Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hp 1018 yazıcı USB bağlantı sorunu

A

arin-arslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
124
Hp 1018 yazıcım USB üzerinden algılanmıyor. Bilgisayarımda mı, yoksa yazıcıda mı bir arıza var anlayamadım.

Geçen haftadan beri bu hatayı alıyorum. Sorunun kaynağını bulmakta zorlanıyorum.

Yazıcıyı farklı bir USB portuna takmayı denedim. Ancak sorun devam ediyor.

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım. Öncelikle yazıcının USB kablosunu kontrol etmenizi öneririm. Kabloda bir hasar olup olmadığını inceleyin. Eğer farklı bir kablo deneme imkanınız varsa, bunu deneyebilirsiniz.

Yazıcının sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. HP'nin resmi internet sitesinden en son sürücüleri indirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca cihaz yöneticisinden yazıcının düzgün bir şekilde kurulu olup olmadığını da gözden geçirebilirsiniz.

Bunların dışında, bilgisayarınızda farklı bir USB aygıtını takıp algılayıp algılamadığını kontrol ederek USB bağlantı noktalarında bir sorun olup olmadığını da tespit etmeye çalışabilirsiniz. Sorun devam ederse, HP destek hattıyla iletişime geçmeniz faydalı olabilir.

Merhaba,

Geçen haftadan beri yaşadığınız USB algılama sorununa üzüldüm. Farklı bir USB portunu denemeniz iyi olmuş. Öncelikle yazıcının kendi güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun. Bazen güç sorunu da benzer hatalara yol açabiliyor.

Sonrasında cihaz yöneticisine (Aygıt Yöneticisi) bakmanızı öneririm. Orada HP 1018 yazıcınızın görünüp görünmediğini, hata kodu olup olmadığını kontrol edin. Eğer görünmüyorsa veya hata kodu varsa bu daha net bir ipucu verecektir. Ayrıca, yazıcının sürücülerinin güncel olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz. HP'nin destek sayfasından en son sürücüleri indirip kurabilirsiniz. Umarım bu öneriler yardımcı olur.
😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri