- BeePuan
- 0
1. Telefon Ayarları ile Gizli Numaradan Arama
Çoğu akıllı telefon, gizli numara ile arama yapma seçeneği sunar. Bu yöntem, cihazın ayarları üzerinden doğrudan numaranızı gizleyerek arama yapmanıza olanak tanır.- Adım 1: Telefon Ayarlarını Açın.
- Adım 2: Ayrıntılar veya Telefon Ayarları bölümüne gidin. Genellikle "Ayarlar" menüsünde bulunur.
- Adım 3: Çağrı Ayarlarına veya Gelişmiş Ayarlar bölümüne gidin.
- Adım 4: Gizli Numaradan Arama veya Numara Gizleme seçeneğini bulun ve Aç (aktif) konumuna getirin.
- Adım 5: Gizli Numaradan aramak istediğiniz numarayı tuşlayın ve Arama butonuna basın.
2. Arama Sırasında Gizli Numarayı Aktifleştirme
Bazı telefonlar, arama yaparken gizli numara özelliğini aktif hale getirmenizi sağlar.- Adım 1: Telefonunuzun Arama ekranını açın.
- Adım 2: Arama numarasını tuşlayın.
- Adım 3: #31# kodunu, numaranın başına ekleyin. (Örneğin, #31#0123456789)
- Adım 4: Arama butonuna basın.
3. Gizli Numaradan Arama İçin Kısayol Kodları Kullanma
Bazı telefon operatörleri, gizli numara ile arama yapabilmeniz için kısayol kodları sunar.- Türkiye Operatörleri İçin Kısayol Kodları:
- Türk Telekom: Arama yapmadan önce #31# kodunu numaranın önüne ekleyin.
- Vodafone: Aynı şekilde #31# kodunu arama numarasının başına ekleyin.
- Türkcell: #31# kodunu kullanarak numarayı gizleyebilirsiniz.
4. Çevrimdışı Uygulamalar Kullanarak Gizli Numaradan Arama
Bazı üçüncü parti uygulamalar, gizli numara ile arama yapmanıza olanak sağlar.- Adım 1: Uygulama Mağazanızı Açın (Google Play Store veya Apple App Store).
- Adım 2: Arama çubuğuna "Gizli Numaradan Arama" yazın.
- Adım 3: Uygulamalardan birini indirin ve kurun.
- Adım 4: Uygulamayı açın ve gerekli ayarları yaparak gizli numaradan arama yapın.
5. Operatörün Müşteri Hizmetleri ile İletişime Geçme
Gizli numaradan arama yapamıyorsanız, operatörünüzün müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilir ve gerekli ayarlamaları yaptırabilirsiniz.- Adım 1: Müşteri Hizmetleri Numarasını Arayın. (Türk Telekom, Vodafone, Türkcell gibi).
- Adım 2: Müşteri temsilcisine gizli numara ile arama yapmak istediğinizi belirtin.
- Adım 3: Temsilci size gerekli yönlendirmeleri ve ayarları sağlayacaktır.
Örnek: Gizli Numaradan Arama Kodu
- Koda göre arama:
- Türkiye: #31# kodunu numaranın başına ekleyerek, örneğin #31#0123456789 şeklinde arama yapabilirsiniz.
- ABD ve diğer ülkeler: Ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir, yerel kılavuzlara bakarak uygun kodu öğrenebilirsiniz.
Bu yazımızda gizli gözükerek nasıl numara aranır onu anlattık.Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere