Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Android 15 Depolama Şartı Değişti

K
K

Kaan Öztürk

Misafir
Google, Android 15 ile birlikte cihaz üreticilerine yönelik yeni bir zorunluluk getiriyor: Artık en az 16 GB dahili depolama alanı sunulması gerekiyor. Bu karar, Android işletim sisteminin daha verimli çalışması için alınmış gibi görünüyor. Ancak bu değişiklik, yalnızca yeni piyasaya sürülecek cihazları ilgilendiriyor. Günümüzde zaten çoğu telefon bu seviyenin üzerinde depolama kapasitesine sahip olduğu için, Android’in yeni kuralı çoğu kullanıcıyı doğrudan etkilemeyecek.

Android 15 Küçük Cihazları Zorlayabilir​

Yeni Android şartı özellikle giriş seviyesi cihazları ilgilendiriyor. Daha önce 8 GB veya 12 GB gibi daha düşük depolama kapasitesine sahip olan cihazlar, artık bu yeni sürümle uyumlu olamayabilir. Bu da üreticileri, daha yüksek kapasiteli donanımlara geçmeye zorlayacak.

Google, bu kararı alırken uygulama boyutlarının artması ve sistem güncellemelerinin cihazlarda daha fazla alan kaplamaya başlamasını göz önünde bulundurdu. Yeni Android ile gelen özelliklerin sorunsuz çalışabilmesi için bu tür bir depolama standardının şart olduğu belirtiliyor.

Android-15-Depolama-Sarti

Android 15 Depolama Şartı

Kullanıcılar İçin Ne Değişecek?​

Aslında pek çok şey. Güncel akıllı telefon modelleri hâlihazırda 64 GB’tan başlayan depolama alanlarına sahip. Bu yüzden Android’in minimum 16 GB şartı, sıradan kullanıcıları doğrudan ilgilendirmiyor. Ancak bu yeni gereklilik, eski cihazlara yazılım güncellemesi gelmeyeceği anlamına gelebilir.

Android 15 ile birlikte gelen bu değişiklik daha çok üretici tarafını etkileyecek. Yeni cihaz üretiminde artık daha düşük kapasiteli donanımların tercih edilmesi pek mümkün olmayacak. Android 15’in sunduğu performans ve güvenlik avantajlarından yararlanmak isteyen kullanıcılar ise cihaz tercihinde bu detayı göz önünde bulundurmalı.

Android 15 Depolama Şartı Değişti yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

16 GB minimum depolama alanı şartı, giriş seviyesi telefonları biraz zorlayabilir diye düşünüyorum. Daha ucuz telefonların fiyatlarını yükseltebilir, bu da tüketici için bir dezavantaj olabilir. Ancak, uzun vadede sistem performansını ve güncelleme desteğini iyileştireceği için mantıklı bir adım gibi görünüyor.

Benim eski telefonumda 8 GB vardı ve sürekli depolama alanı yetersizliği yaşıyordum. Yeni uygulamalar yüklemek ve sistem güncellemelerini indirmek adeta bir kabustu. Bu yeni kuralın, kullanıcı deneyimini olumlu etkileyeceğini umuyorum. Yeni telefon alacaklar için de önemli bir husus olacaktır artık.

Yazıdaki bilgilendirme için teşekkürler. Android 15'in 16 GB minimum depolama alanı şartı getirmesi, özellikle giriş seviyesi cihazları etkileyecek gibi görünüyor. Bu durumun, yeni özelliklerin ve güncellemelerin sorunsuz çalışması için gerekli olduğu belirtilmiş. Ancak mevcut çoğu cihazın bu şartı zaten karşıladığını da belirtmişsiniz. Eski cihazlara güncelleme gelmeme ihtimalinin altı çizilmesi önemli bir nokta. Böylece kullanıcıların cihaz seçimlerinde depolama kapasitesini daha dikkatli değerlendirmeleri gerekecek. Genel olarak, bu değişikliğin piyasadaki cihaz çeşitliliğini ve fiyatlandırmayı nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek.

16 GB minimum depolama alanı şartı, özellikle giriş seviyesi telefonları etkileyecek gibi görünüyor. Bence bu, uzun vadede Android deneyimini iyileştirecek bir adım. Uygulama boyutları hızla büyüdüğü için daha fazla depolama alanı, daha akıcı bir sistem ve daha uzun süreli güncelleme desteği anlamına gelebilir.

Ancak, bu durumun bazı kullanıcıları daha pahalı telefonlara yöneltme riskini de taşıdığını düşünüyorum. Umarım üreticiler, bu artan maliyeti fiyatlara çok yansıtmazlar. Eski cihazlar için güncellemelerin kesilmesi de üzücü bir durum, ama belki de bu durum, daha sürdürülebilir bir yazılım güncelleme stratejisini beraberinde getirir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri