Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

HP EliteBook 830 G3 Klavyem Windows Güncellemesinden Sonra Çalışmıyor

F

forumgezgini

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
133
Merhaba arkadaşlar, HP EliteBook 830 G3 dizüstü bilgisayarım var. Bilgisayarımı geçen hafta Windows 11'e güncelledim. Güncellemeden sonra bir sorunla karşılaştım; bilgisayarı açtığımda klavye çalışmıyor. Tekrar başlattığımda ise düzeliyor.

Touchpad ve dokunmatik kısım sorunsuz çalışıyor. Klavye sürücüsünü sildim ve tekrar yükledim, fakat sorun devam ediyor. Harici klavye kullanmıyorum, dahili klavyenin düzgün çalışmasını istiyorum.

Bilgisayarımın bu sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Aynı sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan varsa paylaşabilir mi?

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamadım ancak birkaç öneri sunabilirim. Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim. Klavye etkinleştirme seçeneği varsa kontrol edin. Ayrıca, Windows 11 güncellemesinden sonra oluşan sistem dosyalarında bir bozulma da söz konusu olabilir. Sistem dosyalarını onarmayı deneyebilirsiniz. Bunun için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu kullanabilirsiniz. Sorun devam ederse, donanım yöneticisinde klavyenin durumuna bakın, hata kodu varsa belirtin. Son olarak, Windows'un daha eski bir sürüme geri dönme seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Umarım yardımcı olur.

Merhaba,

Benzer bir durumla karşılaşmadım ancak sorunun olası nedenlerinden bazılarına değinmek isterim. Windows 11 güncellemesi sonrası donanım uyumluluğu sorunları ortaya çıkabiliyor. Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm, dahili klavyenin etkin olup olmadığını teyit edin. Ayrıca, Aygıt Yöneticisi'nde (Aygıt Yöneticisi'ne erişim yolu: Başlat menüsü > Aygıt Yöneticisi) klavye sürücüsünün herhangi bir hata gösterip göstermediğini inceleyin. Sorun devam ederse, Windows 11'in temiz bir kurulumunu gerçekleştirmeyi düşünebilirsiniz. Bu, tüm sorunların çözümünde etkili olabilir ancak öncesinde verilerinizi yedeklemeniz önemlidir. Başka bir olasılık ise donanımsal bir arıza olabilir, ancak yazılımsal çözümler tükenmeden bu olasılığı ele almamak daha doğru olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri