Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Format sonrası harddisk depolama alanı düştü

grandvizi

grandvizi

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
385
Merhaba, geçtiğimiz günlerde harddiske format attım. Daha sonra baktığımda 256 GB'lik harddisk 30 gb'ye düştü. Bunu nasıl düzeltebilirim? Kurulumda bir hata mı yaptım?

Windows Tuşu + R tuşlarına basarak "Çalıştır" penceresini açın. Açılan kutuya diskmgmt.msc yazıp Enter tuşuna basın. Bu işlem, Disk Yönetimi aracını başlatacaktır. Disk Yönetimi penceresinde, disklerinizi ve bölümlerini göreceksiniz. 256 GB'lık diskinizde, 30 GB'lık bölümün yanında "Ayrılmamış" olarak belirtilen bir alan olup olmadığını kontrol edin. Bu, kalan kullanılmayan alanı temsil eder.
Ayrılmamış alanın üzerine sağ tıklayın ve "Yeni Basit Birim" seçeneğini seçin. Açılan sihirbazda, varsayılan ayarları kullanarak yeni bir bölüm oluşturun ve biçimlendirin.
30 GB'lık bölümün üzerine sağ tıklayın ve "Birimi Genişlet" seçeneğini seçin. Açılan sihirbazda, ayrılmamış alanı mevcut bölüme eklemek için talimatları izleyin.
Eğer "Birimi Genişlet" seçeneği gri renkte ve tıklanamaz durumdaysa, üçüncü parti bir disk yönetim aracı kullanmanız gerekebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri