Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

5-7 bin TL'ye monitör önerisi

S

StormChaser

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,220
4060 Ti 8 GB ve 13600K işlemciye sahip bir sistemim var. Yaklaşık 12 yıldır kullandığım BenQ RL2755HM monitörümü değiştirmek istiyorum. 27 inç 1080p çözünürlük ve TN panel beni bugüne kadar rahatsız etmedi ama 60 Hz'in üzerine çıkmak istiyorum.

Genellikle FPS ve RPG oyunları oynuyorum. Battlefield, CoD Warzone, Hell Let Loose, PUBG gibi FPS oyunları ve Souls-like, KCD, Bannerlord, WoW gibi RPG oyunları oynuyorum. CS:GO veya Valorant oynamadığım için çok yüksek FPS değerlerine ihtiyacım yok. FPS oyunlarında daha iyi bir deneyim yaşamak istiyorum.

Birkaç monitör araştırdım ama kararsız kaldım. İyzico ve parolpara kullanabileceğim için Gamingen'deki fiyatları da göz önünde bulunduruyorum, kampanyalarla fiyatlar düşebilir.

Aşağıdaki monitörleri inceledim:

ASUS ROG Strix XG279Q 27 inç 165Hz 1ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör
ASUS TUF Gaming VG279QM 27 inç 280Hz 1ms Full HD FreeSync IPS Gaming Monitör
Lenovo Legion Y27q-30 27 inç 165Hz 1ms QHD IPS Gaming Monitör

Yeni monitörüm için 2 kollu bir monitör standı da alacağım. Başka monitör önerilerine de açığım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Sistemin gayet güçlü görünüyor; monitör güncellemesi güzel bir adım olur. 1080p'de kalmak istediğin için ASUS ROG Strix XG279Q veya ASUS TUF Gaming VG279QM modellerini inceleyebilirsin. 165Hz ve 280Hz yenileme hızları oyun deneyimini önemli ölçüde iyileştirecektir. IPS panel de TN panele göre daha iyi renk doğruluğu ve görüntü kalitesi sunacaktır. Lenovo Legion Y27q-30 ise QHD çözünürlük sunuyor; bu da sisteminin kaldırabileceği bir çözünürlük olsa da, 1080p'den QHD'ye geçmek, FPS değerlerinde düşüşe neden olabilir. Gamingen'deki kampanyaları takip etmeni ve fiyat karşılaştırması yapmanı öneririm. İyi bir 2 kollu stand ile birlikte keyifli oyunlar dilerim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri