Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Apple iPhone 16e Üretiminde Yeni Ülkeye Geçti

K
K

Kaan Öztürk

Misafir
Apple, yeni modeli iPhone 16e için üretim sürecinde önemli bir değişikliğe gitti. Şirket, bu modeli artık yalnızca Çin’de değil, aynı zamanda Brezilya’da da üretmeye başladı. İlk etapta Brezilya’da üretilen iPhone 16e’lerin yalnızca ülke içi satış için kullanılacağı açıklandı. Ancak bu hamle, Apple’ın tedarik zincirinde coğrafi çeşitliliğe gitme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

iPhone 16e Artık Brezilya’da da Üretiliyor​

Apple, Brezilya’nın Jundiaí kentindeki Foxconn tesislerinde iPhone 16e montajına resmen başladı. Yeni üretim hattı, Apple’ın uzun süredir devam eden Çin’e bağımlılığı azaltma planlarının somut bir adımı olarak öne çıkıyor. Brezilya’da üretilen cihazların kutularında “Montado no Brasil” (Brezilya’da monte edildi) ifadesi yer alırken, ürünlerin model numaraları da bölgesel üretimi yansıtacak şekilde değişiyor.

Şirketin bu adımı, yerel pazarda daha rekabetçi fiyatlandırma sunmak ve ithalat vergilerini azaltmak amacı taşıyor. Ancak Brezilya’da üretilen iPhone 16e’lerin sadece Latin Amerika pazarıyla sınırlı kalması bekleniyor. Apple, şu an için bu üretimin küresel dağıtıma açılacağına dair herhangi bir sinyal vermiş değil.

Apple-iPhone-16e

Apple iPhone 16e

Üretim Dağılımında Yeni Dönem​

Bu gelişme, Apple’ın üretim hattını çeşitlendirme eğilimini bir kez daha gözler önüne seriyor. Son yıllarda Hindistan’a da yatırım yapan şirket, tedarik zinciri risklerini azaltmak ve jeopolitik belirsizliklere karşı önlem almak amacıyla üretimini farklı ülkelere yaymayı sürdürüyor. 16e’nin Brezilya’da üretilmesi, bu stratejinin Latin Amerika ayağını oluşturuyor.

Apple, üretim maliyetlerini düşürmenin yanında yerel istihdamı da artırmayı hedefliyor. Brezilya pazarında yerli üretim sayesinde vergi avantajı sağlanırken, kullanıcılar da daha uygun fiyatlarla yeni modellere erişebilecek. Bu yaklaşımın başka modellere de uygulanıp uygulanmayacağı ise önümüzdeki dönemde netlik kazanacak.

Apple iPhone 16e Üretiminde Yeni Ülkeye Geçti yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri