Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Asus Prime B650M-R anakartta soğutmalı SSD gerekli mi?

MoonlightWolf

MoonlightWolf

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,502
Yeni bilgisayarım için iki SSD aldım. Anakartım ASUS Prime B650M-R, 1 TB'lık ana SSD'yi üst yuvasına takacağım. Bu SSD Kioxia Exceria G2 1 TB ve soğutucusu yok.

İkinci SSD ise Kingston KC3000 750 GB ve bu modelde soğutucu var. Bunu ikinci yuvasına takmayı düşünüyorum. Ekran kartım Galax RTX 3070. Ekran kartıyla bir sorun çıkar mı?

1 TB'lık KC3000 almak için 2500 TL daha fazla para vermeli miyim? G2 daha ucuz ve performans açısından yeterli olabilir.

KC3000'ı ikinci yuvasına takarsam sıcaklık sorunları yaşar mıyım? Yardımlarınız için teşekkürler @MelihÖzer @efebatiin

Merhaba,

Kioxia Exceria G2'nin soğutucu olmaması endişe verici değil, çoğu zaman yeterli oluyor. ASUS Prime B650M-R anakartının VRM soğutması da gayet iyi. 750 GB KC3000 için 2500 TL daha fazla ödemek mantıklı değil, performans farkı günlük kullanımda hissedilir düzeyde olmayacaktır. 1 TB G2'nin performansı işinizi görecektir.

Ekran kartı ile SSD arasında fiziksel bir etkileşim beklemiyorum, yeterli hava akışı sağlandığı sürece sıcaklık sorunları yaşamazsınız. KC3000'ın soğutucusunun faydası tartışılır, ikinci slota takmanız sorun teşkil etmeyecektir. Ancak kasa havalandırmasına dikkat etmenizde fayda var.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri