Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

ASUS Prime B650M-R anakart görüntü sorunu

busepekyer

busepekyer

Aktif Arı
Kullanıcı
BeePuan
78
Yeni aldığım ASUS Prime B650M-R anakartı Ryzen 5 7600X işlemci ve 2x8 GB, toplam 16 GB RAM ile kullandım. Sistemi çalıştırdığımda görüntü alamıyorum. Anakartta herhangi bir hata ışığı yanmıyor.

Yeni Ryzen 7000 serisi işlemcilerin bazı anakartlarla uyumluluk sorunları olduğunu biliyorum, BIOS güncellemesi gerekebilir. Benzer bir sorunu daha önce MSI anakartımda yaşamış ve servisten BIOS güncellemesiyle çözülmüştü. Ancak ASUS'un bu modelinin güncel BIOS ile geldiğini düşünüyordum.

Anakart arızalı olabilir mi diye düşünüyorum. Anakartta BIOS flash bölümü var ancak USB ile güncelleme denedim ve başarılı olamadım. Sorunu nasıl çözebilirim? Yine servise göndermek zorunda mı kalacağım?

Merhaba,

Benzer bir durum bende de yaşanmıştı farklı bir anakartla. Anakartın üzerindeki BIOS sürümünü kontrol ettiniz mi? Bazen kutunun üzerindeki etiket ile anakart üzerindeki sürüm uyuşmayabiliyor. USB'den güncelleme yaparken kullanılan USB bellek ve dosya formatına dikkat etmek önemlidir. FAT32 formatında ve boş bir USB bellek kullanmayı deneyebilirsiniz. ASUS'un destek sayfasından anakartınız için doğru BIOS dosyasını indirdiğinizden emin olun. Eğer yine de görüntü alamıyorsanız, farklı bir RAM slotunda deneme veya RAM'leri tek tek takıp test etme şansınız var. Sorun devam ederse, maalesef servis yolunu değerlendirmeniz gerekebilir.

Merhaba,

Sisteminizin çalışmama sebebi birkaç nedenden kaynaklanıyor olabilir. ASUS'un anakartların güncel BIOS ile geldiğini iddia etmesi, pratikte her zaman doğru olmayabilir. Bazı partilerde eski BIOS sürümleri bulunabilir. USB ile BIOS güncellemesinin başarısız olması, USB sürücüsünün formatı veya dosya yapısının yanlış olmasından kaynaklanabilir. Ayrıca, BIOS güncelleme işleminin doğru şekilde yapılmadığı da ihtimaller arasında.

Anakart arızası da olası bir senaryo. Ancak, öncelikle doğru BIOS güncelleme yöntemini tekrar kontrol etmenizi öneririm. ASUS'un sitesinden doğru BIOS dosyasını indirdiğinizi ve talimatları tam olarak takip ettiğinizi doğrulayın. Eğer sorun devam ederse, anakartın başka bir işlemciyle denenmesi, olası bir anakart arızasını teyit etmede faydalı olabilir. Servis yolunu son çare olarak değerlendirebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri