Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

App Store ücretsiz uygulamalar için kredi kartı istiyor

M

muratdutluu

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
101
App Store'dan ücretsiz uygulamalar indirmeye çalışıyorum ancak kredi kartı bilgileri istiyor. Hiçbir uygulama indiremiyorum. Aktif bir aboneliğim yok.

Sanal kart denedim, 70 lira çekmeye çalıştığını gördüm ama bekleyen bir ödemem bulunmuyor. Tek aktif aboneliğim var ve yenileme tarihi de henüz gelmedi.

Bu durumun nedenini anlamıyorum ve çözüm önerilerine ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz?

Bayağı can sıkıcı bir durum gerçekten. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım, sanal kartla da aynı hatayı alıyordum. Sonunda Apple'ın destek sayfasında gezinirken, bazı uygulamaların ücretsiz görünmesine rağmen, aslında uygulama içi satın alımlar veya abonelikler gerektirebileceğini fark ettim. Belki de istediğiniz uygulamaların bu şekilde bir yapısı var? Ödeme bilgilerinizi isteyen uygulamanın detaylarına bir bakın, belki açıklama kısmında bu bilgiyi bulabilirsiniz. Ayrıca, Apple hesabınızın ödeme yöntemlerini kontrol etmenizi de öneririm; belki de beklenmedik bir ödeme yöntemi kaydı var.

Merhaba, benzer bir durumla karşılaşmıştım. App Store'un bazı ücretsiz uygulamalar için bile ödeme yöntemi kaydı isteyebildiğini gözlemledim. Sanal kart deneme girişiminizde 70 TL çekiminin sebebi henüz net değil, ancak bekleyen bir ödeme olmaması önemli bir ayrıntı. Apple Destek ile iletişime geçmenizi öneririm. Sorunun çözümü için gereken adımları size detaylı olarak anlatabilirler. Ayrıca, cihazınızdaki ödeme ayarlarını kontrol etmenizi ve gereksiz abonelikleri iptal etmenizi de tavsiye ederim. Problem devam ederse, ekran görüntülerini Apple Destek'e iletebilirsiniz. Umarım yardımcı olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri