Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgisayar hoparlörü çalışmıyor

M

Morde

Usta Arı
Kullanıcı
BeePuan
286
Uzun süredir bilgisayarı kulaklıkla kullanıyorum. Fakat bugün kulaklığı çıkarıp hoparlörü denemeye kalktım ses gelmedi. Birçok yöntem denedim ama çözümü bulamadım. Hata neyden kaynaklanabilir?

Sağ alttaki ses simgesine sağ tıkladıktan sonra ses düzeyi karıştırıcısından çıkışı hoparlör olarak seçin. Ses yine gelmiyorsa sorun gidericiyi açın sorunun neyden kaynaklandığını çözebilir.
Bu şekilde sorun gitmezse driverı tamamen silip tekrar yüklemeyi dene. Driverı şu şekilde silebilirsin;
  1. başlat menüsüne sağ tıkla ve Aygıt Yöneticisini aç.
  2. ses, video ve oyun denetleyicileri sekmesini genişlet.
  3. Ses kartını bul (genellikle "Realtek High Definition Audio" veya "High Definition Audio device" gibi yazar).
  4. Cihaza sağ tıkla ve cihazı kaldır seçeneğini seç.
  5. Açılan pencerede sürücü yazılımını da kaldır seçeneğini işaretle ve tamam de.
  6. Bilgisayarı yeniden başlat.
Windows otomatik olarak temel ses sürücüsü yüklüyor. Fakat yüklenmemişse şu işlemleri uygula;
  1. Aygıt Yöneticisini tekrar aç.
  2. eylem menüsünden donanım değişikliklerini tara seçeneğini seç.
  3. Windows'un sürücüyü yüklemesini bekle.
Bu şekilde de sorun düzelmiyorsa büyük ihtimalle sorun hoparlördedir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri