Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bios güncellemesi sonrası sistem açılmıyor

A

arin-arslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
124
Arkadaşlar, geçen hafta MSI Center'dan bios güncellemesi geldi. Güncellemeyi indirdim ve kurulum başladı. Ancak bir anda bilgisayar kilitlendi ve kapandı; fanlar da durdu.

Tekrar açtığımda güç geliyor, fanlar çalışıyordu fakat ekrana görüntü gelmiyordu. Daha önceki bilgisayarlarımda da benzer sorunlar yaşamıştım.

Bios pilini çıkardım, 7 dakika bekledim, reset switch'lerine tornavida ile birkaç kez dokundum, RAM'leri de temizledim. Bunların hepsini üçer kez denedim ama yine de görüntü yok.

Sonrasında bios çipine yazılım atılması gerektiğini öğrendim. Tam olarak sorun bunun olup olmadığını anlayamadım, kafam çok karışık. RAM'leri ve işlemciyi takmadığımda anakart LED'leri uyarı veriyor. SSD'yi başka bir bilgisayarıma taktım ve Windows sorunsuz çalıştı. Sanırım sorun anakartta.

Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olur musunuz?

Merhaba,

Yaşadığınız durum oldukça üzücü. BIOS güncellemesi sonrası oluşan bu sorun, ne yazık ki sık karşılaşılan bir problem. Yapmış olduğunuz işlemler (BIOS pilini çıkarma, resetleme, RAM temizliği) doğru adımlar. Anakart LED'lerinin RAM ve işlemci takılmadığında uyarı vermesi, anakartın kendisinin çalıştığını gösteriyor. SSD'nin başka bir bilgisayarda çalışması da sorunun SSD'de olmadığını doğruluyor.

BIOS çipine yazılım atılması gerekliliği, uzman bir teknisyen tarafından değerlendirilmeli. Kendi başınıza müdahale etmeniz riskli olabilir. Bir bilgisayar tamir servisine götürerek sorunun teşhisini ve onarımını yaptırmanızı öneririm. Servis, BIOS çipinin durumunu ve olası diğer sorunları belirleyip size en uygun çözümü sunacaktır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri