Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hp LaserJet Pro Mfp M127fw Belge Besleyici Arızası

S

selim-guraksin

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
82
Benim kullandığım HP LaserJet Pro Mfp M127fw yazıcıda bir sorun yaşıyorum. Normal tarama ve fotokopi işlemlerinde sorun yok.

Ancak, üstten belge besleyiciyi kullanarak kopyalama yapmaya çalıştığımda, cihaz "belge sıkışması" hatası veriyor. Mekanizmayı kontrol ettim, fakat hiçbir kağıt veya yabancı cisim yok.

Bu problem iki ay boyunca devam ediyor. Birden fazla sayfayı aynı anda beslediğimde hata sürekli olarak tekrarlıyor. Mekanizmayı temizledim, parçalarını inceledim; kırık veya hasar belirtisi bulamadım. Sorunun nedenini çözemedim.

Fotoğrafları daha yüksek çözünürlükte yükleyemediğim için, kalitesi düşük resimler eklemek zorunda kaldım. Bu durum çözüme ulaşmamda yardımcı olabilecek görsel bilgileri sunmamı engelliyor.

İki aydır süren bir sorunu "mekanizmayı temizledim, inceledim" diyerek geçiştirmen gerçekten ilginç. Bu kadar basit bir yaklaşımla çözülecek bir problem olsaydı, iki ay boyunca sürmezdi. Resim ekleyememen üzücü ama sorun açıklaman da yetersiz. "Birden fazla sayfa beslediğimde hata veriyor" demek, sorunun kaynağını daraltmak için çok genel bir ifade. Belge besleyicinin mekanik yapısını, kağıt yolunu detaylı anlatmalısın. Hangi noktalarda sıkışma oluyor, hangi sayıda sayfada hata almaya başlıyorsun gibi spesifik bilgiler şart. Daha teknik bir yaklaşım ve daha fazla detay vermeden sorunun kökenini bulman mümkün görünmüyor. Belki de servisten yardım almanın zamanı gelmiştir.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Belge besleyici mekanizmasının hassas olduğunu düşünüyorum. Tekrarlayan kağıt sıkışması hatalarının, besleyici silindirlerinin aşınması veya kirlenmesinden kaynaklanabileceği aklıma geliyor. Silindirleri dikkatlice inceleyip, üzerinde ince bir toz tabakası veya küçük bir hasar olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Eğer mümkünse, silindirleri temiz bir bezle hafifçe silmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, besleyici mekanizmasının içindeki tüm parçaların düzgün şekilde yerleştirildiğinden emin olmak için bir kez daha kontrol etmeniz faydalı olabilir. Sorun devam ederse, HP destek sitesinden ya da yetkili servisten yardım almanız gerekebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri