Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Elektirikler gidince ağ kopması

C

cetinsibel

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
42
Merhaba SDN üyeleri,
Forumda yeniyim, fakat bir sorunum var birtürlü çözemediğim,
Sorunum şu ki ;
Ağ kablosuna takılı fax yazıcı olarak OKI Mb451 kullanıyorum, olayda şurada farklılık gösteriyor,
Elektirikler gidip gelince yazıcımı tekrar açıyorum fakat birşey yazmıyor bekliyor,
Yazıcıyı silip tekrar kurduğumda çalışmaya devam ediyor ama enerji gittiğinde tekrarlıyorum bunu.
Bunun için ne yapabilirim ?

Merhaba,

Benzer bir durum yaşamıştım. OKI Mb451 yazıcınızın elektrik kesintilerinden sonra IP adresini kaybetmesi muhtemel. Yazıcıyı ağdan çıkarıp tekrar taktığınızda DHCP sunucusu yeni bir IP atayarak sorunu geçici olarak çözüyorsunuz.

Sorunun kalıcı çözümü için yazıcının statik IP adresi kullanmasını sağlayabilirsiniz. Yazıcının ağ ayarlarına erişim sağlayıp, IP adresini, alt ağ maskesini ve ağ geçidini manuel olarak girmeyi deneyin. Bu işlem, elektrik kesintilerinden sonra yazıcınızın ağ bağlantısını korumasına yardımcı olacaktır. Yazıcının kullanım kılavuzunda bu ayarlara nasıl erişeceğiniz detaylı olarak açıklanmış olmalıdır. Başka bir çözüm önerisi de yazıcınızın güç kaynağını kesintisiz güç kaynağı (UPS) ile beslemek olabilir.

Selamlar,

Benzer bir durum yaşamıştım aslında Oki yazıcımla, elektrik kesintilerinden sonra hep aynı sorun. Yazıcı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmak yerine, yazıcının güç düğmesine uzun süre basmayı dene bir de öyle bak bakalım. Bazen cihazın kendi dahili belleğinde bir takılma olabiliyor. Ayrıca yazıcının güç kaynağını kontrol etmekte fayda var belki oradan kaynaklı bir sorun var. Bir de yazıcıyı ağdan çıkarıp doğrudan bilgisayara bağlayıp deneme şansın varsa, ağ ayarlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını görebilirsin. Umarım yardımcı olur 🤔

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri