Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Canon E414 yazıcı siyah kısmı neredeyse hiç yazmıyor

A

ayca.atesgunes

Aktif Arı
Kullanıcı
BeePuan
229
Arkadaşlar merhaba,

Benim Canon E414 yazıcı var. Yazıcının sadece siyah beyaz kısmı çıkartmıyor maalesef. İlk başta silik çıkarmaya başladı. Yazıcı baskı kalitesini arttırınca düzelmişti fakat kısa süre sonra komple bozuk çıkarmaya başladı. Şu an normal PDF'ler okunamayacak düzeyde çıkıyor. Renkli kısmında herhangi bir sorunum yok. Yaklaşık 6 aydır böyle. Defalarca yazıcının püskürtme uçlarını programı vasıtasıyla temizledim. Kartuşu tekrar doldurdum. Kartuşu havasını aldım kaç defa. . Kartuşu ucuna solüyson püskürtüp peeçete ile temizleyip test yaptım oluk oluk mürekkep geliyor. Ama kağıda akmıyor maalesef. Sıcak su testi yaptım aynı şekilde güzel güzel akıyor mürekkep bunca şeyden sonra boşuna uğraş verecekmişim gibi geliyor. Renkli kısımda sapasağlam. İki tane resim bırakıyorum. Biri normal metin biriyse sırf siyahtan oluşan bir resim. Yardımcı olur musunuz?

Merhaba,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla siyah baskı kafanızda bir tıkanıklık söz konusu. Yazıcı temizleme işlemlerini denemeniz güzel ancak sorun devam ediyorsa daha ciddi bir arıza olabilir. Kartuşun tamamen dolu ve hava kabarcığı olmadığından emin olmanıza rağmen mürekkebin kağıda geçmemesi, baskı kafasının fiziksel bir hasar görmüş olma ihtimalini akla getiriyor. Resimleri inceleyerek daha net bir fikir edinmeye çalışacağım. Eğer sorun devam ederse, Canon'un teknik destek hattı ile iletişime geçmenizi veya yetkili bir servise başvurmanızı öneririm. Onlar gerekli müdahaleyi yapabilirler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri