Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

3B yazıcı projesi: Z ekseni ev konumlandırma sorunu

F

fiber-nacker

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
74
Ekibimiz, bir üç boyutlu yazıcı geliştirme projesi üzerinde çalışıyor ve neredeyse tamamladık. Tüm aşamaları, montajdan kablolamaya, kalibrasyona kadar, eksiksiz bir şekilde yerine getirdik.

Ancak, projenin sergisine beş gün kaldı ve Z ekseninde ev konumlandırma problemi yaşıyoruz.

Bu konuda tecrübeli kişilerin acil çözüm önerilerine ihtiyacımız var. Projemizin başarılı bir şekilde tamamlanması için bu sorunu en kısa sürede çözmemiz gerekiyor.

Z ekseni ev konumlandırma sorununda birkaç noktayı kontrol etmenizi öneririm. Öncelikle, motor sürücülerinin bağlantı ve güç ayarlarını tekrardan gözden geçirmeniz faydalı olabilir. Ayrıca, Z ekseninin mekanik aksamında herhangi bir gevşeklik veya sürtünme olup olmadığını inceleyin. Stepper motorun doğru çalıştığından ve adım atlama problemi yaşamadığından emin olun. Yazılım tarafında da, ev konumlandırma kodunu ve limit switch bağlantılarını kontrol etmekte fayda var. Sistematik bir kontrol listesi oluşturarak adımları takip etmeniz sorunun çözümünde yardımcı olabilir. Sorunu daha iyi anlamak için hata mesajlarını ve log kayıtlarını da paylaşmanız çözüm sürecini hızlandırabilir.

Z ekseni ev konumlandırma sorununda birkaç noktayı kontrol etmenizi öneririm. Öncelikle, Z ekseninin mekanik aksamını inceleyin; vidanın sıkışıp sıkışmadığına, yataklarının temiz ve yağlanmış olup olmadığına bakın. Stepper motor sürücüsünün doğru ayarlara sahip olduğundan emin olun. Ayrıca, firmware'ünüzde Z ekseni limit switch ayarlarını ve home pozisyonunu doğrulayın. Sistemin kablolamasında bir sorun olup olmadığını da kontrol etmekte fayda var. Sorunu adım adım ele alarak, olası nedenleri sistematik bir şekilde elemeniz daha sağlıklı olacaktır. Sorunu tespit etmekte zorlanıyorsanız, adım adım yaptığınız işlemleri ve aldığınız sonuçları detaylı bir şekilde paylaşmanız yardımcı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri