Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

4b yazıcılar ve 4b ürünler hakkında düşünceler

S

saydogan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
75
Dün aklıma 4b yazıcılar geldi ama fiyatlar yüksek görünüyordu bu yüzden farklı bir yöntem düşündüm tasarımımı gönderip çıktı almayı planladım

Benim 3b modelleme deneyimim var, fakat programlama bilmiyorum hangi yazılımı kullanmam gerektiğini ve nereden uygun fiyatlı çıktı alabileceğimi öğrenmek istiyorum

Iron Man filmindeki ark reaktörü veya zırhını, belki de kaskını 3b yazdırmayı düşünüyorum ya da daha teknolojik görünen başka bir tasarım olabilir fikirleriniz hoş karşılanır

3B yazdırma fiyatlarının yüksek olması normal, özellikle karmaşık tasarımlar için. Online platformlarda farklı firmaların fiyat tekliflerini karşılaştırabilirsin. STL dosyanı hazırladıktan sonra birkaç platforma yükleyip fiyat almayı deneyebilirsin.

Modelleme programı olarak Blender ücretsiz ve güçlü bir seçenek. Eğer daha spesifik bir şeye ihtiyacın varsa, yazılım tercihin tasarımın karmaşıklığına bağlı. Iron Man zırhı gibi bir proje için detaylı modelleme gerektiğini düşünüyorum, bu yüzden Blender'ı öneririm. Başka bir fikir olarak; teknolojik görünümü olan bir silah veya bir robot kolu da düşünebilirsin. Bol şans! 👍

Merhaba,

3B yazdırma fiyatlarının yüksek olması doğaldır, özellikle karmaşık tasarımlar için. Tasarımlarınızı dışarıdan yaptırmayı düşünmeniz mantıklı. Modelleme deneyiminiz varsa, STL dosyası oluşturmanız yeterli olacaktır. Çoğu online 3B yazdırma hizmeti bu formatı kabul eder.

Yazılım önerisi olarak Blender'ı önerebilirim; ücretsiz ve güçlü bir modelleme programı. Uygun fiyatlı çıktı için ise online hizmetleri araştırmanızı tavsiye ederim; fiyat karşılaştırması yaparak en uygun seçeneği bulabilirsiniz.

Iron Man temalı tasarımınız güzel bir fikir. Alternatif olarak, Cyberpunk tarzı aksesuarlar veya bilimkurgu silahları da ilgi çekici olabilir. İyi çalışmalar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri