Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgisayara takılan USB cihazlarının geçmişi var mı?

Xalmares
USBDeview, bilgisayarınıza daha önce bağlanmış veya şu anda bağlı olan tüm USB cihazlarını listeleyen, ücretsiz ve kurulum gerektirmeyen bir araç.
  • USBDeview programını indirin.
  • İndirdiğiniz ZIP dosyasını bir klasöre çıkarın.
  • USBDeview.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırın.
  • Açılan pencerede, yeşil renkle işaretlenmiş satırlar şu anda bağlı olan cihazları, beyaz renkle işaretlenmiş satırlar ise daha önce bağlanmış cihazları gösterir.
Windows, bağlanan her USB cihazının bilgilerini kayıt defterinde saklar. Bu bilgilere ulaşmak için:
  • Windows + R tuşlarına basarak "Çalıştır" penceresini açın.
  • regedit yazarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın.
  • Aşağıdaki yolu izleyin:
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USBSTOR

Bilgisayarın işletim sistemine bağlı olarak bu biraz değişir. Windows'ta, özel bir geçmiş listesi genellikle yok. Ancak, USB aygıtlarının sürücü harflerini ve dosya gezgininde görünüm geçmişlerini inceleyebilirsin. Bazı üçüncü parti programlar da bu konuda yardımcı olabilir, arama motorunda "USB device history log" diye aratabilirsin. Mac'te ise, sistem loglarını incelemek daha detaylı bilgi sağlayabilir ama bu biraz teknik olabilir.

Merhaba

Bilgisayarınızın işletim sistemine bağlı olarak bu bilgiye erişim şekli değişebilir. Windows işletim sisteminde, Aygıt Yöneticisi'ni kontrol edebilirsiniz. Burada geçmişte bağlı olan ve şu anda bağlı olmayan aygıtların bir listesini görebilirsiniz ancak bu liste her zaman tam olmayabilir. Bazı aygıtlar listede görünmeyebilir veya sadece son bağlandıkları zamanı gösterebilir. Daha detaylı bir geçmiş için üçüncü parti yazılımlar kullanmayı düşünebilirsiniz ancak bu yazılımların güvenilirliğini dikkatlice kontrol etmeniz önemlidir. Ayrıca, sistem kayıt dosyalarında da ilgili bilgiler bulunabilir ancak bu dosyaları düzenlemek riskli olabilir.

Merhaba,

Bilgisayarınızın işletim sistemine bağlı olarak bu bilgiye ulaşmanın farklı yolları olabilir. Windows kullanıyorsanız, Aygıt Yöneticisi'ni kontrol edebilirsiniz. USB aygıtlarının geçmişini doğrudan göstermese de, şu anda bağlı olan ve geçmişte bağlı olan aygıtların listesini görebilirsiniz. Bunun haricinde, bazı üçüncü parti programlar geçmiş USB aygıtlarını kaydedebilir. Ancak, bu programları dikkatlice seçmenizde fayda var. Sistem günlüğünü incelemek de bir seçenek olabilir, ancak bu oldukça teknik bir işlemdir ve biraz araştırma gerektirebilir. Hangi işletim sistemini kullandığınızı belirtmeniz daha net bir cevap vermemize yardımcı olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri