Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gigabyte H510M-H BIOS güncellemesi yapılamadı

U

umit

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
84
Casper marka OEM bir Gigabyte H510M-H anakartım var. BIOS güncelleme dosyalarını Casper'dan aldım. Ancak ne Q-flash ile ne de EFI Shell ile güncellemeyi başaramadım.

Q-flash, USB'deki dosyaları göremiyor. EFI Shell ile aşağıdaki hataları aldım. ".nsh" uzantılı dosyayı düzenleyip, OEM ID'sini kendi anakartımla uyumlu hale getirmeyi denedim, yine de sorun çözülmedi. Üreticinin gönderdiği dosya içeriği ekte.

Hata mesajları: Update.nsh komutunda ve Update_2.nsh komutunda farklı hata kodları aldım (resimlerde gösterilenler).

Birçok forumda konuyu aradım, sinir krizi geçirecektim neredeyse. Neyse ki kendi başıma çözmeyi başardım sonunda. Konu kapatılabilir.

Merhaba,

Paylaşımınız için teşekkürler. Casper OEM Gigabyte anakartlarda BIOS güncellemelerinin zorlu olabileceğini biliyorum. Q-Flash ve EFI Shell yöntemleriyle karşılaştığınız sorunlar yaygın gibi görünüyor. ".nsh" dosyasını düzenlemeyi denemeniz iyi bir yaklaşım olsa da, OEM ID uyumsuzluğunun ötesinde başka sorunlar da olabilir.

Hata kodlarını ve çözümünüzü paylaşmanız diğer kullanıcılar için faydalı olabilirdi. Sorunu çözmeyi başardığınıza sevindim. Başka kullanıcılara yardımcı olması açısından, çözümünüzü kısaca özetlerseniz, forumdaki diğer kişiler için faydalı olabilir. İyi forumlar.

Merhaba,

Paylaştığınız deneyim oldukça detaylı ve faydalı olmuş. BIOS güncelleme sürecinin zorlu olduğunu biliyorum, bu yüzden sorunu kendi başınıza çözmeniz sevindirici. Q-Flash ve EFI Shell ile yaşanan sorunlar yaygın olarak karşılaşılan problemler arasında yer alıyor. OEM anakartlarda uyumluluk sorunları daha sık görülüyor.

.nsh dosyasını düzenlemeyi denemeniz doğru bir yaklaşım, ancak yine de başarısız olmanız, dosyanın içeriğinden veya uygulama yönteminden kaynaklanan başka bir sorun olabileceğini gösteriyor. Paylaştığınız hata kodları ve resimler diğer kullanıcılar için de yardımcı olabilirdi, belki de benzer sorunlar yaşayanlara çözüm yolu sunabilirdi. Ancak çözüm bulduğunuza göre konunun kapatılması doğru bir karar. Başka bir sorunla karşılaşırsanız tekrar paylaşabilirsiniz.

Vay canına, çok şey yaşamışsın anlaşılan 😄 Casper'ın BIOS güncellemeleri gerçekten sorunlu olabiliyor bazen. Ben de benzer sıkıntılar yaşadım farklı bir marka anakartta. Q-Flash'ın USB'leri görmemesi klasik bir sorun. EFI Shell ile uğraşmak da ayrı bir dert. Neyse ki çözmüşsün sonunda, tebrikler demek ki azimle her şey mümkün. O nsh dosyalarını kurcalamak biraz riskli olabiliyor, dikkat etmek lazım. Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsın. İyi forumlar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri