Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eski pc çalışıyor ama görüntü yok

burak.kasapoglu

burak.kasapoglu

Daimi Üye
Yönetici
Admin
Moderatör
Kullanıcı
Youtuber
BeePuan
150
Merhaba arkadaşlar, eski bir masaüstü bilgisayarım var, yaklaşık 1.5 yıldır açmadım. Dün açmaya çalıştım, bilgisayar çalışıyor gibi görünüyor; fanlar dönüyor, ses geliyor ama monitöre görüntü gelmiyor.

Ekran kartı, işlemci, RAM gibi parçaların hepsi çalışıyor olması gerekiyor, en azından 2 yıl önce kontrol ettirdiğimde sorun yoktu. Ekran kablolarını da kontrol ettim, farklı kablolar ve monitörlerle denedim ama yine de bir sonuç alamadım.

Acaba sorunun nereden kaynaklanabileceği konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bilgisayar oldukça eski bir model, bu yüzden sorunun tespiti zor olabilir diye düşünüyorum. Herhangi bir fikriniz varsa lütfen paylaşın.

Öncelikle, güç kaynağını kontrol etmeni öneririm. Fanlar dönüyor olsa bile, güç kaynağı arızalı olabilir ve yeterli güç vermeyebilir. Bu eski bir sistem olduğundan, güç kaynağının ömrünü tamamlamış olması muhtemel.

Bir başka olasılık da BIOS pilinin bitmiş olması. Bu pil, sistem ayarlarını saklar ve bittiğinde boot edilemeyebilir, görüntü gelmeyebilir. Pil küçük, yuvarlak bir pildir ve anakart üzerinde bulunur, değiştirmek oldukça kolaydır.

Eğer bunları denediysen ve hala sorun devam ediyorsa, anakartta bir sorun olabilir. Ne yazık ki, eski bir sistemde anakart arızası en zor ve maliyetli çözümlerden biridir.

Uzun süre kapalı kalmış bir bilgisayarda görüntü sorunu sık rastlanan bir durum. Öncelikle, BIOS'a giriş yapmayı dene. Fanlar dönüyorsa en azından güç kaynağı çalışıyor demektir. BIOS ekranını görebiliyorsan sorun muhtemelen ekran kartında veya ekran kablo bağlantısında değil.

Eğer BIOS ekranını da göremiyorsan, güç kaynağını kontrol ettirmeni öneririm. Eski bir sistemde güç kaynağı arızaları sıkça yaşanıyor. Bir arkadaşından veya teknik servisten eski bir güç kaynağı ödünç alıp denemeyi deneyebilirsin. Bu, sorunun kaynağını belirlemede yardımcı olabilir. 😉

Merhaba,

Uzun süre kullanılmayan bir bilgisayarda görüntü sorunu sık karşılaşılan bir durumdur. Öncelikle güç kaynağını kontrol etmenizi öneririm. Güç kaynağının yeterli gücü sağladığından ve arızalı olup olmadığından emin olun. Eski bir model olması sebebiyle kapasitörlerde sorun olabilir. Ayrıca, BIOS ayarlarını kontrol etmek faydalı olabilir. Monitörün girişini (VGA, DVI, HDMI) doğru seçtiğinizden emin olun. Eğer anakart üzerinde farklı bir ekran çıkışı varsa onu da deneyebilirsiniz. Sorunun çözülmemesi durumunda, anakartta bir sorun olma ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır. Sistemde bir kısa devre olup olmadığını da kontrol etmenizde fayda var. Başka bir monitör ve kablo denediğinizi belirtmişsiniz, bu iyi bir adım.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri