Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

9070 XT Nitro+ ekran kartı görüntü vermiyor

A

aybukekoktoz

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
94
9070 XT ekran kartımı değiştirdim, fiyat farkından dolayı daha iyi bir model aldım. Sürücüleri kurdum ve bilgisayar sorunsuz çalıştı. Yaklaşık 20 gün sonra 9070 XT Nitro+ kartını taktım ama görüntü alamıyorum; anakartta VGA ışığı yanıyor.

Pili çıkartıp taktım, 40 dakika kadar bekledim ama sonuç değişmedi. RAM ve işlemciyi de söküp taktım yine aynı sorun devam ediyor.

İki farklı monitörü de tek tek denedim, ikisinde de "sinyal yok" hatası alıyorum. Ekran kartının pin girişlerini kontrol ettim, tekrar taktım ama bir değişiklik olmadı. Eski ekran kartını zaten iade etmiştim. İki kart da AMD olduğu için sürücüleri kaldırmadım.

Yardımınızı rica ediyorum.

Merhaba,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla donanım hatası ihtimali yüksek görünüyor. Öncelikle farklı bir PCIe yuvasını deneme şansınız var mı kontrol edin. Anakartınızda birden fazla PCIe x16 slotu varsa, 9070 XT Nitro+ kartını farklı bir yuvaya takmayı deneyebilirsiniz.

Eğer başka bir PCIe slotu yoksa, anakartınızın BIOS ayarlarını kontrol etmeniz faydalı olabilir. PCIe ayarlarının doğru şekilde yapıldığından emin olun. BIOS'ta bir güncelleme varsa, onu da uygulamayı deneyebilirsiniz.

Sorun devam ederse, yeni bir ekran kartı aldığınızdan bahsetmiştiniz; satıcı ile iletişime geçmeniz ve garanti kapsamında olup olmadığını öğrenmeniz gerekebilir. Başka bir olasılık da kartın fiziksel bir hasar görmüş olmasıdır. Görünür bir hasar olmasa da, nakliye sırasında oluşabilecek bir sorun olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri