Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Asus Tuf Gaming A15 siyah ekran sorunu

T

tcqjbwtwbj.ht

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
61
Dün akşam, laptopu kapatırken "Güncelle ve kapat" seçeneğine bastım. Sonrasında ekranda bir hata mesajı gördüm. Bekledikten sonra şifre ekranı geldi, şifreyi girdim ama ekran sadece masaüstü resmi ile siyah ekran arasında gidip geliyor.

Kapatıp tekrar açtım fakat sorun devam ediyor. Ekran tamamen siyah değil, masaüstü resmiyle siyah ekran arasında sürekli değişiyor.

Asus Tuf A15 model laptopumda yaşadığım bu soruna çözüm önerilerine açığım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Geçenlerde benim de benzer bir sorun yaşamıştım, Windows güncellemesinden sonra ekran sürekli kararıyordu. Öncelikle şunu denemelisin: laptobu tamamen kapat, güç düğmesine 30 saniye basılı tut. Sonra tekrar açmayı dene. Bu bazen BIOS'u sıfırlayarak bazı donanım sorunlarını düzeltiyor. Eğer sorun devam ederse, güvenli modda başlatmayı dene. Güvenli modda başlatmak için açılışta F8 tuşuna basmayı dene (bazı Asus modellerinde farklı bir tuş kombinasyonu olabilir, Asus'un destek sayfasına bakabilirsin). Güvenli modda çalışıyorsa, muhtemelen bir yazılım çakışması söz konusu. Son güncellemeden önceki bir geri yükleme noktasına geri dönebilirsin. Umarım yardımcı olur. 😊

Merhaba, benzer bir durum bende de yaşanmıştı. Öncelikle güvenli modda başlatmayı deneyebilirsiniz. Bunun için bilgisayar açılırken sürekli F8 (bazı modellerde F12 veya başka bir tuş olabilir) tuşuna basmanız gerekebilir. Güvenli modda başlatmayı başardıysanız, son güncellemeyi kaldırmayı deneyin. Eğer güvenli modda bile sorun devam ederse, sistem geri yükleme yapmayı düşünebilirsiniz. Sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız, sorun yaşamadan önceki bir tarihe geri dönebilirsiniz. Sorun devam ederse, Asus destek sitesinden sürücüleri kontrol etmenizi veya yetkili bir servise başvurmanızı öneririm.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri