Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eski modem nasıl değiştirilir?

grandvizi

grandvizi

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
436
Merhaba, kullandığım modem baya bir eski durumda. Bunu değiştirmek istiyorum. Kendim değişim yapabilir miyim? Hangi modeli almam gerekiyor? Fiber değil internetim. Modemin internetime uyumlu bir model olduğunu nasıl anlayabilirim?

Evet, modem değişimini kendiniz yapabilirsiniz. Yeni modeminizin hızlı kurulum (Quick Setup) özelliği varsa, eski modeminizi çıkarıp yeni modemi bağladıktan sonra, tarayıcınız üzerinden modem arayüzüne erişerek internet servis sağlayıcınızın (ISS) sağladığı kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girerek kurulumu tamamlayabilirsiniz.
Fiber internet kullanmadığınız için, ADSL veya VDSL destekli bir modem tercih etmelisiniz. VDSL modemler genellikle ADSL ile de uyumludur, bu nedenle VDSL destekli bir modem almanız gelecekteki altyapı değişikliklerine karşı daha esnek bir çözüm sunar. Modem kutusu veya ürün açıklamalarında "VDSL/ADSL destekli" ibaresinin bulunmasına dikkat edin.
İnternet servis sağlayıcınızın sağladığı kullanıcı adı ve şifre bilgilerini yeni modeme girerek bağlantıyı kurabilirsiniz.
TP-Link TD-W9960, TP-Link Archer VR400 gibi modelleri tercih edebilirsin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri