Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. B

i7 13700K MSI anakartta undervolt ayarları

Merhaba arkadaşlar, i7 13700K işlemcim stok ayarlarında AIDA64 ile test ettiğimde 110 dereceye kadar çıkıyor. YouTube'dan bulduğum bir ayar ile bunu 85-90 dereceye düşürdüm. Daha iyi soğutma için daha nasıl bir ayar yapmam gerekiyor? İşlemci sıcaklığını daha da düşürmek istiyorum. Şu anki...
  2. B

Zoko Chiko kasasının ARGB'leri Phantom Spirit ile uyumlu mu?

Yeni bir sistem topladım, kasa henüz elime ulaşmadı. Mevcut kule soğutucumun (Phantom Spirit) ARGB ışıklarını, Zoko Chiko kasasının ARGB sistemine bağlayabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan var mı? Kasayı geçen hafta sipariş ettim, yaklaşık 1100 TL'ye aldım. Kasanın ARGB kontrolcü ile...
  3. B

Ryse Son of Rome'de işlemci sıcaklığı

Ryse Son of Rome oynarken işlemcim %100 kullanımda 68 derece civarında kalıyor. Bu normal mi? Bilgisayarlardan pek anlamam, sadece oyun oynarım. %100 kullanım biraz yüksek gibi geliyor bana. 58 derece yerine 68 derece yazdım çünkü talimatlarda %20-%40 arasında değişiklik yapılması isteniyor...
  4. B

İyi bir Wi-Fi 7 router önerisi

Yakın zamanda eve FTTH bağlantısı gelecek, bu yüzden üst seviye bir Wi-Fi 7 router almak istiyorum. Fiber internetin avantajlarını tam olarak kullanabileceğim, bufferbloat ve ping sorunlarını çözecek, uzun yıllar kullanabileceğim bir router arıyorum. İki router buldum: ASUS ROG Rapture...
  5. B

ZyXEL VMG8623-T50b Türkiye ROM yükleme

ZyXEL VMG8623-T50b modemi kullanıyorum. Global ROM yükledim ama internet bağlantımda sık sık kopmalar oluyor. Bu yüzden Türkiye sürümüne geri dönmek istiyorum. Putty ve WinSCP ile denedim ama başarılı olamadım. Türkiye ROM'unu nasıl yükleyebilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Daha önce global...
  6. B

Fiber kablosu nasıl çıkarılır?

Modem ile gelen küçük kutudan daireye gelen fiber kabloyu çıkarmam gerekiyor. Diğer kablolar kolayca çıktı ama bu takılı kaldı. Kırılmasından korkuyorum. Nasıl çıkarabilirim acaba? Kablo bayağı sıkışmış gibi duruyor, çekince kopma ihtimali yüksek görünüyor. Belki özel bir aleti mi var...
  7. B

64 GB flash bellek arayışı

64 GB'lık bir flash bellek almak istiyorum. Geçen ay Kingston exodia USB 3.2 flash belleği denedim ama beğenmedim, iade ettim. Çok pahalı olmaması önemli. Fiyat performans dengesi iyi olan bir ürün arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Daha önce benzer bir ürün kullanan varsa deneyimlerini...
  8. B

Monitör otomatik kapanma sorunu

Lenovo Legion R25F-30 monitörüm 7-12 dakika dokunmadığımda kendiliğinden kapanıyor. OSD menüsünde böyle bir ayar bulamadım. Sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Ekranın güç tasarruf ayarlarını kontrol ettim ama bir şey bulamadım. Belki sürücü güncellemesi...
  9. B

Fazeon 24" 210Hz ve Acer Nitro 24" 190Hz Monitör Karşılaştırması

İki monitör arasında karar vermekte zorlanıyorum. Birinci seçenek, Fazeon X24F210 24" 210Hz 0.6ms HDMI DP HDR10 FreeSync G-Sync FHD SS IPS gaming monitörü. İkinci seçenek ise Acer Nitro VG240Y M4 24" 190Hz 1.2ms HDMI DP FreeSync Premium HDR10 FHD IPS gaming monitörü. Fazeon markasını ilk defa...
  10. B

144Hz monitör 108 Hz gözüküyor, 144 Hz'e alamıyorum

Merhaba arkadaşlar, 144Hz monitörüm 108Hz olarak görünüyor ve 144Hz'e alamıyorum. Ekran kartım NVIDIA ve DisplayPort ile bağlı. NVIDIA kontrol panelinden en fazla 108Hz seçeneğini görüyorum. Bilgisayarın ekran ayarlarından 144Hz seçeneği görünüyor fakat seçtiğimde ekran siyahlaşıyor ve geri...
  11. B

HDMI kablosuna dokununca Game Booster ekranı gidiyor

Yaklaşık bir ay önce yeni bir monitör aldım, laptopumu kullanıyorum ve HDMI kablosuyla bağlıyorum. Monitöre dokunduğumda, yani HDMI kablosuna temas ettiğimde ekran 6-8 saniyeliğine siyah oluyor sonra düzeliyor. Farklı birkaç kablo denedim ama sorun devam ediyor. Bu durum beni oldukça...
  12. B

280-340 Hz monitör önerisi

25 inç 160 Hz monitörümü yan monitör olarak kullanacağım. Yeni ana monitörüm için 280-340 Hz aralığında bir monitör almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Birkaç farklı marka ve model araştırdım ama karar vermekte zorlanıyorum. Bütçem 4000-5000 TL civarında. Tavsiyelerinize açığım...
  13. B

Laptop termal macun değişimi fiyatı

Dün laptobumun termal macununu değiştirmeyi düşündüm. Fiyat hakkında fikri olan var mı? Yaklaşık olarak ne kadar tuttuğunu öğrenmek istiyorum. Fiyatların servise göre değiştiğini biliyorum, bu yüzden ortalama bir rakam arıyorum. Birkaç farklı yerden fiyat almayı düşünüyorum. Umarım...
  14. B

Laptop sesleri bozuk geliyor

Bilgisayarımın sesleri son derece garip geliyor. Müzik dinlerken fark ettim, sesler oldukça bozuk geliyor. Oyun oynarken de aynı sorun devam etti. Yaklaşık on gün önce ekran kartı sürücülerini güncelledim, bununla bir alakası olduğunu sanmıyorum ama başka bir nedeni aklıma gelmiyor. Sorunun...
  15. B

Koleksiyona eklediğim cihaz hakkında

Kendime küçük bir koleksiyon oluşturuyorum, şu an 3 cihazım var. Bu cihazı görünce kaçırmamaya karar verdim; çünkü hakkında hiçbir yerde bilgi bulamadım, Google'da bile yok. Sınırlı sayıda üretilmiş bir model olduğunu düşünüyorum. Her cihazı rastgele almıyorum, seçerek alıyorum. Koleksiyonuma...
  16. B

Poco X3 Pro Isınması

Telefonum çok ısınıyor, özellikle oyun oynarken veya video izlerken 70 dereceye kadar çıkıyor. Bu durum beni endişelendiriyor. Pil ömrünü de olumsuz etkiliyor gibi görünüyor, daha çabuk bitiyor. Telefonu soğutmak için neler yapabilirim? Birkaç çözüm aradım ama henüz etkili bir sonuç...
  17. B

nokia'nın en çok satan telefon modelleri

Nokia'nın en çok satan telefon modellerinden bazıları şunlardır: Nokia 1100, 2006 yılında piyasaya sürüldü ve 200 milyondan fazla sattı. Dünyanın en çok satan cep telefonu olma unvanını elinde bulunduruyor. Nokia 1110, 2004 yılında satışa çıktı ve 220 milyon adet sattı. Nokia 105, 2018...
  18. B

Kerbal Space Program 2'nin düşük oyuncu sayısı

Kerbal Space Program 2'nin çıkışının üzerinden 13 ay geçti ve şu anki oyuncu sayısı oldukça düşük görünüyor. Eski oyunun anlık oyuncu sayısıyla karşılaştırdığımızda fark daha da belirginleşmiş durumda. Oyunun başarısızlığının birkaç sebebi olabilir. Geliştirme sürecinin uzun sürmesi ve...
  19. B

hogwarts legacy inceleme

eminim çoğu kişi harry potter serüvenini filmlerden, kitaplardan biliyordur. şimdi 40'lı yaşlarımdayım ve sayısız film dizi izledim ama bu serinin yeri bende ayrıdır; çocukluğum bu hikayelerle geçti. serinin oyunları tek tek çıkmıştı ama aynı evrende geçen farklı bir hikaye ile hogwarts...
  20. B

Turkcell internet hızı nasıl?

Turkcell kullanıyorum, internet hızımı test ettim geçen hafta. Genel olarak yeterli buldum ama bazen akşamları yavaşlıyor gibi geldi bana. Bazı videoları yüksek çözünürlükte izlemekte sorun yaşadım, ara ara donmalar oldu. Bu durumun yoğunluktan mı kaynaklandığını merak ediyorum. Belki de...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri