Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Google Veo 3 Video Üretim Modeli 71 Ülkede Kullanıma Sunuldu

M
M

Merih Karaagac

Misafir
Google-Veo-3-

Google Veo 3 video üretim modeli, yapay zeka destekli içerik üretimi alanında çığır açmaya hazırlanıyor. Google’ın en yeni yapay zeka tabanlı video üretim aracı olan Veo 3, geçtiğimiz hafta düzenlenen Google I/O 2025 etkinliğinde tanıtıldıktan kısa süre sonra, 71 ülkeye daha genişletilerek dikkatleri üzerine çekti. Ancak bu güçlü video üretim aracı yalnızca Gemini AI Pro ve Ultra abonelerine sunuluyor.

Bu yazıda, Google Veo 3’ün hangi ülkelerde kullanılabilir olduğundan, abonelik seçeneklerine ve modelin sunduğu yeni yeteneklere kadar tüm detayları derledik.

Veo 3 Nedir?​

Veo 3, Google’ın yapay zeka destekli video üretimi konusundaki en son ve en gelişmiş modelidir. Kullanıcıların metin komutlarından yüksek kaliteli kısa videolar oluşturmasını sağlayan bu sistem, özellikle içerik üreticileri, reklamcılar ve dijital hikaye anlatıcıları için güçlü bir araç olarak tasarlanmıştır.

Öne Çıkan Özellikler​

• Yüksek çözünürlüklü video üretimi

• Gerçekçi sahne geçişleri ve hareket simülasyonları

• Yerel ses üretimi desteği

• Gelişmiş metinden-videoya yetenekleri

Veo 3 Video Üretim Modeli Hangi Ülkelerde Kullanılabilir?​

Google, Veo 3’ü resmi olarak 71 yeni ülkeye açtı. Bu ülkeler arasında dikkat çeken bazı pazarlar şunlardır:

• Asya: Japonya, Güney Kore, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Malezya, Singapur

• Afrika: Kenya, Güney Afrika, Zimbabve

• Amerika: ABD, Kanada, Brezilya, Arjantin

• Okyanusya: Avustralya, Yeni Zelanda

Ancak Hindistan, Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Krallık bu ilk genişleme dalgasında yer almadı. Google yöneticilerinden Josh Woodward, Hindistan için çalışmaların sürdüğünü ve en kısa sürede bu pazarda da aktif olacaklarını duyurdu.

Google-Veo-3-

Kimler Erişim Sağlayabiliyor?​

1. Google AI Pro Aboneleri​

• Erişim Alanı: Yalnızca Gemini web arayüzü üzerinden

• Kısıtlama: Aylık yalnızca 10 video üretimi

• Yenileme: Ek video hakkı veya otomatik yenileme yok

• Kullanım Amacı: Düşük hacimli kullanıcılar, deneme amaçlı üretim

2. Google AI Ultra Aboneleri​

• Erişim Alanı: Web + Mobil uygulama

• Ücret: 249,99 USD / yaklaşık 21.000 Rs.

• Avantajlar:

• Günlük yenilemeler

• Yüksek üretim limiti (belirtilmedi ancak sınıra yakın)

• Mobil uygulama desteği

• Öncelikli işleme süresi

Flow Uygulamasında Ne Sunuluyor?​

Google, AI Pro kullanıcıları için Gemini Flow uygulaması üzerinden ayda 10 video üretimi hakkı tanıyor. Bu hak tek seferlik olup, sonraki aylarda otomatik olarak yenilenmiyor. Bu nedenle aktif üretim yapan içerik üreticileri için Ultra plan öneriliyor.

Veo 3’ün Fark Yaratan Özellikleri Nelerdir?​

Google Veo 3, video üretiminde yalnızca metne dayalı sahneler oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda sahne geçişlerinde gerçekçiliği, karakter animasyonlarını ve çevresel detayları da başarıyla işler.

Teknolojik Gelişmeler:​

• Yerel ses üretimi: Videoların içinde otomatik seslendirme ve çevresel ses simülasyonu

• Zaman çizgisi uyumu: Videolarda tutarlı hareket ve mantıklı olay akışı

• Derin sahne modellemesi: Kamera açıları ve ışık oyunlarında iyileştirme

Bu gelişmeler, Veo 3’ü yalnızca bir içerik üretim aracı değil, aynı zamanda bir dijital hikaye anlatımı platformu haline getiriyor.

SynthID Detector​

Google, yapay zeka ile üretilmiş içeriklerin kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla SynthID Detector isimli doğrulama portalını da tanıttı. Bu sistem sayesinde Veo 3 ile üretilen videolara dijital filigran yerleştirilebiliyor. Böylece içeriğin yapay zeka tarafından üretildiği kolayca tespit edilebiliyor.

Neden Önemli?​

• Deepfake içeriklerin yayılmasını engellemek

• Şeffaflık ve içerik güvenliği sağlamak

• Video platformlarında doğrulama mekanizmaları oluşturmak

Hindistan ve AB Pazarları İçin Beklentiler​

Şu an için Veo 3 modeline Hindistan ve AB ülkelerinden erişim mümkün değil. Ancak Josh Woodward’ın yaptığı açıklamaya göre, bu bölgeler için teknik ve yasal uyum çalışmaları devam ediyor. Genişletmenin yılın ikinci yarısında bu pazarlara da ulaşması bekleniyor.

Google-Veo-3-

Uygun Kullanıcı Profilleri​

• Dijital içerik üreticileri: YouTube, TikTok, Reels için hızlı içerik

• Reklam ajansları: Tanıtım videoları ve senaryo temelli içerikler

• Eğitimciler ve eğitmenler: Eğitim videoları üretiminde zaman tasarrufu

• Girişimciler ve küçük işletmeler: Tanıtım ve marka videoları

Google Veo 3 Video Üretim Modeli ile Yeni Bir Dönem Başlıyor​

Google Veo 3 video üretim modeli, içerik üretiminde yapay zekanın potansiyelini bir üst seviyeye taşıyor. Kullanıcı dostu arayüzü, yüksek çözünürlüklü sonuçları ve AI destekli ses-sahne entegrasyonu ile Veo 3, özellikle video odaklı çalışan profesyoneller için güçlü bir araç olarak öne çıkıyor.

Her ne kadar şu an için sadece ücretli abonelere sunulsa da, bu modelin gelecekte daha fazla kullanıcıya açılması, video üretim sürecini kökten değiştirebilir. Google’ın bu alandaki vizyonu, içerik üretiminin hızla demokratikleşeceğini ve yaratıcı süreçlerin yapay zeka ile daha güçlü hale geleceğini gösteriyor.

Google Veo 3 Video Üretim Modeli 71 Ülkede Kullanıma Sunuldu yazısı ilk önce BeeTekno | Güncel Teknoloji Haberleri ve İncelemeler yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri