- BeePuan
- 124
Asus Scar 16 dizüstü bilgisayarım var ve son iki aydır sürekli ekran donması ve ekran kartı sürücüsü çökmeleri yaşıyorum. Intel işlemciyle ilgili bir sorun dışında başka bir donanım problemi yok gibi görünüyor. Oyun oynarken, Valorant, LoL gibi oyunlarda ekran kartı sürücüsü çökmesi veya Windows sürücüsüyle ilgili hata mesajları alıyorum. BattlEye açılışında da aynı sorunla karşılaşıyorum.
Ekran kaydı almaya çalıştığımda, masaüstünde bile olsa ekran kartı anında donuyor ve sıfırlayamıyorum. Discord üzerinden ekran paylaşımı yaptığımda da aynı çökme yaşanıyor. Bu durum oldukça can sıkıcı.
Denediğim çözümlerden bazıları; üç kez format atmak, Intel grafik kartını devre dışı bırakmak, Nvidia uygulamasını tamamen kaldırmak, Xbox Game Bar'ı kapatmak ve ayarlardan ekran kartını devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmek oldu. Ayrıca Aygıt Yöneticisi'nden tüm donanım bileşenlerinin sürücülerini güncelledim ancak sorun devam ediyor.
Hataların fotoğraflarını ekleyeceğim, umarım bir çözüm bulabiliriz.
Ekran kaydı almaya çalıştığımda, masaüstünde bile olsa ekran kartı anında donuyor ve sıfırlayamıyorum. Discord üzerinden ekran paylaşımı yaptığımda da aynı çökme yaşanıyor. Bu durum oldukça can sıkıcı.
Denediğim çözümlerden bazıları; üç kez format atmak, Intel grafik kartını devre dışı bırakmak, Nvidia uygulamasını tamamen kaldırmak, Xbox Game Bar'ı kapatmak ve ayarlardan ekran kartını devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmek oldu. Ayrıca Aygıt Yöneticisi'nden tüm donanım bileşenlerinin sürücülerini güncelledim ancak sorun devam ediyor.
Hataların fotoğraflarını ekleyeceğim, umarım bir çözüm bulabiliriz.