Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Evde kablosuz ve ethernet internet dağıtımı için Powerline mı router mı?

B

BladeMaster

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,361
Evde internet bağlantısı konusunda sorun yaşıyorum, çözüm önerilerine ihtiyacım var. Modem salonun en ucunda, fiber kablo nedeniyle yerini değiştiremiyorum. Uzun bir koridorumuz var ve X ile işaretlediğim odalarda sinyal çok zayıf, neredeyse hiç yok.

Kablosuz bir yönlendirici (router) almayı düşünüyorum. Bu, kablosuz bağlantıyı çözebilir ama oyun oynadığım odada masaüstü bilgisayarım var ve ethernet bağlantısı istiyorum. Modemden odaya 11 metre kablo çekmek istemiyorum.

Powerline adaptörleri araştırdım; elektrik hattından internet taşıyorlarmış. Hem kablosuz hem ethernet bağlantısı sunan, aynı zamanda priz olarak da kullanılabilen TP-Link modelleri gördüm. Bunlar verimli mi, kararlı bağlantı sağlarlar mı? Örneğin, TP-Link AV1200 ve AV1300 modellerine baktım. Aralarındaki farkı anlayamadım.

Ya da daha uygun fiyatlı, sadece ethernet aktaran bir model alıp, oyun odasına bağlantı sağlayıp, gelen etherneti yönlendiriciye bağlamak daha mantıklı olabilir mi? Bütçem belirli değil, çözüme göre karar vereceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Powerline adaptörleri, kulağa hoş geliyor ama elektrik tesisatınızın kalitesi bağlantıyı doğrudan etkiler. TP-Link AV1200 ve AV1300 arasındaki farkı anlamanız zor değil aslında, hız farkı var sadece. 11 metre kablo çekmektense, daha iyi çözümler olabilir. Mesela, uzun menzilli bir WiFi 6 yönlendirici ile sorununuzu daha verimli çözebilirsiniz. Elektrik hattından internet taşımak, her zaman kararlı bir çözüm sunmaz. Sadece ethernet aktaran ucuz bir adaptörle yönlendiriciyi bağlamak daha mantıklı olabilir, ancak bu da ideal değil. Öncelikle, evinizin elektrik tesisatının durumunu gözden geçirmenizi öneririm. Yüksek kaliteli bir WiFi yönlendiricisi, powerline adaptörlerinden daha stabil sonuçlar verebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri