Hızının iyi olup olmadığını anlamadım, bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz? Laptop'un performansından memnun muyum diye sorarsanız, şu an için gayet iyi çalışıyor gibi görünüyor.
  7. ElectricMage

1.200 TL'ye 1 TB SSD önerisi

Disk arızası yaşadım ve şu an HDD ile idare ediyorum. Dün arıza meydana geldi. SATA arayüzlü bir SSD arıyorum ve bütçem 1.200 TL civarında. Tavsiyelerinizi bekliyorum. XPlasma ve ubyys'ye de sormak istedim. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
  8. ElectricMage

Eski bilgisayarım çalışıyor mu?

Elimde eski bir bilgisayar var, HDD'si bozulmuş ve ne yazık ki şu an elimde yedek HDD veya SSD yok. Bilgisayarımı USB ile çalıştırmanın bir yolu var mı acaba? Bu eski bilgisayarımı nasıl kullanabilirim diye düşünüyorum. USB üzerinden işletim sistemi yüklemeyi denedim ama başarılı olamadım...
  9. ElectricMage

Dell G16 7630 anakart NVMe slotu boyutu

Dell G16 7630 modelim var. Fabrikadan 1TB'lık PC SN740 NVMe WD gelmişti. Yeni bir NVMe almak istiyorum ancak boş slotun 2230 mü yoksa 2280 mi olduğunu bilmiyorum. Bulduğum görsellere göre takılı olan 2230, boş olan ise 2280 gibi görünüyor, ancak emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim...
  10. ElectricMage

HP Omen 17'de SSD'ler Windows'ta RAID Olarak Görünüyor

HP Omen 17 dizüstü bilgisayarımda üç farklı marka, 1 TB depolama alanına sahip, farklı hızlarda üç adet M.2 SSD bulunuyor. Bilgisayarım son birkaç haftadır çok yavaş açılıyor. BIOS'ta SSD'ler Non-RAID olarak görünmesine rağmen, Windows'ta RAID modu aktifmiş gibi gözüküyor. Bu durumun yavaş...
  11. ElectricMage

3800-4200 TL monitör önerisi

Hikaye odaklı oyunlar ve ara sıra PUBG oynuyorum. IPS panelli bir monitör arıyorum. Bütçem 3800 ile 4200 TL arasında. Bu fiyat aralığında iyi bir IPS monitör bulmayı umuyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Oyun performansı benim için önemli.
  12. ElectricMage

Asus 27" XG259QNG monitörden cızırtı sesi geliyor

Yeni aldığım Asus 27" XG259QNG monitörden alt kısımdan "cızırtı" diye bir ses geliyor. Bu ses sürekli devam ediyor. Geçen ay yeni bir bilgisayar topladım ve bu sorun da o zamandan beri devam ediyor. Teknolojik bir ürün aldığımda hep bir sorunla karşılaşmaktayım, artık bıktım. Bu sorunun...
  13. ElectricMage

Msi monitörde ekran yırtılması

Msi monitörümde ekran yırtılması gibi bir sorun yaşıyorum. Resimde de görüldüğü gibi, görüntüde yırtılmalar oluyor. AMD ekran kartı ve monitör ayarlarında birçok değişiklik denedim ama sorun devam ediyor. Bunun neden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Çeşitli ayarlarla...
  14. ElectricMage

144hz monitör arayışı

5000 TL bütçemle 144hz monitör arıyorum ama iyi bir şey bulamadım. Önerilerinizi bekliyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var, fiyat performans ürünü arıyorum. İyi bir marka ve model önerisi bekliyorum. Bu bütçeye uygun, iyi bir oyun deneyimi sunacak bir monitör bulmakta zorlanıyorum...
  15. ElectricMage

9000 TL bütçeyle espor monitörü önerisi

9000 TL'lik bir bütçem var ve genellikle Valorant oynuyorum. Renk performansı iyi, hertz değeri de yüksek kaliteli bir monitör arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Öncelikle, oyun performansı için yüksek Hz değerine sahip bir monitör çok önemli. 144Hz veya daha yüksek bir model tercih...
  16. ElectricMage

Thunderbolt girişli, harici GPU'suz güçlü laptop önerisi

Güçlü işlemcili bir laptop arıyorum. Thunderbolt girişi olsun istiyorum ama harici GPU kullanmayı düşünmüyorum. Bu özelliklere sahip bir laptop önerisi bekliyorum. İhtiyacım olan işlemci gücü yüksek bir cihaz. Oyun oynamak için değil, profesyonel işler için kullanacağım. Bütçem 12.000 TL...
  17. ElectricMage

50-60 bin TL bandında laptop önerisi

Arkadaşlar, yaklaşık 55.000 TL bütçem var ve yeni bir laptop almak istiyorum. Acer Nitro 16 (AMD Ryzen 7 7735HS, 16GB RAM, 2TB SSD, RTX 4060 8GB) modelini inceliyorum. Bu model hakkında ne düşünüyorsunuz? Fiyat performans açısından iyi bir seçenek mi? 50.000 - 60.000 TL aralığında başka...
  18. ElectricMage

Laptopta harici GPU geçişi sonrası ekran takılmaları

Laptop'un ekran kartı Intel'den NVIDIA'ya geçtiğinde, geçiş anında değil sonrasında takılmalar oluyor. Oyunlarda fark etmedim ama masaüstünde dosyalar açılırken veya sol tıkla sürükleme yaparken FPS düşüklüğü ve takılmalar yaşanıyor. Sadece NVIDIA kartıyla laptopu yeniden başlattığımda veya...
  19. ElectricMage

Canlı ders sunumunda kamera yansımasını kapatma

Arkadaşımın 18 yaşındaki kardeşi geçen hafta canlı dersinde sunum yaparken laptop kamerasının görüntü yansıtma özelliğinden rahatsız oldu. Ekran paylaşımı yaparken kameranın görüntüsünü ters çevirip kaydetmesi onu oldukça üzüyor. Bu özelliği nasıl kapatabileceğimizi bilen var mı? Laptop...
  20. ElectricMage

Gm 22 Pro'ya Android 15 nasıl yüklenir?

Merhaba arkadaşlar, elimde bir GM 22 Pro cihazı var ve bunu Android 15'e yükseltmek istiyorum. Cihazın garantisi geçti. Güncellemeyi nasıl yapabilirim? Geçtiğimiz birkaç haftadır bu konuda araştırma yapıyorum fakat net bir bilgiye ulaşamadım. Resmi bir güncelleme olup olmadığını öğrenmek...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri