Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hp m401d yazıcıda ters yazdırma problemi

S

sadolord

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
124
Üst üste numaralandırılmış 35 adet A4 kâğıt kullandım dün. Yazıcıya yerleştirdiğimde, kağıtların numaralı tarafına değil, arka yüzüne baskı yapıyor HP m401d yazıcım.

Bu durum beni oldukça zorluyor. Önceki HP 1536dnf yazıcımda böyle bir sorun yaşamamıştım; kağıtları doğrudan tepsiye koyduğumda, hep üst yüze yazdırıyordu.

Şimdi ise her kâğıdı tek tek ters çevirmek zorunda kalıyorum. Üst kağıt tepsisinden yazdırma yapınca sorun yok, fakat kapasitesi sınırlı. Kağıt haznesinin yetersizliği büyük bir problem oluşturuyor. Çözüm önerisi olan var mı?

Yazıcının ayarlarına bir göz atmanı öneririm. Kağıt besleme ayarlarında "kısa kenar besleme" seçeneği varsa, bunun yanlış seçilmiş olma ihtimali var. Büyük ihtimalle "uzun kenar besleme" seçeneğini seçmen gerekiyor. Ayrıca, sürücü yazılımını güncellemek de faydalı olabilir; bazen sürücü güncellemeleri bu tür sorunları çözer. Benim eski yazıcımda da benzer bir durum yaşanmıştı ve bu ayar değişikliğiyle çözülmüştü. Bir de, kağıt tepsisinin doğru şekilde yerleştirildiğinden emin ol. 😊

Merhaba, benzer bir sorun bende de yaşanmıştı. HP m401d yazıcıların kağıt besleme ayarlarında bir "kısa kenar besleme" seçeneği bulunuyor. Bu ayar yanlış seçilmiş olabilir ve arka yüze baskı yapmasına neden olmuş olabilir. Yazıcınızın sürücüsünü kontrol edip, kağıt besleme ayarlarını "uzun kenar besleme" olarak değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, kağıt tepsisinin düzgün yerleştirildiğinden ve kağıtların düzgün bir şekilde dizildiğinden emin olun. Yazıcı sürücüsünde kağıt türü ve boyutu ayarlarını da kontrol etmeniz faydalı olabilir. Bunları denedikten sonra sorun devam ederse, HP destek sitesinden yazıcınız için güncel sürücüleri indirmeyi deneyebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri