Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. F

Enermax Liqmaxflo ARGB sürekli yanıyor

Enermax Liqmaxflo 420mm soğutucu kullanıyorum. Resmini ekledim; bilgisayar kapalıyken bile LED'ler sürekli yanıyor. Güç kaynağından kabloyu çıkardığımda sönebiliyor. Bu durumun çözümü var mı, yoksa ileride başka sorunlara yol açabilir mi? Bu durum beni endişelendiriyor. Sistemimde başka bir...
  2. F

Thermalright Aqua Elite 280 V3 ve Deepcool LS550 Karşılaştırması

Thermalright Aqua Elite 280 V3 ile Deepcool LS550 işlemci soğutucuları arasında karar vermeye çalışıyorum. Gürültü benim için sorun değil, yeterince serin çalışması önemli. İki ürün arasında kaldım ve hangisinin daha iyi performans göstereceğini merak ediyorum. Pompa devir hızlarına...
  3. F

Rx 7600 Voltaj Ayarları

Rx 7600 ekran kartımın voltaj ayarlarını optimize etmek istiyorum. Geçen hafta bazı oyunlarda performans düşüşü yaşadım. Daha önce overclock deneyimim oldu. Ancak Rx 7600 ile ilgili detaylı bilgiye ihtiyacım var. Önerilerinizi bekliyorum. Güvenli ve kararlı bir overclock için hangi voltaj...
  4. F

Ryzen 9 9900X için kule tipi soğutucu önerisi

Ryzen 9 9900X işlemci için kule tipi soğutucu arıyorum. İşlemci oyun için değil, sürekli yüksek yük altında çalışacak. Yaklaşık 24 saat aralıksız tam yükte çalışması gerekiyor. Bu yüzden sağlam bir soğutma çözümüne ihtiyacım var. Kule tipi soğutucular arasında uzun süreli yüksek yük altında...
  5. F

R5 5500 Sıcaklık Değerleri Normal Mi?

Merhaba arkadaşlar, işlemcim boştayken 35-40 derece civarında çalışıyor, oyun oynarken ise 75 derecelere kadar çıkıyor. Bu durum normal mi acaba? Yaklaşık 1 ay önce termal macununu değiştirdim ama kalitesiz bir macun kullandım. Şu an elimde ZM-STC10 termal macunu var, bunu uygularsam daha iyi...
  6. F

Wipaste C2 alınmalı mı?

Merhaba arkadaşlar, yeni bir telefon alma kararı aldım. MX4 ile Wipaste C2 arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Wipaste C2'nin kamera performansı ve pil ömrü hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. MX4'ün işlemcisi daha güçlü gibi görünüyor ama fiyat farkı önemli. Fiyat...
  7. F

Ryzen 5 5600 için soğutucu önerisi

Arkadaşlar, Ryzen 5 5600 işlemci ve stok fan kullanıyorum. Ana kartım Gigabyte A520M. The Last of Us Part 1 oynarken (optimizasyonu berbat biliyorsunuz) işlemci kullanımı sürekli %85 civarında, sıcaklık ise 88-90 derece arasında geziyor. 80 dereceye düşürebileceğim bir kule tipi soğutucu...
  8. F

RTX 4070 Super 570.21 sürücüsüyle aşırı ısınma

Merhaba arkadaşlar, NVIDIA’nın 570.21 sürümünü kullandıktan sonra bilgisayarım çok fazla ısınıyor. Ekran kartım RTX 4070 Super. Sistemimde herhangi bir değişiklik yapmadım ve bu durum birkaç gündür devam ediyor. Oyun oynarken özellikle aşırı ısınma sorunu yaşıyorum. Bu sorunu nasıl...
  9. F

R5 7600X sistemim 80 derece olmasına rağmen kasa çok sıcak

İşlemcim Ryzen 5 7600X, ekran kartım RX 7800 XT. İşlemci sıcaklığı sabit 80 derece civarında olmasına rağmen kasa inanılmaz sıcak geliyor, neredeyse 100 derece gibi hissediyorum. Oyun oynarken ekran kartı %90-100 kullanımda ve AMD yazılımı sıcaklığı 60-65 derece gösteriyor. Ekran kartının...
  10. F

Rx 7700 XT, R5 7600 sistemde hız aşırtma

32 GB RAM'li bir sistemim var, içinde RX 7700 XT 12 GB ve R5 7600 işlemci bulunuyor. FPS düşüklüğü yaşarsam veya 1080p'deki performansı daha yüksek çözünürlükte elde etmek istersem bu iki parçaya nasıl hız aşırtması yapabilirim? Zarar vermeden, hafif bir hız aşırtma düşünüyorum, çok...
  11. F

Tp-Link AC1200 modem kurulum sorunu

15 yıllık modemin ardından dün bir TP-Link AC1200 modem aldım. Kurulum kılavuzunu okudum, videolarını da izledim ama bir türlü internete bağlanamadım. Kılavuzda, ana hat kablosunu taktıktan sonra LAN kablosuyla bilgisayara bağlayınca internetin gelmesi gerektiği yazıyordu, ama gelmedi...
  12. F

TP-Link AC1200 Modem QoS Ayarı

Merhaba arkadaşlar Modemim güncellenmeden önce QoS ayarlarını uyguladığımda, Bufferbloat sonuçlarımı "a" seviyesine çekebiliyordum. Ancak, yaklaşık üç hafta önce yapılan güncellemeden sonra aynı ayarları yaptığımda işe yaramıyor; aksine değerler düşüyor. Örneğin, "Çözüldü: TP-Link AC1200...
  13. F

Kablosuz Wifi Adaptörü Önerisi

Modem ile bilgisayarım arasında yaklaşık 6 metre mesafe var. Laptopta test ettiğimde hız 30 Mbps civarında çıkıyor ancak masaüstümde kullandığım eski adaptörle sadece 1 Mbps alıyorum. Kingbos marka bir adaptör düşünüyorum. Hepsiburada'da şu ürünü gördüm: [link 1]. Ayrıca şu AC1200 adaptörü...
  14. F

Wifi alıcısı tavsiyesi

Bilgisayarım için wifi alıcısı arıyorum. Konuda pek bilgim yok. İnternet hızım 70 Mbps civarında ve bilgisayarımla modem arasında bir duvar var. Önerilerinizi bekliyorum. Fiyat performans ürünü bir şey arıyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
  15. F

Keenetic DSL AX 1800 yazılımı ile ilgili sorunlar

Keenetic Hopper KN-3610 modemini geçen hafta kurdum. Yazılımda internet güvenliği seçeneği görünmüyor ve kırmızı bir uyarı veriyor. Bu sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Wi-Fi ayarlarına baktığımda, aynı ağdan iki tane görünür durumda. 2.4 GHz ve 5 GHz ağların hangisinin hangisi...
  16. F

Everest Bluetooth adaptör çalışmıyor

Everest marka bir Bluetooth adaptörü var elimde. Bilgisayarı yaklaşık 3 ay önce aldığımda verdiler. O zaman kurdum, fakat Bluetooth açılmıyor, bir hata veriyor. Birçok video izledim, her şeyi denedim ama sonuç alamadım. Çözüm bulamadım, yardımınıza ihtiyacım var. Adaptörün sürücülerini...
  17. F

100 Mbps modem önerisi

Salonda internet çok zayıf çekiyor, eski bir modem kullanıyorum. Modem mi, yoksa router mı almam gerekiyor? 100 Mbps internet için fiyat performans açısından iyi bir modem önerisi bekliyorum. En fazla 6-7 kişi bağlanıyor internete. Birkaç farklı modem modelini karşılaştırdım ama hangisinin...
  18. F

1.5TB SSD önerisi

Arkadaşlar, HP Victus laptopumda 750 GB SSD var ve yetmiyor, 1.5TB SSD alacağım. Fiyat performans olarak iyi ve çok pahalı olmayan bir SSD önerisi rica ediyorum. Performans açısından sorun yaşamamak için NVMe SSD tercih etmeyi düşünüyorum. Bütçem 1500 TL civarı. Önerilerinizi bekliyorum...
  19. F

C ve D disklerini birleştirme

Depolama alanım 100 GB idi, 25 GB'ı boştu. Geçen hafta yeni bir SSD taktım. SSD'nin 140 GB boş alanı vardı. Önce oyun indirmek için taktım, sonra indirilenlerin konumunu yerel disk D yaptım. Ancak bu çalışmadı, eski haline nasıl getirebileceğimi bilmiyorum. C diskindeki alanı açmak için tüm...
  20. F

Acer Nitro AN515-54 için ssd önerisi

Laptopumun ssd sağlığı çok kötü durumda, sadece %45 kaldı. Bu yüzden yeni bir ssd takmayı düşünüyorum. Samsung PM9A1A 512 GB düşünüyorum ama Acer Nitro AN515-54 modelime uyup uymayacağından emin değilim. Bu ssd uygun mudur? Başka marka ve model önerileriniz varsa paylaşabilirsiniz. 750 GB...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri