Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Asus Strix Z790h, rgb yanıyor bilgisayar açılmıyor

busepekyer

busepekyer

Aktif Arı
Kullanıcı
BeePuan
78
Pc'm yaklaşık 1,5 yıl önce toplanmıştı ve bu sorun toplanmasından 2-3 ay sonra başladı. Parçalar şu şekilde: Asus Z790h anakart, Asus Thor 850W Platinum 2 güç kaynağı, i7 13700K işlemci.

Bilgisayarı kullandıktan sonra kapatıp açabiliyordum ama fişten çektiğimde anakarttaki RGB ve ekran kartındaki ışıklar yanıyor ama bilgisayar açılmıyor. Bu durum başından beri vardı, bazen 40-50 dakika sonra açılıyordu bazen de 1-2 gün sonra.

Şimdi 2 günden fazladır açamıyorum. Anakart mı, güç kaynağı mı diye anlayamadığım için garantiye götüremedim. Dün farklı bir güç kaynağı denedim, yine aynı sorun devam ediyor. Acaba güç kaynağındaki bir sorun anakartı etkilemiş olabilir mi, yoksa sadece anakart veya güç kaynağı mı bozuk?

Sorun güç kaynağında mı yoksa anakartta mı olduğunu bilmiyorum. Bilgisayarı açmak için başka bir yol var mı?

Şimdiye kadar BIOS flashback yapıp BIOS güncellemesi yaptım, BIOS pilini de değiştirdim.

Merhaba,

Anlattıklarınızdan güç kaynağının arızalı olma ihtimali daha düşük gibi görünüyor, çünkü farklı bir güç kaynağı denediğinizi ve sorunun devam ettiğini belirtmişsiniz. BIOS güncellemesi ve pil değişikliği gibi adımları denediğiniz için anakartın bir sorunu olduğu daha olası. Ancak, güç kaynağındaki bir arıza anakartta kalıcı hasara yol açmış olabilir. Bu durumda tamir veya değiştirme maliyetleri artabilir.

Anakartı garanti kapsamında kontrol ettirmenizi öneririm. Servis, sorunun kaynağını daha kesin olarak belirleyebilir. Başka bir açılma yöntemi maalesef yok. Sorun giderme işlemlerinde genellikle sistem bileşenlerinin sırayla test edilmesi ve olası hataların izole edilmesi önemlidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri