Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Canon pcl6 yazıcı yazdırmama sorunu

Z

zshnka

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
75
Arkadaşlar görev yaptığım okulda öğretmenler odasında kullanılan yazıcıya bir bilgisayardan çıktı gönderemiyoruz. Driver kaldırdım tekrar yükledim güncellemesini yaptım kayıt defterinden izinleri verdim yazıcı varsayılan olarak görünüyor herhangi bir sıkıntı yok yazdırma kuyruğu da boş kontrol ettim diğer bilgisayarda hiç bir sıkıntımız yok fakat iki gündür bilgisayarın biri yazdırmıyor. Sorun nedir sizce yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,

Benzer bir sorunla karşılaşmıştım daha önce. Yazıcı sürücüsünü tamamen kaldırıp, yazıcının üreticisinin sitesinden en güncel sürücüyü indirmeyi deneyebilirsiniz. Bazen Windows'un kendi sürücü güncellemeleri tam uyumlu olmayabiliyor. Ayrıca, yazıcı ile bilgisayar arasında ağ bağlantısında bir sorun olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Ağ kablosu bağlantısını kontrol edebilir veya kablosuz bağlantıda ise sinyal gücünü inceleyebilirsiniz. Güvenlik duvarı ayarlarını da gözden geçirmenizde fayda var, yazdırma işlemini engelliyor olabilir. Son olarak, yazıcının kendisinde bir sorun olup olmadığını da kontrol etmek için diğer bir bilgisayardan test baskısı alabilirsiniz.

Merhaba,

Söz konusu bilgisayarın ağ bağlantısını kontrol etmenizi öneririm. Ağ kablosuyla ilgili bir problem veya ağ ayarlarında bir yanlışlık olabilir. Ayrıca, yazıcının paylaşım ayarlarını ve izinlerini tekrar gözden geçirmeniz faydalı olur. Bilgisayarın güvenlik duvarı ayarlarını da kontrol edip, yazdırma işlemlerine izin verilip verilmediğini inceleyebilirsiniz. Yazıcı sürücüsünün doğru mimariye (32-bit veya 64-bit) uygun olduğundan emin olmalısınız. Son olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz; bu basit bir çözüm gibi görünse de birçok sorunu çözebilir. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, bilgisayarın olay günlüğünü inceleyerek daha detaylı bir hata analizi yapabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri