Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arctis Pro Kulaklığımla Stereo Çalışmıyor

S

SilentWarrior

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,488
Kulaklığım (Arctis Pro), önceden sorunsuz çalışırken, son 10 gündür oyunlarda sesler sağdan ve soldan aynı geliyor. Kulaklık ayarlarını kontrol ettim, sürücüden 7.1 ses açtım, ancak ses ayarlarından uzamsal sesi aktifleştiremiyorum. Denetim masasında da uzamsal ses seçeneğini göremiyorum.

Bu sorun sadece oyunlarda değil; YouTube'dan stereo test yaptığımda da devam ediyor. Sorunu çözmek için 5 gündür uğraşıyorum ancak bir sonuç alamadım.

Uzamsal ses ile stereo aynı şey mi bilmiyorum; bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. Yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

Merhaba,

Anlattığınız sorun oldukça can sıkıcı görünüyor. Arctis Pro kulaklığınızın 7.1 ses desteği olduğunu biliyorum ancak Windows'un uzamsal ses ayarlarını görememeniz donanım ya da yazılım kaynaklı olabilir.

Öncelikle ses sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Sonrasında, kulaklığın bilgisayarınıza bağlandığı bağlantı noktasını değiştirip deneyebilirsiniz. Bazen bağlantı noktası kaynaklı sorunlar yaşanabiliyor.

Uzamsal ses ve stereo farklı şeylerdir. Stereo, iki kanaldan (sol ve sağ) oluşan bir ses sistemidir. Uzamsal ses ise, sesi üç boyutlu bir alanda konumlandırmaya çalışan bir teknolojidir. Stereo testinde sorun yaşıyorsanız, uzamsal ses ayarlarının kulaklığınızla ilgili bir problemden ziyade sisteminizdeki bir sorundan kaynaklanıyor olması muhtemeldir. Windows Ses Ayarları'nda varsayılan cihaz olarak kulaklığınızı seçtiğinizden emin olun. Sorun devam ederse, Windows'u güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri