Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgisayar aniden takılıp yeniden başlıyor

M

muratdutluu

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
101
Bilgisayarım, oyun oynarken veya masaüstünde çalışırken rastgele anlarda takılıyor. "Dırrrrttttt" gibi bir ses duyuluyor ve ardından "yeniden başlatılıyor" ekranı geliyor; bilgisayar otomatik olarak yeniden başlıyor. Bu sorun geçen ay başladı ve çözüm bulamadım.

Minidump dosyasını ekledim; yardımcı olabilir misiniz? Sorun yaklaşık 3 haftadır devam ediyor ve oldukça sıklaşıyor.

Umarım bir çözüm bulabiliriz. Yardımınız için teşekkür ederim.

Minidump dosyasını inceleyip bir şeyler çıkarabilirsek harika olur. Benzer bir sorun yaşamıştım, ancak benimki daha çok aşırı ısınmadan kaynaklanıyordu. Fanların temizliğine ve işlemci macununun durumuna bakmanı öneririm. Bu "dırrrrttttt" sesi ve ani kapanma, donanım kaynaklı bir problem olduğunu düşündürüyor. Sistem özelliklerini (işlemci, RAM, güç kaynağı) yazarsan daha detaylı yardımcı olabilirim. Ayrıca, son yüklediğiniz program veya sürücüleri de belirtmeniz faydalı olabilir.

Merhaba,

Minidump dosyasını inceleyip bir değerlendirme yapacağım. "Dırrrrttttt" sesi ve otomatik yeniden başlatma, donanım kaynaklı bir sorun olabileceğini düşündürüyor. Özellikle güç kaynağı veya soğutma sistemi ile ilgili bir problem ihtimalini göz önünde bulundurmakta fayda var.

Üç hafta boyunca devam eden ve sıklaşan bu durumun ciddiyetini anlıyorum. Minidump dosyasının analizi sonucunda olası nedenler ve çözüm önerileri paylaşacağım. Analiz biraz zaman alabilir, lütfen sabırlı olun. Sonuçları burada paylaşacağım.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri