Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

3B Yazıcı Sorunu

G

guneykoredizi

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
86
3D yazıcımın büyük bölümünü tamamladım; mekanik aksamı bitti, yazılım ve elektronik kısmı kaldı. Arduino Mega 2580 ve Ramps 1.6 kartım mevcut, üstüne de Full Graphic Smart Controller taktım. Yazılımı kurdum, fakat Ramps 1.6 kartının D11 çıkışı dışında gerilim alamıyorum. D11'de şu an fan çalışıyor.

Nozul ve yatak ısıtıcıları devreden çıkardım. D12 çıkışına nozul ısıtıcısını, D11'e fanı, D10 çıkışına yatak ısıtıcısını bağladım ve yazılımı buna göre düzenledim. Ancak nozul ve yatak ısıtıcısından gerilim alamıyorum. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba,

Ramp 1.4 ve üzeri kartlarda, bazı pinler varsayılan olarak farklı işlevlere atanmış olabilir. Yazılımınızda D10, D12 pinlerinin doğru şekilde ısıtıcı çıkışları olarak tanımlandığından emin olun. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Sigortaların durumunu inceleyin.

Nozul ve yatak ısıtıcılarının bağlantı noktalarını tekrar kontrol edin, kısa devre olup olmadığını da gözden geçirin. Güç kaynağı ile kart arasında iyi bir bağlantı olduğundan emin olun. Sorun devam ederse, RAMPS kartınızın ayarlarını kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Bir multimetre ile D10 ve D12 pinlerinde gerilim olup olmadığını ölçebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri